Ministerstvo si vybralo na kampaň bulvár, lebo informuje o tragických nehodách

Ministerstvo si vybralo na kampaň bulvár, lebo informuje o tragických nehodách Foto: Omédiách.com

Ministerstvo si vybralo na promo svojej kampane bulvárny denník, lebo informuje o tragických nehodách.

 

 

Denník Plus 1 deň vyšiel v piatok s titulkou s veľkým žltým nadpisom na čiernom podklade: Tieto novina zachránia váš život. Na nasledujúcej dvojstrane je téma, o tom, ako je dôležité nosiť reflexné prvky aj s rozhovorom s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom a fotkou, na ktorom je minister s reflexnou páskou v ruke.
Reflexná páska je dnes vo všetkých výtlačkoch Plus 1 deň.

Denník celý týždeň prinášal manuál o bezpečnosti na cestách, v dnešnom článku píše, že ju pripravuje v spolupráci s ministerstvom vnútra.

Tému si objednalo ministerstvo vnútra, ako súčasť projektu Vidieť a byť videný, počas ktorého policajné hliadky rozdávajú reflexné pásky priamo na cestách a preventisti robia prednášky v školách i kostoloch, kde sa zameriavajú na chodcov. „V rámci tejto akcie sa ministerstvo vnútra rozhodlo vložiť reflexnú pásku aj do celoštátneho denníka Plus 1 deň. Dôvodom výberu bolo zameranie média, ktoré pravidelne informuje o tragických dopravných nehodách na slovenských cestách," povedal pre Omédiách.com Ivan Netík z ministerstva.

Od pondelka na stránkach denníka prebieha aj kampaň na tému Vidieť a byť videný vo forme servisných článkov o potrebe reflexných prvkov ako prevencia pre chodcov a cyklistov pred dopravnými nehodami, dodal Netík.

Podľa jeho slov ministerstvo vnútra nemá s vkladaním pásky do celoštátneho denníka žiadne náklady, hovorí, že vkladanie bolo zadarmo. „Podmienkou dohody bola servisná časť článkov počas tohto týždňa. Vkladanie reflexnej pásky neplánujeme do iného celoštátneho denníka."

Ministerstvo vnútra a Prezídium Policajného zboru akciu Vidieť a byť videný promuje aj v iných celoslovenských médiách (napríklad Teleráno).