Už je známe, kto je v štruktúrach mediálneho holdingu Penty

Už je známe, kto je v štruktúrach mediálneho holdingu Penty Reprofoto RTVS

Spoločnosť má zapísaný len jeden predmet činnosti  - prenájom nehnuteľností bez poskytovania iných než základných služieb spojených s prenájmom. 

 

Spoločnosť News and Media Holding, ktorá zastrešuje mediálne aktivity finačnej skupiny Penta, koncom roka zapísali do obchodného registra.

Na čele mediálneho holdingu je, ako už bolo avizované, Peter Mertus, ktorý šéfoval vydavateľstvu Ringier Axel Springer Slovakia.

Jediným akcionárom je spoločnosť V3 Media Holdings BV so sídlom v Holandsku, kto je za ňou, nie je známe. V dozornej rade je Peter Andits, ktorý pracuje pre Pentu od roku 2008, Matúš Jurových a hovorca Penty Martin Danko.

Základné imanie spoločnosti je len 25 000 eur. Spoločnosť má zapísaný len jeden predmet činnosti prenájom nehnuteľností bez poskytovania iných než základných služieb spojených s prenájmom.

Penta na jeseň minulého roka získala cez spoločnosť V3 Media Holgings vydavateľstvo 7 Plus, Centrum Holding a Trend Holding. Prostredníctvom spoločnosti Namav získala Penta 45 podiel vo vydavateľstve Petit Press.

Odporúčame aj: Penta sľubuje, že nebude sledovať a odpočúvať redaktorov

V septembri Penta oznámila, že so svojimi partnermi má za cieľ vybudovať mediálny manažment, ktorý bude zložený z medzinárodných a aj domácich expertov. "Manažment bude zodpovedný za ďalšie akvizície nielen na slovenskom, ale aj českom a poľskom trhu a zároveň bude strategicky riadiť celé mediálne portfólio," oznámila na jeseň Penta.