Haščák: Neviem, čo je atómový kufrík

Haščák: Neviem, čo je atómový kufrík Foto: Penta

Šéfovia Penty majú rozdielny názor na to, načo sú im médiá.

 

 

Jeden z majiteľov finančnej skupiny Penta Marek Dospiva povedal, že vydavateľstvá, ktoré vydávajú Trend, Plusku a Sme, získali aj preto, aby mali pri podnikaní nástroj, ktorý prirovnal k atómovému kufríku a štítu.

Viac: Penta si z novinárov urobila atómový kufrík

"Nebudem chodiť okolo horúcej kaše. To, že médiá vlastníme, nám dáva istotu, že pre kohokoľvek bude horšie nás iracionálne napádať. To iracionálne by som podčiarkol," povedal jasne Marek Dospiva v rozhovore pre české Hospodářské noviny.

Aj keď Dospiva v rozhovore povedal, že majitelia Penty sú v tom názore zajedno, ďalší šéf Penty Jaroslav Haščák, tvrdí, že nevie, čo je atómový kufrík a rozhovor Dospivu si nevšimol.

"Nie, nezachytil som to, nečítal som. Fakt povedal toto? To musel byť v nejakom dobrom rozmare. To mi nejak nesedí. Pripadá mi to ako zvláštna paralela, že atómový kufrík," povedal v rozhovore pre Denník N. Na otázku, či majú médiá ako atómový kufrík povedal: „Nemáme, určite nie. Ani nepoznám taký pojem, že atómový kufrík. To je odkiaľ, to kto vymyslel?"

Haščák sa vyjadril aj k poklesu nákladu denníka Sme, ktorý v januári padol na historické minimum. Nemyslí si, že to spôsobil vstup Penty do vydavateľstva. „Nepadol im náklad viac, než padá trh... Mali sme odhady, že to budú plus mínus štyri percentá. To sa dalo čakať. Takže v pohode." Denníku SME padol v januári 2015 predaj na 32,8-tisíc predaných kusov. Minulý rok bola mal priemerný predaj 40 tisíc kusov.

Viac: Sme, Trend a ďalší v januári klesli na historické minimum