Zisk vydavateľa The New York Times vzrástol o 78 percent

Zisk vydavateľa The New York Times vzrástol o 78 percent

Čistý zisk vydavateľstva The New York Times Company v druhom štvrťroku medziročne vzrástol o 78,5 percenta na 16,4 milióna dolárov.

 

 

Dopomohlo k tomu zníženie nákladov a zvýšenie príjmov z digitálnej reklamy, oznámil dnes vydavateľ popredného amerického denníka.

Výnosy spoločnosti naopak o 1,5 percenta klesli a dosiahli 383 miliónov dolárov. Odrazil sa v tom pokračujúci prepad tlačovej reklamy o 13 percent.

Príjmy z digitálnej reklamy naopak o 14 percent vzrástli a predstavovali 48,3 milióna USD. Na celkovom objeme výnosov z reklamy sa podieľali asi tretinou. Celkové reklamné príjmy sa znížili medziročne o 5,5 percenta.

Príjmy z predaja tlačených a digitálnych produktov mierne stúpli, hlavne vďaka štrnásťpercentnému nárastu výnosov z predplatného na digitálnu verziu denníka. Firma znížila náklady o päť percent na 345 miliónov USD.

Vydavateľstvá tlače musia pod tlakom znižovania príjmov z tlačovej reklamy znižovať náklady a zameriavať sa na posilňovanie digitálnej ponuky. Inzerenti stále viac prechádzajú na digitálne platformy, pretože čitateľovi spravodajstvo chodí častejšie na chytré telefóny a tablety, uviedla agentúra Reuters.