Kráľovská rodina sa sťažuje, že dvojročného princa prenasledujú paparazzi

Kráľovská rodina sa sťažuje, že dvojročného princa prenasledujú paparazzi Foto: Kesington Palace

Kráľovský palác vydal oficiálne vyhlásenie, v ktorom sa sťažuje na bulvárnych novinárov, ktorí už prekročili hranice.

 

 

Dvojročný britský princ George sa v poslednej dobe stal predmetom prenasledovania bulvárnych fotografov, ktorí kvôli záberom najmladšieho mužského člena kráľovskej rodiny s teleobjektívmi hliadkujú napríklad v parkoch, kam chodia na prechádzky s rodičmi či s pestúnkou. Ich správanie je čím ďalej nebezpečnejšie, varoval dnes v oficiálnom vyhlásení Kensingtonský palác. Kráľovská rodina zároveň požiadala médiá na celom svete, aby neautorizované zábery malého princa nepublikoval.

"Bola prekročená určitá hranica," píše kráľovská rodina v oficiálnom vyjadrení, ktoré okrem iného vyzýva k verejnej diskusii o tom, či je prijateľné publikovať v médiách bez dovolenia rodičov fotografie ich detí.

Fotografie princa George nasnímané paparazzi sa objavili napríklad v médiách v Nemecku, vo Francúzsku, Austrálii či na Novom Zélande, vymenuváva Kensingtonský palác. Väčšina britských novín a časopisov ale tieto snímky odmietla publikovať, uvádza ďalej.

Podľa kráľovského paláca fotoreportéri v minulých mesiacoch napríklad neustále monitorovali dom rodičov vojvodkyňa Kate v grófstve Berkshire alebo sa skrývali na pozemkoch domu v grófstve Norfolk, kde princ William s manželkou a deťmi teraz trvalo býva. Kvôli exkluzívnym fotografiám vraj počas prechádzok po Londýne prenasledujú Georgeovu pestúnku alebo využívajú iné deti k tomu, aby malého princa nalákali do záberu.

Princ George je prvorodeným synom princa Williama a jeho manželky Kate, koncom júla oslávil druhé narodeniny. Začiatkom mája sa narodila jeho sestra, princezná Charlotte.