Na kandidátke SaS je veštica, označila sa za investigatívnu novinárku

Na kandidátke SaS je veštica, označila sa za investigatívnu novinárku Foto: moneo.sk

Smer má Janu Vaľovú, ktorá vie veštiť budúcnosť z kariet, OĽaNO má odborníčku Helenu Mezenskú na teleportovanie. Ani SaS už nie je pri nadprirodzených schopnostiach pozadu.

 

 

Na 137. mieste kandidátke strany SaS je Ľubica Lehotská, ktorú nájdete v ponuke veštíc pod pseudonymom Somezeda. „Budem na listine Sloboda a solidarita, hoci nie som členkou tejto strany," píše Lehotská na svojom blogu.

Foto: SaSLehotská sa zviditeľnila pred piatimi rokmi ako jedna z organizátoriek protestov proti Gorile. Pričom k svojmu menu na dokumentoch k protestom nedala, že sa živí ako Somezeda, ktorá vám za poplatok zodpovie otázky, ktoré vás trápia. Ale do charakteristiky si dala, že je "investigatívna novinárka." Žiaden investigatívny mediálny počin sa s jej menom nespomína a z jej blogov je jasné, že písanie nie je jej silnou stránkou. Ale za to absolvovala výcvik mága.

Odporúčame aj: Proti Gorile bojuje falošná investigatívna novinárka

Nad jej "investigatívnou prácou" sa pozastavil v roku 2012 iný investigatívny novinár Tom Nicholson, ktorý bol tiež tvárou protestov: „Vraj je investigatívna novinárka, ale nič také som od nej nečítal. Ale je veštkyňa a má masážny salón, kam chodí aj šéf bratislavských takáčovcov spájaných s podsvetím," povedal po stretnutí s Lehotskou u premiérky Ivety Radičovej pre Plus 1 deň.

Lehotská ako veštica Somezeda pripravovala rubriky Horoskopy alebo Astroporadňa pre rôzne ženské časopisy. Napríklad v rubrike Astro lunárny mesiac v Madam Eva písala, kedy je pri splne mesiaca vhodný čas na strihanie vlasov, alebo čo vtedy robiť. „Pripravte si jedno osobné želanie. Povedzte si ho večer nahlas, tvárou k Mesiacu," napásala Somezeda, ktorá o sebe prezradila aj to, že "vždy som chodila do temnôt, aby som mala rozum na druhej strane."