Vydavateľstvo Nového Času a Topky.sk sa naťahujú o vešticu

Vydavateľstvo Nového Času a Topky.sk sa naťahujú o vešticu Foto: Archív Zany

Veštice sa stali bežnou súčasťou slovenskej žurnalistiky. Až takou, že medzi médiami to kvôli jednej iskrí.

 

 

K napätiu došlo dnes (v stredu) medzi redakciou Topky.sk a vydavateľstvom Ringier Axel SPringer Slovakia, ktoré vydáva aj Nový Čas. Dôvodom je veštica - veštica Zana.
Online diskusiu so Zanou avizovali Topky.sk už dva dni. Prišlo aj množstvo otázok a Zana bola v stredu dopoludnia na odpovede nachystaná. Päť minút pred ohlaseným online rozhovorom Topkám oznámila, že rozhovor nebude. Podľa informácií Omédiách.com jej volali z konkurenčného vydavateľstva Ringier, že ak bude odpovedať, u nich končí.

ReprofotoZana má totiž exkluzívnu zmluvu na veštenie len s Ringierom, pre nich môže veštiť, no pre konkurenčné vydavateľstvo nie. Topky.sk, ktoré patria pod Zoznam.sk, v ktorých mal donedávna cez Telekom podiel aj štát, avizovalo s online diskusiou aj prezentáciu jej knihy Z jej krvi.

Topky.sk ostali zarazené a zverejnili aj ospravedlnenie čitateľom. Zana to odmietla komentovať. „Veštica Zana má exkluzivitu s vydavateľstvo Ringier Axel Springer SK," reagovala pre Omédiách.com hovorkyňa Ringieru.

„Veštkyňa Zana sa ospravedlnila s tým, že zamestnávateľ podmienil jej účasť na online rozhovore ukončením ich vzájomnej spolupráce. Topky.sk vzniknutá situácia mrzí, a to najmä kvôli množstvu nezodpovedaných otázok našich návštevníkov, za čo sa im veľmi ospravedlňujeme," reagovala pre Omédiách.com PR manažérka Zoznam.sk Andrea Mlynárová. „Keďže jedným z prvoradých záujmov spoločnosti Zoznam, s.r.o. je spokojnosť čitateľov Topiek, radi poskytneme všetky otázky konkurenčnému médiu, aby mohli byť zodpovedané," dodala.

Smutné ostalo aj vydavateľstvo Ikar, ktoré online diskusiu na Topky.sk zorganizovalo. „Chceli sme cez online rozhovor povedať čitateľom, že vyšiel takýto zaujímavý inšpiratívny príbeh slovenskej veštkyne. Napokon, aj množstvo otázok, ktoré Zane prišli ešte pred spustením online rozhovoru, svedčia, že ľudí jej kniha a životný príbeh zaujali. Je škoda, že na ne napokon nemohla odpovedať," povedal pre Omédiách.com Milan Buno, online a projektový manažér vydavateľstva Ikar.