Galko niektorým novinárom: Ste ako predajné dievky

Galko niektorým novinárom: Ste ako predajné dievky Foto: SaS

„Slizké hady, hyeny, idioti, prostitútky," takéto a podobné oslovenia pre novinárov mával niekoľkonásobný premiér Robert Fico. Slušne sa k novinárom nedokázal chovať napríklad ani Vladimír Mečiar.

 


Fico a Mečiar, nie sú sami, podobný slovník na adresu novinárov má aj poslanec a podpredseda strany SaS Ľubomír Galko. Na svojom oficiálnom profile na facebooku dal odkaz s titulkom: „Pozdravujem predajné dievky," kde sa novinárom prihovoril takto: „Pozdravujem všetkých vás z médií, čo robíte špinavú prácu pre oligarchov a snažíte sa legitimizovať vládu zradcov, ktorá sa uplácala a démonizovať predsedu SaS a niektorých nás, čelných predstaviteľov SaS, spolu s ním. A je mi úplne jedno, či to robíte za prachy ako predajné dievky alebo preto, že ste len tak blbí.´Môžete sa hanbiť - mne osobne je z vás nevoľno."

 

Galko takto reagoval na to, že viacerí novinári písali o stretnutí predsedu SaS s Mariánom Kotlebom v roku 2010.

 

Na Galka reagoval Samuel Marec poznámkou, kde píše aj toto: „Pri vstupe do politiky si musíte osvojiť vec, ktorá sa volá politický takt. Znamená to jednoduché uvedomenie si, že teraz už ste politik a kladú sa na vás nejaké požiadavky aj čo sa týka vystupovania. Vyjadrovania. Pôsobenia. Môžeme to nazvať úroveň alebo trieda. Áno, aj toto od politika požadujem. Prenesené do reality to totiž znamená, že nebude urážať novinárov, voličov iných strán a už vôbec nie svojich vlastných potenciálnych voličov. Politik môže byť v hodnotovom spore, ale nemal by byť vo vojne. Alebo môže, ale potom ho voliť nebudem, lebo mu chýba práve ten takt/úroveň/trieda."