Motejlek a Skočdopole spustili nový web o českom a slovenskom biznise

Motejlek a Skočdopole spustili nový web o českom a slovenskom biznise Foto: FB motejlek.com

Pred pár dňami český novinár Miroslav Motejlek oznámil, že odchádza z Motejlek.com.

S novinárom Petrom Skočdopole, ktorý tiež bol súčasťou Motejlek.com spustil nový projekt – motejlekskocdopole.com.

„Server je zameraný na insiderské spravodajstvo z českého a slovenského biznisu. Je určený predovšetkým pre predplatiteľov/registrovaných užívateľov. Zahrnie pod seba aj sekciu o trhu s právnymi službami alebo o cestovaní," píšu prevádzkovatelia webu.

Na webe je niekoľko spoplatnených článkov, napríklad: Projekt 1600 najbohatších občanov Českej republiky a Slovenska, v ktorom avizuje, že má web v pláne zmonitorovať 1600 najbohatších ľudí v oboch krajinách. "Zatiaľ sme pri čísle 1251," píšu.

Alebo text O novom riaditeľovi Slovenské elektrárne je už rozhodnuté či ČEZ a EPH lovia v Poľsku v rovnakom rybníku. Asi sa dohodnú.

Drvivá väčšina článkov na MotejlekSkocdopole.com je prístupná iba registrovaným užívateľom. Súčasťou hlavného webu sú aj samostatné podstránky venujúce sa právnemu biznisu (Lawyers) a cestovaniu (Na cestách).

Odchod z Motejlek.com ohlásil Motejlek koncom apríla.

Viac: Novinár Motejlek odchádza z Motejlek.com

Bývalý redaktor týždenníka Týden Motejlek založil web v roku 2008. Vo funkcii konateľa ho nahradil Branislav Gordan.

Podľa webu echo24.cz sú dôvodom odchodu Motejlka aj Skočdopoleho spory s menšinovým podielnikom servera Ondřejem Tomkom. Obaja svoje rozhodnutie oznámili spoločníkom pred dvoma týždňami, Motejlek si ale v spoločnosti ponechá väčšinový podiel.