Danko: Mediálne útoky voči mne sú koordinované, niektorí novinári sú kúpení

Danko: Mediálne útoky voči mne sú koordinované, niektorí novinári sú kúpení Foto: FB A. Danko


Predseda parlamentu Andrej Danko je presvedčený, že mediálne útoky posledných dní voči jeho osobe sú koordinované z vonkajšieho prostredia a tvrdí, že má na to „X" dôkazov.

 

 

„Títo milionári a miliardári majú tak dobre podchytené mediálne prostredie, nakúpia si najlepších novinárov. Mohol by som vám uviesť ľudí, ktorí komunikujú s redakciami, aby zosmiešnili nás politikov, ktorí robíme na nich tlak," povedal Danko. Ktorých novinárov myslí, nepovedal. Podľa neho sú za kampaňou ľudia, ktorým vadia výsledky SNS a ktorým SNS „šliapla na otlak." Menoval pritom len šéfa RegioJetu Radima Jančuru, ktorého vidí aj za poslednou kauzou s hodnosťami.

"Do médií sa hodí podprahová téma hodností, ktorá unikne z Obvodného úradu Bratislava. Súčasne sa nastaví mediálna štvavá kampaň, kde Danka treba hodiť ako nejakého netvora spoločnosti, ktorý si večer dáva výložky na pyžamo," sťažoval sa Danko.

S témou kapitána Danka prišla redakcia Denníka N, tá spojenie s RegioJetom odmietla.

Počas relácie sa vrátil aj k sporu s Denníkom N, na ktorého doméne bola zverejnená karikatúra z Cynickej obludy, na ktorej bol pri jeho osobe použitý vulgarizmus. Danko najprv požadoval ospravedlnenie, inak bol rozhodnutý podať na denník žalobu. Denník sa odmietol ospravedlniť, Danko dnes oznámil, že žalobu nepodá. "Ja nemám čas na šialencov,... inak by som stále chodil po súdoch," ale čaká od redakcie ospravedlnenie. "Napíše mi šéfredaktor, že som vysokopostavený politik, vaša miera zraniteľnosti musí byť vyššia. No aké už horšie slovo v slovenčine máme."

Odporúčame aj: SNS mení komunikáciu: Chceme byť iní

Danko sa v diskusii venoval aj komunikácii na Facebooku. Oficiálna stránka strany aj Danka je v súčasnosti nefunkčná. Podľa Danka je to dočasné. "SNS nemala správne nastavený fan page. Nikto nič nemazal, prestavujeme nastavenie z hľadiska ochrany," povedal predseda parlamentu. Facebooku však neprikladá veľký význam. "Môj volič nie je na Facebooku," dodal.