Babišov Ecopress ako značka končí. Vzniká Mafra Slovakia

Babišov Ecopress ako značka končí. Vzniká Mafra Slovakia Foto: FB A. Babiš

Andrej Babiš bude mať aj na Slovensku svoju Mafru.

 

 

Ecopress - vydavateľ Hospodárskych novín a ďalších titulov odbornej tlače - sa od 1. januára 2015 premenuje. Nový názov spoločnosti bude Mafra Slovakia.
Ako informuje Ecopress v tlačovej správe, cieľom premenovania je priblížiť sa českej materskej spoločnosti, mediálnej skupine Mafra. Nový názov je pokračovaním začleňovania vydavateľstva do skupiny Mafra, ktorá patrí pod Agrofert podnikateľa a politika Andreja Babiša.

„Ako členovia mediálneho holdingu chceme byť aj takto bližšie k materskej spoločnosti. Spoločné meno nám pomôže dosiahnuť lepšie synergie, najmä v obchodných záležitostiach," povedal výkonný riaditeľ Ecopress Vladimír Mužík.

Odporúčame aj: Babiš zakladá na Slovensku Echo24

Vydavateľstvo zmenilo aj organizačnú štruktúru. Do novej funkcie riaditeľa pre obsah bol vymenovaný Ivan Hamšík, doterajší riaditeľ digitálnych médií vydavateľstva, ktorý prišiel do Ecopressu z českého vydavateľstva Ringier Axel Springer.

Hamšík je v novej pozícii nadriadený všetkým šéfredaktorom titulov.

Ecopress, ktoré vydáva Hospodárske noviny, na jar 2013 kúpil Andrej Babiš cez svoju spoločnosť Agrofert. Na konci minulého roka prešlo vydavateľstvo pod českú mediálnu spoločnosť Mafra, ktorú kúpil Babiš v lete.

Babišov Agrofert vlastní všetky médiá českej skupiny Mafra, má tak kontrolu nad českými denníkmi MF Dnes, Lidové noviny a Metro a spravodajským servermi iDNES.cz a Lidovky.cz.