Telefónne predvoľby mobilných operátorov na Slovensku: poznáte ich všetky?

24.08.2018 10:29 | Tlačové správy | Swan

Na Slovensku používame šesťmiestne mobilné telefónne čísla so štvormiestnou predvoľbou operátora. Výsledný formát, ktorý naťukáte cez obrazovku svoho smartfónu, tak bude mať podobu napríklad 0950 123 456.

Pri volaní zo zahraničia musíte použiť aj predvoľbu krajiny +421 alebo 00421. V tom prípade sa prvá nula z telefónneho čísla nepíše. Vytočíte teda telefónne číslo vo formáte +421 950 123 456.

Zákazníkov s vyššími paušálmi to, do ktorej siete volajú, zaujímať nemusí. Pre ostatných to však bude vítaný pomocník pri dôslednom strážení si svojho kreditu alebo výšky faktúry.

Nižšie nájdete prehľadný zoznam aktuálnych (2018) predvolieb tak, ako ich operátorom pridelil Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb.

Telekom

0901 - Slovak Telekom (mobilná sieť)

0902 - Slovak Telekom (mobilná sieť)

0903 - Slovak Telekom (mobilná sieť)

0904 - Slovak Telekom (mobilná sieť)

0909 - Slovak Telekom (Juro)

0910 - Slovak Telekom (mobilná sieť)

0911 - Slovak Telekom (mobilná sieť)

0912 - Slovak Telekom (CVPN)

0914 - Slovak Telekom (UMTS)

Orange

0905 - Orange Slovensko (mobilná sieť)

0906 - Orange Slovensko (VPN)

0907 - Orange Slovensko (mobilná sieť)

0908 - Orange Slovensko (mobilná sieť)

0915 - Orange Slovensko (mobilná sieť)

0916 - Orange Slovensko (VPN)

0917 - Orange Slovensko (UMTS)

0918 - Orange Slovensko (mobilná sieť)

0919 - Orange Slovensko (Funfón)

0945 - Orange Slovensko (mobilná sieť)

O2

0940 - O2 Slovakia (TESCO mobile)

0944 - O2 Slovakia (mobilná sieť)

0947 - O2 Slovakia (mobilná sieť)

0948 - O2 Slovakia (mobilná sieť)

0949 - O2 Slovakia (mobilná sieť)

4ka

0950 - SWAN Mobile (4ka)

0951 - SWAN Mobile (4ka)

0959 - Železnice Slovenskej republiky (uzavretá sieť pre zabezpečenie komunikácie s vlakmi)

Po uľahčení prenosu telefónneho čísla od jedného operátora k druhému už takéto zadelenie striktne platiť nemusí. Zákazník si totiž so svojim číslom prenáša aj predvoľbu. V takýchto prípadoch názov mobilného operátora oznamuje automatický vopred nahraný hlas v slúchadle.

Slováci sa už možno stretli aj s predvoľbami 0960 a 0961. Prvé z nich patrí Ministerstvu obrany a druhé Ministerstvu vnútra, vrátane polície. Telefónne číslo začínajúce 0961 by ste teda určite mali zdvihnúť. V bežných prípadoch prípadoch vám z neho príde napríklad SMS s informáciou o vyhotovení nového pasu či občianskeho preukazu, v tých horších môže ísť o problém, napríklad s vaším autom či prípadným predvolaním.

Regionálni operátori žiadajú zopakovať výber šéfa Telekomunikačného úradu

Lokálni poskytovatelia telekomunikačných služieb na Slovensku požiadali v otvorenom liste vládu SR, aby neschválila návrh na predsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb, ktorý chce na parlamentné hlasovanie predložiť ministerstvo dopravy.

Indická novinárka zverejnila svedectvo o hrôzach pandémie koronavírusu (VIDEO)

Suzuki Ertiga Barkhy Dutt prešla za stovku dní okolo 23 tisíc kilometrov. Indická novinárka na tejto dlhej ceste zaznamenávala utrpenie svojich chudobných spoluobčanov v mestách a dedinách za pandémie spôsobenej šírením koronavírusu. Na cestu sa vydala v marci, píše agentúra AFP.

Zabudnutý na zastávke, Telekom v reklame promuje nekonečné dáta (VIDEO)

Po spote s neposlušnou dátujúcou babičkou či závislým dedkom Telekom pokračuje v sérii humorných spotov.

Šéfredaktorom Investigatívneho centra Jána Kuciaka sa stal Lukáš Diko

Šéfredaktorom Investigatívneho centra Jána Kuciaka (ICJK) sa od 13. júla stal Lukáš Diko, ktorý prevzal vedenie redakcie občianskeho združenia.

Skúma mysle psychopatov. A má nový prípad

Neurologička, staršia zvláštna agentka Sayer Altairová, skúma mysle psychopatov. Po strelnom zranení je konečne zase v teréne. Do služby ju povolali, keď agent FBI vo voľnom čase pri prechádzke so psom špeciálne vycvičeným na hľadanie mŕtvol spadol do jaskyne plnej ľudských kostí...

Trump potvrdil, že USA vykonali kybernetický útok proti ruskej dezinformačnej agentúre

Americky prezident Donald Trump prvýkrát potvrdil, že Spojené štáty v roku 2018 vykonali kybernetický útok proti ruskej Agentúre pre výskum internetu (AII).

Za hackerstvo a za klamstvá o teroristoch hrozia mužovi štyri roky väzenia

Muž čelí obžalobe zo šírenia poplašnej správy spočívajúcej v tom, že v Česku zaútočia teroristi.

Chcete si požičať kolobežku, bicykel alebo zavolať si taxík cez mobilnú aplikáciu? Tieto tipy pomôžu mať peniaze v bezpečí

Objednať si odvoz, prípadne požičať si bicykel alebo kolobežku je bežné v zahraničí, ako aj na Slovensku. Tieto nové formy prepravy využívame počas dňa, ale napríklad aj na dovolenke v cudzine.

Rektor navrhol, aby vysoké školy kúpili denník Lidové noviny

Rektor Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze Vojtěch Petráček navrhl, aby se vysoké školy složily a koupily Lidové noviny ze skupiny Mafra, která patří Agrofertu.

Kaczyński obvinil zahraničné médiá, že sa miešajú do volieb

Šéf poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyński obvinil zahraničné médiá z toho, že sa pred nadchádzajúcim druhým kolom hlasovania o budúcom poľskom prezidentovi miešajú do volieb.