Na Slovenskej pošte sa konečne dá platiť už aj patobnou kartou

04.02.2019 15:20 | Tlačové správy | TS Slovenská pošta

Od februára zaplatíme na poštách platobnou kartou, a to bez poplatku. Slovenská pošta prichádza s jednou z najočakávanejších služieb pre zákazníkov iba 6 mesiacov po prijatí stratégie „Pošta 2020“. Tá sa zameriava na modernizáciu služieb a zefektívnenie procesov. Slovenskej pošte na čele s novým generálnym riaditeľom Petrom Helexom sa tak darí napĺňať ciele stratégie a prinášať zákazníkom moderné riešenia poštových služieb.

Platba kartou je pre zákazníkov nielen pohodlným riešením nákupu služieb a produktov Slovenskej pošty. Bez potreby vydávania hotovosti docielime aj efektívnejšie vybavenie zákazníka pri priehradkách, znížime čakaciu dobu na pobočkách a odľahčíme priehradkových zamestnancov. Slovenská pošta zároveň ušetrí časť nákladov súvisiacich so spracovaním hotovosti na pobočkách.

„Za vyše pol roka môjho pôsobenia v pozícii generálneho riaditeľa Slovenskej pošty sa nám podarilo odštartovať hneď niekoľko moderných služieb pre zákazníkov a postupne zefektívňujeme procesy v spoločnosti. Platba kartou je jedno z tých opatrení, prostredníctvom ktorých ľuďom prinášame moderné a pohodlné riešenia poštových služieb. Platba kartou v prevádzkach je dnes štandardom. Som spokojný, že sa nám podarilo túto službu spustiť v tak krátkom čase, čo bolo jedno z našich hlavných kritérií,“ zdôraznil generálny riaditeľ Slovenskej pošty Peter Helexa.

„Veľmi nás teší, že držitelia kariet Visa na Slovensku môžu oddnes jednoducho a bezpečne platiť aj vo vyše 1500 pobočkách Slovenskej pošty. Práve rozširovanie akceptačnej siete, čiže počtu miest vybavených platobným terminálom, umožňuje spotrebiteľom platiť rýchlo, bezpečne a pohodlne, či už kartou, mobilnou platbou alebo wearables a zároveň prispieva k budovaniu modernej bezhotovostnej spoločnosti,“ hovorí Marcel Gajdoš, riaditeľ Visa pre SR a ČR.

„Slovensko patrí v platbách medzi najinovatívnejšie krajiny a Mastercard pravidelne prináša inovatívne a bezpečné platobné riešenia, ktoré zvyšujú komfort a uľahčujú ľuďom život. Je preto jasné, že sme každodennou súčasťou života Slovákov a budeme ich radi sprevádzať aj pri bezpečnom a jednoduchom platení kartou na svojej pošte,“ povedal Martin Dolejš, manažér rozvoja obchodu Mastercard pre Slovensko a Českú republiku.

Slovenská pošta má vo svojej sieti 1 576 pobočiek vrátane pôšt Partner, ktoré prevádzkujú zmluvní partneri, predovšetkým obecné úrady. Zákazníci môžu zaplatiť platobnou kartou na všetkých pobočkách pôšt, okrem piatich pôšt v limitovanom režime prevádzky. Slovenská pošta akceptuje najvyužívanejšie karty slovenských bánk - Visa, Mastercard, Maestro a Diners Club. Platba kartou je bez poplatku a zákazník ňou zaplatí rovnako ako v ktorejkoľvek inej obchodnej prevádzke. Navyše, môže zaplatiť kartou za produkty a služby Slovenskej pošty v akejkoľvek výške, pretože požitie karty nie je obmedzené minimálnou čiastkou.

1. Slovensko kleslo na rebríčku slobody tlače. Príčinou sú útoky Fica, vražda novinára aj situácia v RTVS

Svetová novinárska organizácia Reportéri bez hraníc (RSF) dnes zverejnila pravidelný Index slobody tlače. Slovensko sa na rebríčku opäť prepadlo oproti minulému roku o 8 priečok. Je na 35 mieste.

RTVS v súvislosti s úmrtím televíznej hlásateľky a teatrológa mení program

2. RTVS v súvislosti s úmrtím televíznej hlásateľky a teatrológa mení program

RTVS v súvislosti s úmrtím prvej internej televíznej hlásateľky Blaženy Kočtúchovej a teatrológa Jaroslava Blaha mení program.

Hypotéka roka: Slovenská sporiteľňa zvíťazila s veľkým náskokom

3. Hypotéka roka: Slovenská sporiteľňa zvíťazila s veľkým náskokom

Slovenská sporiteľňa získala ocenenie Hypotéka roka, ktoré udeľuje týždenník Trend v spolupráci s Fincentrom. V hodnotení odbornej poroty dominovala vo všetkých hodnotených kritériách, spravidla s vysokým odstupom.

DM drogéria spúšťa testovanie plniacich staníc na niektoré prostriedky

4. DM drogéria spúšťa testovanie plniacich staníc na niektoré prostriedky

V sobotu spustila obchodná sieť DM vo vybraných filiálkach testovanie ekologickej služby – plniacich staníc na pracie a čistiace prostriedky.

5. V ČR vlani riešili 11 trestných oznámení súvisiacich s obsahom konšpiračných webov

Na šírení xenofóbie v ČR sa výrazne podieľali konšpiračné weby.

6. Pozrite sa, ako vytvorili falošné video o moslimovi na katedrále pri vzniku požiaru (VIDEO)

Dôvod vzniku požiaru katedrály Notre-Dame v Paríži je stále neznámy. Francúzske úrady vyhlásili, že zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že išlo o úmysel a podpaľačstvo.

7. Mobil za volantom bez rizika. Aplikácie Android Auto a Apple CarPlay chránia vodičov

Hoci počet tragických dopravných nehôd na Slovensku dlhodobo klesá, vlani na našich cestách napriek tomu zomrelo až 229 osôb. Podľa niektorých odborníkov sú za poklesom týchto čísel modernejšie a bezpečnejšie autá, keďže podobný trend môžeme sledovať v takmer všetkých krajinách Európskej únie.

Požiar katedrály vyvolal záplavu konšpirácií o tom, kto to spôsobil

8. Požiar katedrály vyvolal záplavu konšpirácií o tom, kto to spôsobil

Požiar parížskej katedrály Notre-Dame vyvolal na internete záplavu lživých správ a sprisahaneckých teórií.

Riaditeľ vládnej letky vysvetľuje, aká je pravda o chemtrails (VIDEO)

9. Riaditeľ vládnej letky vysvetľuje, aká je pravda o chemtrails (VIDEO)

Jedným z najobľúbenejších a najprimitívnejších hoaxov, ktoré už roky šíria konšpirátori je hrozba chemtrails – ide o teóriu, že lietadla do ovzdušia rozprašujú rôzne škodlivé baktérie, vírusy a iné látky s cieľom poškodzovať krajinu, civilizáciu.

4ka pokrýva rýchlym roamingom európske krajiny

10. 4ka pokrýva rýchlym roamingom európske krajiny

Rýchle dáta nepoznajú hranice. V čoraz väčšom počte krajín môžu Štvorkári využívať už aj rýchly 4G medzinárodný roaming. Pred letnou sezónou operátor sprístupnil rýchle 4G dáta v roamingu v ďalších 21 krajinách.