Na Slovenskej pošte sa konečne dá platiť už aj patobnou kartou

04.02.2019 15:20 | Tlačové správy | TS Slovenská pošta

Od februára zaplatíme na poštách platobnou kartou, a to bez poplatku. Slovenská pošta prichádza s jednou z najočakávanejších služieb pre zákazníkov iba 6 mesiacov po prijatí stratégie „Pošta 2020“. Tá sa zameriava na modernizáciu služieb a zefektívnenie procesov. Slovenskej pošte na čele s novým generálnym riaditeľom Petrom Helexom sa tak darí napĺňať ciele stratégie a prinášať zákazníkom moderné riešenia poštových služieb.

Platba kartou je pre zákazníkov nielen pohodlným riešením nákupu služieb a produktov Slovenskej pošty. Bez potreby vydávania hotovosti docielime aj efektívnejšie vybavenie zákazníka pri priehradkách, znížime čakaciu dobu na pobočkách a odľahčíme priehradkových zamestnancov. Slovenská pošta zároveň ušetrí časť nákladov súvisiacich so spracovaním hotovosti na pobočkách.

„Za vyše pol roka môjho pôsobenia v pozícii generálneho riaditeľa Slovenskej pošty sa nám podarilo odštartovať hneď niekoľko moderných služieb pre zákazníkov a postupne zefektívňujeme procesy v spoločnosti. Platba kartou je jedno z tých opatrení, prostredníctvom ktorých ľuďom prinášame moderné a pohodlné riešenia poštových služieb. Platba kartou v prevádzkach je dnes štandardom. Som spokojný, že sa nám podarilo túto službu spustiť v tak krátkom čase, čo bolo jedno z našich hlavných kritérií,“ zdôraznil generálny riaditeľ Slovenskej pošty Peter Helexa.

„Veľmi nás teší, že držitelia kariet Visa na Slovensku môžu oddnes jednoducho a bezpečne platiť aj vo vyše 1500 pobočkách Slovenskej pošty. Práve rozširovanie akceptačnej siete, čiže počtu miest vybavených platobným terminálom, umožňuje spotrebiteľom platiť rýchlo, bezpečne a pohodlne, či už kartou, mobilnou platbou alebo wearables a zároveň prispieva k budovaniu modernej bezhotovostnej spoločnosti,“ hovorí Marcel Gajdoš, riaditeľ Visa pre SR a ČR.

„Slovensko patrí v platbách medzi najinovatívnejšie krajiny a Mastercard pravidelne prináša inovatívne a bezpečné platobné riešenia, ktoré zvyšujú komfort a uľahčujú ľuďom život. Je preto jasné, že sme každodennou súčasťou života Slovákov a budeme ich radi sprevádzať aj pri bezpečnom a jednoduchom platení kartou na svojej pošte,“ povedal Martin Dolejš, manažér rozvoja obchodu Mastercard pre Slovensko a Českú republiku.

Slovenská pošta má vo svojej sieti 1 576 pobočiek vrátane pôšt Partner, ktoré prevádzkujú zmluvní partneri, predovšetkým obecné úrady. Zákazníci môžu zaplatiť platobnou kartou na všetkých pobočkách pôšt, okrem piatich pôšt v limitovanom režime prevádzky. Slovenská pošta akceptuje najvyužívanejšie karty slovenských bánk - Visa, Mastercard, Maestro a Diners Club. Platba kartou je bez poplatku a zákazník ňou zaplatí rovnako ako v ktorejkoľvek inej obchodnej prevádzke. Navyše, môže zaplatiť kartou za produkty a služby Slovenskej pošty v akejkoľvek výške, pretože požitie karty nie je obmedzené minimálnou čiastkou.

Danšari. Spoznajte umenie upratovať

1. Danšari. Spoznajte umenie upratovať

Danšari je japonské umenie upratovať, ktoré ponúka návod, ako si urobiť poriadok nielen v priestore, v ktorom žijeme, ale v sebe samom. Výborne ho popísala a ponúkla aj množstvo tipov Hideko Jamašitová v knihe Danšari – umenie upratovať.

Minulý rok opäť klesol predaj slovenských novín

2. Minulý rok opäť klesol predaj slovenských novín

Vydavatelia vlani zaznamenali nižší predaj tlačeného vydania novín. Predaný náklad klesol oproti predchádzajúcemu roku každému z piatich sledovaných celoštátnych denníkov.

RTVS odvysiela špeciálne vydanie Reportérov (VIDEO)

3. RTVS odvysiela špeciálne vydanie Reportérov (VIDEO)

Od vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej uplynie vo štvrtok 21. februára presne rok.

Markíza odvysiela duel Mistríka so Šefčovičom (VIDEO)

4. Markíza odvysiela duel Mistríka so Šefčovičom (VIDEO)

Televízia vysvetľuje, prečo v dueli nepočítala so Zuzanou Čaputovou.

Křetinský s Tkáčom kúpili za 52 miliónov známe časopisy vo Francúzsku

5. Křetinský s Tkáčom kúpili za 52 miliónov známe časopisy vo Francúzsku

Spoločnosť Czech Media Invest (CMI), ktorú spoluvlastnia hlavne český miliardár Daniel Křetínský a Patrik Tkáč z J&T, dokončila nákup francúzskych časopisov mediálnej skupiny Lagardère za 52 miliónov eur. Súčasťou kúpy je licencia na značku módneho magazínu Elle pre Francúzsko.

Fico opäť zaútočil na novinárov: Vy ste najväčší zločinci na svete! (VIDEO)

6. Fico opäť zaútočil na novinárov: Vy ste najväčší zločinci na svete! (VIDEO)

Národná rada dnes opätovne nezvolila žiadnych kandidátov na sudcov Ústavného súdu a súd sa tým stane nefunkčným.

eKasa prichádza na Slovensko

7. eKasa prichádza na Slovensko

Od 1. apríla vstúpi do platnosti nová povinnosť pre podnikateľov vo forme eKasy s online pripojením do systému finančnej správy. Štátu má priniesť zvýšenie transparentnosti výberu daní a podnikateľom zjednodušenie komunikácie so štátom a potenciál pre inovácie. Nové riešenia pokladníc okrem online pripojenia majú priniesť mnohé vlastnosti, ktoré podnikateľom môžu uľahčiť život. Všetky bločky z pokladníc budú po novom obsahovať aj QR kód, ktorý jednoduchým spôsobom umožní overiť pravosť a platnosť pokladničného dokladu.

8. Komisia: Bývalý prorektor Univerzity Karlovej sa v textoch dopustil plagiátorstva

Bývalý prorektor Univerzity Karlovej v Prahe Martin Kovář sa podľa etickej komisie Filozofickej fakulty UK dopustil plagiátorstva. Na rokovaní akademického senátu Filozofickej fakulty UK to uviedla členka komisie Olga Lomová.

9. Cestovateľ Miroslav Zikmund oslavuje 100 rokov, na všetky miesta by sa vrátil opäť (VIDEO)

Cestovatelskou legendou se už za života stala dvojice Zikmund - Hanzelka, která společně navštívila přes 80 zemí, ve světě proslavila bývalé Československo a vozy Tatra a mimo jiné dojednala i zakázky pro československý průmysl.

10. O 100 dní budú Eurovoľby - kampaň prináša súťaž, špeciálnu schránku aj časomieru

Len niekoľko týždňov po prezidentských voľbách čakajú Slovensko ďalšie dôležité voľby – voľby do Európskeho parlamentu. Voliči na Slovensku budú v sobotu 25. mája 2019 vyberať 14 zástupcov do Európskeho parlamentu.