Na Slovenskej pošte sa konečne dá platiť už aj patobnou kartou

04.02.2019 15:20 | Tlačové správy | TS Slovenská pošta

Od februára zaplatíme na poštách platobnou kartou, a to bez poplatku. Slovenská pošta prichádza s jednou z najočakávanejších služieb pre zákazníkov iba 6 mesiacov po prijatí stratégie „Pošta 2020“. Tá sa zameriava na modernizáciu služieb a zefektívnenie procesov. Slovenskej pošte na čele s novým generálnym riaditeľom Petrom Helexom sa tak darí napĺňať ciele stratégie a prinášať zákazníkom moderné riešenia poštových služieb.

Platba kartou je pre zákazníkov nielen pohodlným riešením nákupu služieb a produktov Slovenskej pošty. Bez potreby vydávania hotovosti docielime aj efektívnejšie vybavenie zákazníka pri priehradkách, znížime čakaciu dobu na pobočkách a odľahčíme priehradkových zamestnancov. Slovenská pošta zároveň ušetrí časť nákladov súvisiacich so spracovaním hotovosti na pobočkách.

„Za vyše pol roka môjho pôsobenia v pozícii generálneho riaditeľa Slovenskej pošty sa nám podarilo odštartovať hneď niekoľko moderných služieb pre zákazníkov a postupne zefektívňujeme procesy v spoločnosti. Platba kartou je jedno z tých opatrení, prostredníctvom ktorých ľuďom prinášame moderné a pohodlné riešenia poštových služieb. Platba kartou v prevádzkach je dnes štandardom. Som spokojný, že sa nám podarilo túto službu spustiť v tak krátkom čase, čo bolo jedno z našich hlavných kritérií,“ zdôraznil generálny riaditeľ Slovenskej pošty Peter Helexa.

„Veľmi nás teší, že držitelia kariet Visa na Slovensku môžu oddnes jednoducho a bezpečne platiť aj vo vyše 1500 pobočkách Slovenskej pošty. Práve rozširovanie akceptačnej siete, čiže počtu miest vybavených platobným terminálom, umožňuje spotrebiteľom platiť rýchlo, bezpečne a pohodlne, či už kartou, mobilnou platbou alebo wearables a zároveň prispieva k budovaniu modernej bezhotovostnej spoločnosti,“ hovorí Marcel Gajdoš, riaditeľ Visa pre SR a ČR.

„Slovensko patrí v platbách medzi najinovatívnejšie krajiny a Mastercard pravidelne prináša inovatívne a bezpečné platobné riešenia, ktoré zvyšujú komfort a uľahčujú ľuďom život. Je preto jasné, že sme každodennou súčasťou života Slovákov a budeme ich radi sprevádzať aj pri bezpečnom a jednoduchom platení kartou na svojej pošte,“ povedal Martin Dolejš, manažér rozvoja obchodu Mastercard pre Slovensko a Českú republiku.

Slovenská pošta má vo svojej sieti 1 576 pobočiek vrátane pôšt Partner, ktoré prevádzkujú zmluvní partneri, predovšetkým obecné úrady. Zákazníci môžu zaplatiť platobnou kartou na všetkých pobočkách pôšt, okrem piatich pôšt v limitovanom režime prevádzky. Slovenská pošta akceptuje najvyužívanejšie karty slovenských bánk - Visa, Mastercard, Maestro a Diners Club. Platba kartou je bez poplatku a zákazník ňou zaplatí rovnako ako v ktorejkoľvek inej obchodnej prevádzke. Navyše, môže zaplatiť kartou za produkty a služby Slovenskej pošty v akejkoľvek výške, pretože požitie karty nie je obmedzené minimálnou čiastkou.

Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

1. Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

Orange a festival Pohoda idú ruka v ruke už osem rokov k stále vydarenejším ročníkom tohto obľúbeného festivalu. Tento rok však návštevníci nezdieľali len jedinečnú atmosféru, hudbu či zážitky s priateľmi, ale aj myšlienku o zodpovednom používaní telefónu či podporu ekologického recyklovania elektro-odpadu. Štatistiky sú aj tento rok plné rekordov.

Ten chlapec jej môže zničiť život!

2. Ten chlapec jej môže zničiť život!

Občas sa ocitnete v situácii, ktorá môže radikálne zmeniť váš život. Nielen týždne a mesiace, ktoré prídu. Ale celý váš život...

Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

3. Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

Dnes začalo súdne pojednávanie s exministrom hospodárstva a bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom Ruskom a kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom v kauze falšovania štyroch zmeniek vystavených na sumu v celkovej výške takmer 69 miliónov eur, ktorých preplatenie vymáhala aj od Markízy jedna z Kočnerových firiem.

Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

4. Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

Pozrite si aktuálny rebríček najlepšie zarábajúcich filmov v histórii.

Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

5. Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

O júla tohto roku pôsobí na pozícii Head of Strategy reklamnej agentúry Mayer/McCann Erickson Martin Kozár.

Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

6. Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie. Ministerka kultúry Ľubica Laššáková vymenovala štyroch nových členov.

Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

7. Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

Predseda Smeru-SD dnes pobúril článok Nového Času, na facebooku opäť kritizuje slovenské médiá.

Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

8. Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes navrhol výmenu novinára Kyryla Vyšynského väzneného v Kyjeve za režiséra Oleho Sencova odsúdeného v Rusku na dvadsať rokov.

Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

10. Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

Na komunikačnom oddelení spoločnosti Tesco Slovensko došlo k viacerým zmenám.