Orange TV Stick prináša HD zážitok prakticky kdekoľvek Foto: Orange

Orange TV Stick prináša HD zážitok prakticky kdekoľvek

06.02.2019 11:10 | Tlačové správy | Orange

Jakub Tóth, produktový manažér zodpovedný za Orange TV, odpovedá na otázky týkajúce sa nového zariadenia Orange TV Stick (v ponuke od 6. 2. 2019). Pre koho je zariadenie určené, ako ho zapojiť a čo je potrebné, aby správne fungovalo?

Čo vás viedlo k uvedeniu Orange TV Sticku, na čo slúži a pre koho je zariadenie určené?

Keď sme spúšťali vynovenú Orange TV, cieľom bolo sprístupniť náš exkluzívny prémiový obsah a celkovo televíziu prakticky pre všetkých kdekoľvek na Slovensku. A Orange TV Stick je jej ďalším vylepšením – umožňuje sledovať TV obsah kdekoľvek a s maximálnym zážitkom – na veľkej obrazovke. Navyše, TV Stick je plne pripravený na 4K, takže zážitok bude čo nevidieť ešte lepší. Na sledovanie prostredníctvom TV Sticku stačí stabilné Wi-Fi pripojenie a do pár minút tak môžete pozerať Ligu majstrov na chate, u kamaráta či keď ste na cestách. Výhody si pritom môžu užívať aj tí, ktorí nie sú zákazníkmi Orangeu a nie je potrebné sa ani viazať – jednoducho stačí poslať
SMSku, ktorou si predplatíte Orange Sport, „rozbehať“ TV Stick a môžete sledovať.

Aká je výhoda v porovnaní s tým, ak si nechám zrkadliť obrazovku svojho mobilu na televízor?

V prvom rade zrkadlenie obrazovky má viacero úskalí, Orange TV Stick prináša vyšší komfort, kvalitu obrazu (a prenosu dát) a lepšiu používateľskú skúsenosť a nekladie také nároky napríklad na kompatibilitu smartfónu a televízora. Streamovanie obsahu navyše prebieha mimo smartfónu, respektíve tabletu, a tak mu zbytočne nevybíja batériu a prenos sa nepreruší ani počas telefonického hovoru či vtedy, keď mobilné zariadenie opustí miestnosť.

Čo zákazník potrebuje, aby mohol Orange TV Stick využívať?

Zákazník potrebuje hlavne stabilné Wi-Fi pripojenie (samozrejme, teda internetové pripojenie), to je základ. V tomto prípade ním rozumieme bežné pripojenie, s ktorým vám ide dobre a bez sekania prehrať napríklad video na YouTube v HD kvalite. Potom bude aj Orange TV Stick fungovať bez problémov. A televízor, ku ktorému chcete TV Stick pripojiť, musí mať HDMI vstup, tým ale dnes disponuje už väčšina moderných televízorov.

Ako prebieha samotná inštalácia Orange TV Sticku? Zvládne to bežný používateľ?

Inštalácia nie je zložitá, priemerne zbehlý používateľ by ju mal zvládnuť bez problémov za niekoľko minút. Na začiatku je potrebné mobil alebo tablet s nainštalovanou aplikáciou Orange TV Stick spárovať so zariadením Orange TV Stick. Pomocou TV Sticku, zapojeného do HDMI konektora, potom obsah z aplikácie jednoducho premietnete na veľkú obrazovku a ovládate z aplikácie.

Aká je cena Orange TV Sticku?

Pripravili sme špeciálne darčekové balenie pre futbalových fanúšikov. V rámci neho za zvýhodnenú cenu 69 eur získajú samotný TV Stick aj so sezónnym prístupom k Orange Sportu. Až do konca prebiehajúcej futbalovej sezóny (30. júna 2019) tak budú mať prístup k tým najlepším zápasom Ligy majstrov a množstvu ďalších športových podujatí. Počet sezónnych balíkov je však limitovaný a je potrebné sa poponáhľať.

Ak teda mám Orange TV Stick a zakúpenú službu Orange TV Šport cez internet alebo predplatenú verziu Orange TV Šport cez SMS, zbalím zariadenie do kufra a napr. na chate ho pripojím k TV. Rozmýšľam správne? Bude mi to fungovať?

Presne tak. Prídete na chatu alebo si chcete vychutnať zápas u kamaráta doma. TV Stick zapojíte do televízora, pomocou aplikácie spárujete a pripojíte obe zariadenia na spoločnú Wi-Fi, následne si v aplikácii vyberiete, aký obsah chcete pozerať a necháte ho zobraziť na „veľkej“ TV. Takto si pozriete napríklad Ligu majstrov aj inde ako doma. TV Stick je skladný a ľahko prenosný, s obalom má sotva 10 centimetrov, takže v kufri vám veľa miesta nezaberie, a máte vždy so sebou svoj obľúbený šport. S ním získate aj praktickú krabičku na prenášanie zariadenia, v ktorej má každý komponent svoje bezpečné miesto.

Danšari. Spoznajte umenie upratovať

1. Danšari. Spoznajte umenie upratovať

Danšari je japonské umenie upratovať, ktoré ponúka návod, ako si urobiť poriadok nielen v priestore, v ktorom žijeme, ale v sebe samom. Výborne ho popísala a ponúkla aj množstvo tipov Hideko Jamašitová v knihe Danšari – umenie upratovať.

Minulý rok opäť klesol predaj slovenských novín

2. Minulý rok opäť klesol predaj slovenských novín

Vydavatelia vlani zaznamenali nižší predaj tlačeného vydania novín. Predaný náklad klesol oproti predchádzajúcemu roku každému z piatich sledovaných celoštátnych denníkov.

RTVS odvysiela špeciálne vydanie Reportérov (VIDEO)

3. RTVS odvysiela špeciálne vydanie Reportérov (VIDEO)

Od vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej uplynie vo štvrtok 21. februára presne rok.

Markíza odvysiela duel Mistríka so Šefčovičom (VIDEO)

4. Markíza odvysiela duel Mistríka so Šefčovičom (VIDEO)

Televízia vysvetľuje, prečo v dueli nepočítala so Zuzanou Čaputovou.

Křetinský s Tkáčom kúpili za 52 miliónov známe časopisy vo Francúzsku

5. Křetinský s Tkáčom kúpili za 52 miliónov známe časopisy vo Francúzsku

Spoločnosť Czech Media Invest (CMI), ktorú spoluvlastnia hlavne český miliardár Daniel Křetínský a Patrik Tkáč z J&T, dokončila nákup francúzskych časopisov mediálnej skupiny Lagardère za 52 miliónov eur. Súčasťou kúpy je licencia na značku módneho magazínu Elle pre Francúzsko.

Fico opäť zaútočil na novinárov: Vy ste najväčší zločinci na svete! (VIDEO)

6. Fico opäť zaútočil na novinárov: Vy ste najväčší zločinci na svete! (VIDEO)

Národná rada dnes opätovne nezvolila žiadnych kandidátov na sudcov Ústavného súdu a súd sa tým stane nefunkčným.

eKasa prichádza na Slovensko

7. eKasa prichádza na Slovensko

Od 1. apríla vstúpi do platnosti nová povinnosť pre podnikateľov vo forme eKasy s online pripojením do systému finančnej správy. Štátu má priniesť zvýšenie transparentnosti výberu daní a podnikateľom zjednodušenie komunikácie so štátom a potenciál pre inovácie. Nové riešenia pokladníc okrem online pripojenia majú priniesť mnohé vlastnosti, ktoré podnikateľom môžu uľahčiť život. Všetky bločky z pokladníc budú po novom obsahovať aj QR kód, ktorý jednoduchým spôsobom umožní overiť pravosť a platnosť pokladničného dokladu.

8. Komisia: Bývalý prorektor Univerzity Karlovej sa v textoch dopustil plagiátorstva

Bývalý prorektor Univerzity Karlovej v Prahe Martin Kovář sa podľa etickej komisie Filozofickej fakulty UK dopustil plagiátorstva. Na rokovaní akademického senátu Filozofickej fakulty UK to uviedla členka komisie Olga Lomová.

9. Cestovateľ Miroslav Zikmund oslavuje 100 rokov, na všetky miesta by sa vrátil opäť (VIDEO)

Cestovatelskou legendou se už za života stala dvojice Zikmund - Hanzelka, která společně navštívila přes 80 zemí, ve světě proslavila bývalé Československo a vozy Tatra a mimo jiné dojednala i zakázky pro československý průmysl.

10. O 100 dní budú Eurovoľby - kampaň prináša súťaž, špeciálnu schránku aj časomieru

Len niekoľko týždňov po prezidentských voľbách čakajú Slovensko ďalšie dôležité voľby – voľby do Európskeho parlamentu. Voliči na Slovensku budú v sobotu 25. mája 2019 vyberať 14 zástupcov do Európskeho parlamentu.