Orange TV Stick prináša HD zážitok prakticky kdekoľvek Foto: Orange

Orange TV Stick prináša HD zážitok prakticky kdekoľvek

06.02.2019 11:10 | Tlačové správy | Orange

Jakub Tóth, produktový manažér zodpovedný za Orange TV, odpovedá na otázky týkajúce sa nového zariadenia Orange TV Stick (v ponuke od 6. 2. 2019). Pre koho je zariadenie určené, ako ho zapojiť a čo je potrebné, aby správne fungovalo?

Čo vás viedlo k uvedeniu Orange TV Sticku, na čo slúži a pre koho je zariadenie určené?

Keď sme spúšťali vynovenú Orange TV, cieľom bolo sprístupniť náš exkluzívny prémiový obsah a celkovo televíziu prakticky pre všetkých kdekoľvek na Slovensku. A Orange TV Stick je jej ďalším vylepšením – umožňuje sledovať TV obsah kdekoľvek a s maximálnym zážitkom – na veľkej obrazovke. Navyše, TV Stick je plne pripravený na 4K, takže zážitok bude čo nevidieť ešte lepší. Na sledovanie prostredníctvom TV Sticku stačí stabilné Wi-Fi pripojenie a do pár minút tak môžete pozerať Ligu majstrov na chate, u kamaráta či keď ste na cestách. Výhody si pritom môžu užívať aj tí, ktorí nie sú zákazníkmi Orangeu a nie je potrebné sa ani viazať – jednoducho stačí poslať
SMSku, ktorou si predplatíte Orange Sport, „rozbehať“ TV Stick a môžete sledovať.

Aká je výhoda v porovnaní s tým, ak si nechám zrkadliť obrazovku svojho mobilu na televízor?

V prvom rade zrkadlenie obrazovky má viacero úskalí, Orange TV Stick prináša vyšší komfort, kvalitu obrazu (a prenosu dát) a lepšiu používateľskú skúsenosť a nekladie také nároky napríklad na kompatibilitu smartfónu a televízora. Streamovanie obsahu navyše prebieha mimo smartfónu, respektíve tabletu, a tak mu zbytočne nevybíja batériu a prenos sa nepreruší ani počas telefonického hovoru či vtedy, keď mobilné zariadenie opustí miestnosť.

Čo zákazník potrebuje, aby mohol Orange TV Stick využívať?

Zákazník potrebuje hlavne stabilné Wi-Fi pripojenie (samozrejme, teda internetové pripojenie), to je základ. V tomto prípade ním rozumieme bežné pripojenie, s ktorým vám ide dobre a bez sekania prehrať napríklad video na YouTube v HD kvalite. Potom bude aj Orange TV Stick fungovať bez problémov. A televízor, ku ktorému chcete TV Stick pripojiť, musí mať HDMI vstup, tým ale dnes disponuje už väčšina moderných televízorov.

Ako prebieha samotná inštalácia Orange TV Sticku? Zvládne to bežný používateľ?

Inštalácia nie je zložitá, priemerne zbehlý používateľ by ju mal zvládnuť bez problémov za niekoľko minút. Na začiatku je potrebné mobil alebo tablet s nainštalovanou aplikáciou Orange TV Stick spárovať so zariadením Orange TV Stick. Pomocou TV Sticku, zapojeného do HDMI konektora, potom obsah z aplikácie jednoducho premietnete na veľkú obrazovku a ovládate z aplikácie.

Aká je cena Orange TV Sticku?

Pripravili sme špeciálne darčekové balenie pre futbalových fanúšikov. V rámci neho za zvýhodnenú cenu 69 eur získajú samotný TV Stick aj so sezónnym prístupom k Orange Sportu. Až do konca prebiehajúcej futbalovej sezóny (30. júna 2019) tak budú mať prístup k tým najlepším zápasom Ligy majstrov a množstvu ďalších športových podujatí. Počet sezónnych balíkov je však limitovaný a je potrebné sa poponáhľať.

Ak teda mám Orange TV Stick a zakúpenú službu Orange TV Šport cez internet alebo predplatenú verziu Orange TV Šport cez SMS, zbalím zariadenie do kufra a napr. na chate ho pripojím k TV. Rozmýšľam správne? Bude mi to fungovať?

Presne tak. Prídete na chatu alebo si chcete vychutnať zápas u kamaráta doma. TV Stick zapojíte do televízora, pomocou aplikácie spárujete a pripojíte obe zariadenia na spoločnú Wi-Fi, následne si v aplikácii vyberiete, aký obsah chcete pozerať a necháte ho zobraziť na „veľkej“ TV. Takto si pozriete napríklad Ligu majstrov aj inde ako doma. TV Stick je skladný a ľahko prenosný, s obalom má sotva 10 centimetrov, takže v kufri vám veľa miesta nezaberie, a máte vždy so sebou svoj obľúbený šport. S ním získate aj praktickú krabičku na prenášanie zariadenia, v ktorej má každý komponent svoje bezpečné miesto.

Ako zabezpečiť svoju domácnosť počas dovolenky?

1. Ako zabezpečiť svoju domácnosť počas dovolenky?

Nezáleží na tom, či prázdninové mesiace strávite v Tatrách, pri jadranskom pobreží alebo kdekoľvek inde. Kým budete mimo domu, treba sa postarať o to, aby vaša obývačka zostala bez neželaných návštev.

Čína vedie informačnú vojnu proti hongkonským demonštrantom

2. Čína vedie informačnú vojnu proti hongkonským demonštrantom

Čínske štátne médiá sa stali nástrojom informačnej vojny Pekingu proti demonštrantom, ktorí sa od júna búria proti pomerom v Hongkongu. Obhajujú kroky tamojšej polície a manipulatívnym spravodajstvom zhadzujú účastníkov protestov, z ktorých zosnovania vinia Západ. V čínskom podaní sú aktuálne udalosti dielom malej skupiny násilníkov, ktorá bez podpory ľudu usiluje o nezávislosť Hongkongu a rozvracia Čínu, píše denník The New York Times.

DIGI prináša najlepší svetový program

3. DIGI prináša najlepší svetový program

DIGI SLOVAKIA si so štartom svetových futbalových líg pripravila pre svojich zákazníkov zaujímavú jesennú kampaň. Na štyroch kanáloch DIGI SPORT a novom programe PREMIER SPORT čaká na divákov to najlepšie zo svetového futbalu. Zákazníci si môžu vychutnať až 11 športových HD kanálov a k tomu 54 rodinných programov už v základnom balíku za stále nezmenených 9,60 € mesačne. Jesennú kampaň DIGI spúšťa od 15. augusta 2019.

Facebook nechal prepisovať hlasové správy svojich užívateľov

4. Facebook nechal prepisovať hlasové správy svojich užívateľov

Spoločnosť Facebook platila stovky externých spolupracovníkov, aby pre ňu prepisovali hlasové správy užívateľov jednej z jej aplikácií.

5. Terčom kybernetického útoku sa stali novinári aj aktivisti, ktorí informujú o Rusku

Tri desiatky expertov na Rusko v Európe a USA, medzi nimi pracovníci mimovládnych organizácií, akademici, novinári a politickí aktivisti, sa stali obeťou dômyselného kybernetického útoku, oznámil v sobotu investigatívny server Bellingcat.

Británia zakázala reklamy so stereotypným pohľadom na mužov a ženy (VIDEO)

6. Británia zakázala reklamy so stereotypným pohľadom na mužov a ženy (VIDEO)

V Británii prvýkrát zakázali dve reklamy na základe nového pravidla, ktoré nedovoľuje pri propagácii výrobkov prisudzovať mužom a ženám stereotypné role. Podľa regulačného úradu, ktorý v krajine na reklamy dohliada (ASA), sa nenáležité klišé objavilo v reklame amerického výrobcu potravín Mondelez a automobilky Volkswagen.

7. Bývalý šéfredaktor aj zástupca šéfredaktora Trendu chystajú nový ekonomický projekt

Odídenci z Trendu pripravujú ďalší nový ekonomický projekt.

Relácia Jaromíra Soukupa dostala pokutu za neobjektivitu a nevyváženosť

8. Relácia Jaromíra Soukupa dostala pokutu za neobjektivitu a nevyváženosť

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém dnešním zasedání vyměřila pokutu 400.000 korun televizi Barrandov za neobjektivitu a nevyváženost v pořadu Kauzy Jaromíra Soukupa.

Každý desiaty dôchodca si musí privyrábať

9. Každý desiaty dôchodca si musí privyrábať

Na Slovensku nie je veľa ľudí, ktorí majú dve zamestnania. Pätina pracujúcich, každý desiaty dôchodca a každý ôsmy rodič, starajúci sa o dieťa do troch rokov však v prieskume uviedli, že musia mať ešte jeden džob.

Marta Jandová bude mať vlastnú talk show MARTA (VIDEO)

10. Marta Jandová bude mať vlastnú talk show MARTA (VIDEO)

Speváčka Marta Jandová bude mať vlastnú televíznu talkshow.