Zákazníci Orange môžu nespotrebované dáta darovať (VIDEO)

Zákazníci Orange môžu nespotrebované dáta darovať (VIDEO) Foto: Orange

Operátor prichádza s neobvyklou akciou s názvom Darujte dáta. Dáta, ktoré zákazníci nespotrebujú, môžu darovať do rodín, ktoré si to nemôžu dovoliť.

Od 25. októbra 2019 do 31. januára 2020 môžu zákazníci Orangeu poslaním bezplatnej SMS správy na číslo 100 s textom DARUJEM darovať svoje nespotrebované dáta z mesačného paušálu. Za každých 7 200 GB dát vyzbieraných od zákazníkov Orange obdaruje jednu pestúnsku rodinu vybranú v spolupráci s občianskym združením Návrat.
„Keďže spolu máme nielen veľkú moc, ale aj veľkú zodpovednosť, Orange sa rozhodol ukázať všetkým ľuďom, že aj obyčajné dáta dokážu neobyčajné veci. Svojich zákazníkov vyzýva, aby darovali svoje nespotrebované dáta a pomohli tak vybraným rodinám,“ píše spoločnosť v tlačovej správe.

„Všetko, čo robíme, robíme pre našich zákazníkov, aby sme im dokázali uľahčovať ich životné situácie. Zároveň som presvedčený, že by to malo mať pozitívny dopad aj na našu spoločnosť. Digitálna inklúzia je pre jej napredovanie mimoriadne dôležitá, nakoľko technológie a internetové pripojenie sú neoddeliteľnou súčasťou našich životov. Dôležitá je o to viac, ak ide o deti, ktoré vďaka vzdelaniu a prístupu k informáciám môžu získať lepšie vyhliadky do budúcnosti,“ povedal pri predstavovaní neobvyklej vianočnej akcie Federico Colom, generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko.

 

Foto: Omediach.comNespotrebované dáta zákazníkov sa premenia na balík služieb Love

Rodiny, ktorým pôjde pomoc, vyberá občianske združenie Návrat, ktoré sa venuje umiestňovaním opustených detí do náhradných rodín. Orange vybratým 100 pestúnskym rodinám venuje aj špeciálny balík služieb Love na 2 roky zadarmo - obsahuje mobilný paušál GO 20 € a pevný internet Optimal podľa najrýchlejšej dostupnej technológii na adrese zákazníka. Obdarované pestúnske rodiny dostanú tiež notebook Lenovo D330 s balíkom, ktorý obsahuje Windows, Office, ako aj Wi-Fi modem pre bezdrôtový internet v celej domácnosti a internetový kurz, kde sa naučia ako správne pracovať s internetom a vyhnúť sa všetkým nástrahám virtuálneho sveta, ako aj príručku Ako správne narábať s technológiami.

Do projektu sa ako prví zapojili aj zamestnanci Orangeu, ktorí darovali vyše 7200 GB nespotrebovaných dát.

Zároveň Orange pokračuje v každoročnej charitatívnej akcii prostredníctvom Nadácie Orange s názvom Darujte Vianoce Predkladateľom žiadosti môžu byť nielen jednotlivci, ale aj mimovládne organizácie, školské zariadenia, domovy sociálnych služieb, detské domovy, opatrovateľské služby, domovy pre seniorov či dokonca pracovné kolektívy. Žiadatelia o vianočnú podporu pre ľudí v núdzi môžu svoje projekty prihlasovať od 21. októbra do 13. novembra 2019 prostredníctvom elektronického formulára na stránke www.nadaciaorange.sk.