Poštovej poisťovni sa vlani darilo. Tento rok ovplyvní daň z poistného

04.04.2019 17:53 | Tlačové správy | PR

Poštová poisťovňa dosiahla v uplynulom roku zisk vo výške 2,3 milióna eur. Zastabilizoval sa tak na úrovni z roka 2017. Vyplýva to zo zverejnenej výročnej správy spoločnosti.

„Vlaňajšok bol pre Poštovú poisťovňu úspešný najmä z pohľadu pokračujúceho rastu veľkosti poistného kmeňa a objemu predpísaného poistného. Tu sme dosiahli historicky najlepší výsledok od roku 2008, keď sa poisťovňa stala členom skupiny Poštovej banky,“ konštatuje Zuzana Adamová, generálna riaditeľka a predsedníčka predstavenstva Poštovej poisťovne.

Výnosy z hrubého predpísaného poistného narástli o jedenásť percent, a to najmä vďaka produktom životného poistenia, ktoré stúplo o 12 percent na 14 miliónov eur. Neživotné poistenie rástlo o štyri percentá na 1,9 milióna eur.

Celkovo dosiahla Poštová poisťovňa za rok 2018 zisk vo výške 2,3 milióna eur. Ten však bol ovplyvnený aj rastom administratívnych nákladov o 12 percent či vyššími výdavkami na poistné plnenia vrátane zmien technických rezerv o desať percent.

„Na hodnotu technických rezerv v životnom poistení a na výnosy z finančného umiestnenia mali negatívny vplyv trhové úrokové sadzby, ktoré sa aj počas roka 2018 naďalej udržiavali na nízkych hodnotách,“ vysvetľuje Zuzana Adamová.

Už teraz je zrejmé, že v roku 2019 sa nepriaznivo prejaví štátna regulácia. „Očakávame významný dopad dane z neživotného poistenia, ale už aj čiastočný vplyv zavedenia regulácie v oblasti nákladov na finančné sprostredkovanie a v oblasti ochrany klientov poisťovní od roku 2020,“ dodáva Zuzana Adamová.

Celkovo však bude hospodárska a finančná situácia poisťovne v roku 2019 závisieť od plnenia obchodnej stratégie skupiny Poštovej banky.

4 typy dátožrútov a 4 tipy na dokonalý smartfón pre každého z nich

V obchodoch je toľko špičkových smartfónov, ktoré dnes dokážu viac, než akýkoľvek starší notebook! Nie každý však musí vo vrecku nosiť mobil za vyše 1 000 eur. Niekto používa mobil len zriedka, iní sa od neho neodlepí po celý deň.

Celebrity ohlásili pauzu od Instagramu na protest proti Facebooku

Niektoré americké a britské celebrity sa na celý deň odmlčali na platformách prevádzkovaných spoločnosťou Facebook, aby tak upozornili na problémy sociálnych sietí s nenávistnými prejavmi a dezinformáciami.

Poslankyňa Tabak sa síce za kontroverznú fotku ospravedlnila, no šíri ju ďalej (FOTO)

Aj poslankyňa Romana Tabak sa rozhodla pripomenúť deň obetí holokaustu, no dosť nešťastným spôsobom.

ČT se nemusí ospravedlniť Agrofertu za reportáže

Česká televize (ČT) se nemusí omlouvat koncernu Agrofert za to, že ho ve dvou reportážích spojila s odvoláním ředitele příbramského finančního úřadu. Pražský městský soud dnes zamítl žalobu, ve které společnost tvrdila, že reportáže poškodily její pověst.

Úrad verejného zdravotníctva má nového šéfa komunikácie

Úrad verejného zdravotníctva má nového riaditeľa sekcie komunikácie a medzinárodných vzťahov.

Čínska firma zhromažďovala dáta o prominentoch zo západu, dokonca aj o ich deťoch

Čínska firma Zhenhua Data Technology, ktorá sa na svojom už vypnutom webe označovala za pioniera vo využívaní dát pre hybridné vojnu, vplyvných ľudoch zo západu, ktorý z čínskej firmy unikol.

Zomrel herec Martin Horňák (VIDEO)

V piatok 11. septembra zomrel vo veku 68 rokov herec Martin Horňák.

Otvorený list hygienikom týkajúci sa nových pandemických opatrení

Poslanci a právnici posielajú hygienikom otvorený list k opatreniam, týkajúcim sa kultúrnych, športových a ďalších podujatí.

Zlatého leva si z Benátok odváža film Nomadland (VIDEO)

Zlatého leva na 77. filmovom festivale v Benátkach dnes získal film Nomadland (Krajina nomádov) americkej režisérky čínskeho pôvodu Chloé Zhao.

Kde je ten, čo mi zavraždil brata?!

Dlhá cesta nadol je nezvyčajný román napísaný vo veršoch. A hoci to môže mnohých odradiť, počkajte chvíľu.