Poštovej poisťovni sa vlani darilo. Tento rok ovplyvní daň z poistného

04.04.2019 17:53 | Tlačové správy | PR

Poštová poisťovňa dosiahla v uplynulom roku zisk vo výške 2,3 milióna eur. Zastabilizoval sa tak na úrovni z roka 2017. Vyplýva to zo zverejnenej výročnej správy spoločnosti.

„Vlaňajšok bol pre Poštovú poisťovňu úspešný najmä z pohľadu pokračujúceho rastu veľkosti poistného kmeňa a objemu predpísaného poistného. Tu sme dosiahli historicky najlepší výsledok od roku 2008, keď sa poisťovňa stala členom skupiny Poštovej banky,“ konštatuje Zuzana Adamová, generálna riaditeľka a predsedníčka predstavenstva Poštovej poisťovne.

Výnosy z hrubého predpísaného poistného narástli o jedenásť percent, a to najmä vďaka produktom životného poistenia, ktoré stúplo o 12 percent na 14 miliónov eur. Neživotné poistenie rástlo o štyri percentá na 1,9 milióna eur.

Celkovo dosiahla Poštová poisťovňa za rok 2018 zisk vo výške 2,3 milióna eur. Ten však bol ovplyvnený aj rastom administratívnych nákladov o 12 percent či vyššími výdavkami na poistné plnenia vrátane zmien technických rezerv o desať percent.

„Na hodnotu technických rezerv v životnom poistení a na výnosy z finančného umiestnenia mali negatívny vplyv trhové úrokové sadzby, ktoré sa aj počas roka 2018 naďalej udržiavali na nízkych hodnotách,“ vysvetľuje Zuzana Adamová.

Už teraz je zrejmé, že v roku 2019 sa nepriaznivo prejaví štátna regulácia. „Očakávame významný dopad dane z neživotného poistenia, ale už aj čiastočný vplyv zavedenia regulácie v oblasti nákladov na finančné sprostredkovanie a v oblasti ochrany klientov poisťovní od roku 2020,“ dodáva Zuzana Adamová.

Celkovo však bude hospodárska a finančná situácia poisťovne v roku 2019 závisieť od plnenia obchodnej stratégie skupiny Poštovej banky.

Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

1. Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

Orange a festival Pohoda idú ruka v ruke už osem rokov k stále vydarenejším ročníkom tohto obľúbeného festivalu. Tento rok však návštevníci nezdieľali len jedinečnú atmosféru, hudbu či zážitky s priateľmi, ale aj myšlienku o zodpovednom používaní telefónu či podporu ekologického recyklovania elektro-odpadu. Štatistiky sú aj tento rok plné rekordov.

Ten chlapec jej môže zničiť život!

2. Ten chlapec jej môže zničiť život!

Občas sa ocitnete v situácii, ktorá môže radikálne zmeniť váš život. Nielen týždne a mesiace, ktoré prídu. Ale celý váš život...

Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

3. Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

Dnes začalo súdne pojednávanie s exministrom hospodárstva a bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom Ruskom a kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom v kauze falšovania štyroch zmeniek vystavených na sumu v celkovej výške takmer 69 miliónov eur, ktorých preplatenie vymáhala aj od Markízy jedna z Kočnerových firiem.

Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

4. Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

Pozrite si aktuálny rebríček najlepšie zarábajúcich filmov v histórii.

Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

5. Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

O júla tohto roku pôsobí na pozícii Head of Strategy reklamnej agentúry Mayer/McCann Erickson Martin Kozár.

Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

6. Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie. Ministerka kultúry Ľubica Laššáková vymenovala štyroch nových členov.

Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

7. Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

Predseda Smeru-SD dnes pobúril článok Nového Času, na facebooku opäť kritizuje slovenské médiá.

Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

8. Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes navrhol výmenu novinára Kyryla Vyšynského väzneného v Kyjeve za režiséra Oleho Sencova odsúdeného v Rusku na dvadsať rokov.

Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

10. Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

Na komunikačnom oddelení spoločnosti Tesco Slovensko došlo k viacerým zmenám.