Poštovej poisťovni sa vlani darilo. Tento rok ovplyvní daň z poistného

04.04.2019 17:53 | Tlačové správy | PR

Poštová poisťovňa dosiahla v uplynulom roku zisk vo výške 2,3 milióna eur. Zastabilizoval sa tak na úrovni z roka 2017. Vyplýva to zo zverejnenej výročnej správy spoločnosti.

„Vlaňajšok bol pre Poštovú poisťovňu úspešný najmä z pohľadu pokračujúceho rastu veľkosti poistného kmeňa a objemu predpísaného poistného. Tu sme dosiahli historicky najlepší výsledok od roku 2008, keď sa poisťovňa stala členom skupiny Poštovej banky,“ konštatuje Zuzana Adamová, generálna riaditeľka a predsedníčka predstavenstva Poštovej poisťovne.

Výnosy z hrubého predpísaného poistného narástli o jedenásť percent, a to najmä vďaka produktom životného poistenia, ktoré stúplo o 12 percent na 14 miliónov eur. Neživotné poistenie rástlo o štyri percentá na 1,9 milióna eur.

Celkovo dosiahla Poštová poisťovňa za rok 2018 zisk vo výške 2,3 milióna eur. Ten však bol ovplyvnený aj rastom administratívnych nákladov o 12 percent či vyššími výdavkami na poistné plnenia vrátane zmien technických rezerv o desať percent.

„Na hodnotu technických rezerv v životnom poistení a na výnosy z finančného umiestnenia mali negatívny vplyv trhové úrokové sadzby, ktoré sa aj počas roka 2018 naďalej udržiavali na nízkych hodnotách,“ vysvetľuje Zuzana Adamová.

Už teraz je zrejmé, že v roku 2019 sa nepriaznivo prejaví štátna regulácia. „Očakávame významný dopad dane z neživotného poistenia, ale už aj čiastočný vplyv zavedenia regulácie v oblasti nákladov na finančné sprostredkovanie a v oblasti ochrany klientov poisťovní od roku 2020,“ dodáva Zuzana Adamová.

Celkovo však bude hospodárska a finančná situácia poisťovne v roku 2019 závisieť od plnenia obchodnej stratégie skupiny Poštovej banky.

Do 17 slovenských miest ide Roadshow - Tentoraz idem voliť - Doma v EÚ

1. Do 17 slovenských miest ide Roadshow - Tentoraz idem voliť - Doma v EÚ

Kancelária Európskeho parlamentu a Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku spúšťajú spoločnú akciu - roadshow s názvom "Tentoraz idem voliť - Doma v EÚ".

Facebook oznámil uzavretie množstva falošných účtov a stránok

2. Facebook oznámil uzavretie množstva falošných účtov a stránok

Internetový gigant Facebook v prvom štvrťroku tohto roka celosvetovo zrušil mnoho falošných užívateľských účtov a celkom osem koordinovaných sietí s pôvodom napríklad v Severnom Macedónsku, Kosove či v Rusku.

Andrej Kiska: Sledovanie novinárov nemôžme tolerovať!

3. Andrej Kiska: Sledovanie novinárov nemôžme tolerovať!

Prezident Andrej Kiska dnes zverejnil stanovisko, v ktorom reagoval na informácie o tom, ako dal Marian Kočner sledovať viacerých známych novinárov a ich rodiny.

Sajfa, Selassie či Fero Joke dohovárajú ľuďom, aby šli k voľbám (VIDEO)

4. Sajfa, Selassie či Fero Joke dohovárajú ľuďom, aby šli k voľbám (VIDEO)

Na sociálnych sieťach známych influencerov a youtuberov pribudli neobvyklé videá, fotky a statusy, v ktorých známe tváre nepromujú žuvačky, nápoje, či aplikácie, ale mladým vysvetľujú, prečo je dôležité ísť k eurovoľbám.

K vražde novinárky sa prihlásila Nová IRA

5. K vražde novinárky sa prihlásila Nová IRA

K zodpovednosti za vraždu novinárky Lýry McKeeovej pri nepokojoch v severoírskom meste Londonderry sa dnes prihlásila radikálna republikánska organizácie Nová IRA.

6. PRIESKUM: Zverejnili poslednú predvolebnú projekciu rozdelenia mandátov v budúcom Európskom parlamente

Európsky parlament zverejnil štvrtú a poslednú predvolebnú projekciu rozdelenia 751 poslaneckých kresiel v povolebnom pléne EP založenú na vnútroštátnych prieskumoch.

MS mimo mantinelov: Chápeme, že hokej je viac ako hra (VIDEO)

7. MS mimo mantinelov: Chápeme, že hokej je viac ako hra (VIDEO)

Spoločnosť Orange Slovensko, ktorá je oficiálnym partnerom MS v hokeji 2019, prichádza s novou imidžovou kampaňou. Odohráva sa v prostredí bratislavskej školy, kde vládne šikana. Deťom pri nej pomáha súdržnosť a vzájomná pomoc, ktoré poznajú zo športu.

Kniha, ktorá letí už desaťročia

8. Kniha, ktorá letí už desaťročia

Jeden z najpopulárnejších amerických povojnových románov. Klasika modernej literatúry, ktorú si treba prečítať. Román Kto chytá v žite je svetový fenomén. Salinger ho napísal ešte v roku 1951, no odvtedy ho preložili do takmer všetkých svetových jazykov. Každý rok sa z neho predá okolo 250 000 výtlačkov a doteraz sa predalo 65 miliónov kníh.

Vraha bulharskej novinárky odsúdili na 30 rokov

9. Vraha bulharskej novinárky odsúdili na 30 rokov

Bulharský súd dnes poslal na 30 rokov za mreže vraha novinárky Viktorie Marinovovej.

Zomrel autor hudby k filmom o Vinnetouovi (VIDEO)

10. Zomrel autor hudby k filmom o Vinnetouovi (VIDEO)

Vo veku 91 rokov zomrel skladateľ filmovej hudby Martin Böttcher, oznámila dnes agentúre DPA jeho dcéra Betsy Schlüterová. Skladateľ zomrel v noci z piatka na sobotu.