Poštovej poisťovni sa vlani darilo. Tento rok ovplyvní daň z poistného

04.04.2019 17:53 | Tlačové správy | PR

Poštová poisťovňa dosiahla v uplynulom roku zisk vo výške 2,3 milióna eur. Zastabilizoval sa tak na úrovni z roka 2017. Vyplýva to zo zverejnenej výročnej správy spoločnosti.

„Vlaňajšok bol pre Poštovú poisťovňu úspešný najmä z pohľadu pokračujúceho rastu veľkosti poistného kmeňa a objemu predpísaného poistného. Tu sme dosiahli historicky najlepší výsledok od roku 2008, keď sa poisťovňa stala členom skupiny Poštovej banky,“ konštatuje Zuzana Adamová, generálna riaditeľka a predsedníčka predstavenstva Poštovej poisťovne.

Výnosy z hrubého predpísaného poistného narástli o jedenásť percent, a to najmä vďaka produktom životného poistenia, ktoré stúplo o 12 percent na 14 miliónov eur. Neživotné poistenie rástlo o štyri percentá na 1,9 milióna eur.

Celkovo dosiahla Poštová poisťovňa za rok 2018 zisk vo výške 2,3 milióna eur. Ten však bol ovplyvnený aj rastom administratívnych nákladov o 12 percent či vyššími výdavkami na poistné plnenia vrátane zmien technických rezerv o desať percent.

„Na hodnotu technických rezerv v životnom poistení a na výnosy z finančného umiestnenia mali negatívny vplyv trhové úrokové sadzby, ktoré sa aj počas roka 2018 naďalej udržiavali na nízkych hodnotách,“ vysvetľuje Zuzana Adamová.

Už teraz je zrejmé, že v roku 2019 sa nepriaznivo prejaví štátna regulácia. „Očakávame významný dopad dane z neživotného poistenia, ale už aj čiastočný vplyv zavedenia regulácie v oblasti nákladov na finančné sprostredkovanie a v oblasti ochrany klientov poisťovní od roku 2020,“ dodáva Zuzana Adamová.

Celkovo však bude hospodárska a finančná situácia poisťovne v roku 2019 závisieť od plnenia obchodnej stratégie skupiny Poštovej banky.

Neviete, koho voliť v eurovoľbách? Vyskúšajte volebnú kalkulačku

1. Neviete, koho voliť v eurovoľbách? Vyskúšajte volebnú kalkulačku

Špeciána volebná kalkulčka vám pomôže, ktorý politický subjekt je nabližšie k vašim názorom a hodnotám.

Der Spiegel tvrdí, že video sa Strachom nezverejnili cielene práve teraz

2. Der Spiegel tvrdí, že video sa Strachom nezverejnili cielene práve teraz

Nemecký časopis Der Spiegel videonahrávku s politikom Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Heinzom-Christianom Strachom nezverejnil krátko pred voľbami do Európskeho parlamentu zámerne.

Eurovíziu vyhral Holanďan, vystúpila aj Madonna (VIDEO)

3. Eurovíziu vyhral Holanďan, vystúpila aj Madonna (VIDEO)

Víťazom 64. ročníka medzinárodnej speváckej súťaže Eurovízia sa stal holandský spevák Duncan Laurence. Česká indie-popová kapela Lake Malawi skončila so skladbou Friend of a Friend na jedenástom mieste.

Stal sa krajčírom prezidentov a celebrít

4. Stal sa krajčírom prezidentov a celebrít

...a pritom musel prežiť zverstvá nacizmu. Stretol Mengeleho a jeho život visel na vlásku.

5. Pápež vyzval novinárov, aby sa vyhýbali falošným správam a aby sa zaoberali ľuďmi (VIDEO)

Pápež František dnes vyzval novinárov, aby sa vyhýbali falošným správam a aby sa zaoberali ľuďmi, ktorí sú v ťažkej situácii, ale už im nie je venovaná pozornosť.

Rakúsky vicekancelár Strache kvôli afére s Rusmi rezignoval

6. Rakúsky vicekancelár Strache kvôli afére s Rusmi rezignoval

Rakúsky vicekanclár a predseda protiimigračnej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Heinz-Christian Strache dnes oznámil odchod z oboch politických funkcií. Stalo sa to po tom, čo nemecké médiá zverejnili videonahrávku, na ktorej s údajnou príbuznou ruského oligarchu jedná o politickej podpore svojej strany výmenou za zabezpečenie štátnych zákaziek. Predseda ľudovcov vlády Sebastian Kurz podľa Stracheho rezignáciu na post vicekancelára prijal.

7. Eurovoľby v sobotu pripomenie Európska Cyklo tour, ku ktore sa môže ktokoľvek pridať

Voľby do Európskeho parlamentu sa v členských štátoch EÚ uskutočnia v dňoch 23. - 26. mája, na Slovensku prebehnú 25. mája.

8. Rakúskom otriasa škandál: Krajne pravicový politik pred voľbami rokoval o podpore z Ruska (VIDEO)

nemecké médiá zverejnili sedemhodinový tajný videozáznam.

Festivaly Orange Y-Games & VÚB Y-Con už tento víkend v Bratislave (VIDEO)

9. Festivaly Orange Y-Games & VÚB Y-Con už tento víkend v Bratislave (VIDEO)

Nenechajte si ujsť najväčší herný festival spolu s pop-kultúrnym podujatím Y-CON a stretnite špeciálneho hosťa Vladimíra Furdíka alias Night Kinga z Game of Thrones.

10. Obludné oslavy streľby do ľudí na hraniciach konečne stopli, aj vďaka redaktorke RTVS

V roku 1952 jedenásťročný Jozef Galus krátko pred obedom plával na drevenej doske v rieke Morava v blízkosti hradu Devín. Aj keď bolo zjavné, že je to dieťa, pohraničná hliadka začala strieľať. Na chlapca, ktorého možno len odvial prúd, hliadka strieľala z guľometu, samopalov a niekoľkých pušiek. Len z guľometu bolo proti nemu vystrelených 140 nábojov. Zabili ho za pár sekúnd. Ľudia, spoluzodpovední za tieto zločiny, ich doposiaľ pravidelne oslavovali s heslom "Neprejdú"- v uniformách, so symbolmi totalitného režimu, zbraňami - a to v priestoroch mesta. Pokračovanie.