Zlatica Kušnírová pozýva na spoločné rokovanie lídrov demokratických opozičných strán

18.06.2019 15:14 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Zlatica Kušnírová, matka zavraždenej Martiny Kušnírovej, dnes vyzvala lídrov demokratickej opozície, aby si sadli za spoločný stôl a dohodli sa na spoločnom postupe v najbližších parlamentných voľbách. Zároveň podporila novovzniknuté hnutie odvážnych kresťanov – ODVÁŽNE, ktoré pred týždňom predstavil predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič.

Pozvanie na spoločné rokovanie Z. Kušnírovej platí pre všetkých lídrov parlamentnej demokratickej opozície – OĽANO, SaS a Sme Rodina, a tiež pre lídrov neparlamentných strán KDH, PS a Spolu, ZA ĽUDÍ a SMK. „Chcela by som, aby sa demokratické opozičné strany spojili, sadli si na spoločný obed a dohodli sa na spoločnom postupe a spoločných riešeniach. Zároveň si prajem, aby spoločný postup a spoločné riešenia predostreli pred voľbami, a po voľbách ich začali reálne plniť,“ uviedla Zlatica Kušnírová a pokračovala: „Mojou prvoradou úlohou je bojovať za to, aby sa vyšetrila vražda dvoch nevinných ľudí. Vždy budem stáť na strane dobra a spravodlivosti. Nebojím sa, akýmkoľvek spôsobom sa k tomu postavím čelom, pretože to najcennejšie, čo som mala, mi zobrali.“

Iniciatívu spájania už viac ako dva roky presadzuje aj predseda OĽANO Igor Matovič. „Cieľom je aby sme ukázali Slovensku, že vieme nájsť spoločné riešenia. Možno ľuďom dokážeme ešte pred voľbami predstaviť desať bodov spoločného programu, a ľudia budú vedieť, že keď týchto šesť strán vytvorí spoločnú alternatívu, týchto desať bodov bude určite splnených,“ povedal Matovič a dodal: „Určite sa celková dohoda nedá dosiahnuť na prvom obede, ale myslím si, že táto iniciatíva pani Kušnírovej je veľmi cenná. Za seba môžem povedať, že sa veľmi rád zúčastním,“ pokračoval Matovič s tým, že OĽANO určite pomôže s organizáciou spoločného rokovania.

Denník SME spustil smeti.sme.sk a ďalší špecializovaný web

1. Denník SME spustil smeti.sme.sk a ďalší špecializovaný web

Denník SME spustil špecializované weby.

2. Útoky Tibora Gašpara na novinárov odsúdilo aj Európske centrum pre slobodu tlače a médií

Sponzorované statusy útočiace na novinárov, ktoré zverejňuje bývalý policajný prezident Tibor Gašpar na facebooku, si všimli medzinárodné novinárske organizácie Európske centrum pre slobodu tlače a médií a organizácia Reportéri bez hraníc.

NSS: Homeopatia nie je zdravotná služba, nie je vedecky preukázaná

3. NSS: Homeopatia nie je zdravotná služba, nie je vedecky preukázaná

Homeopatia nenapĺňa znaky zdravotnej služby, ako ju definuje zákon. Jej účinky nie sú vedecky preukázané. Ak nie je možné homeopatiu poskytovať podľa pravidiel vedy a uznávaných medicínskych postupov, potom nemôže ísť o zdravotnú službu, rozhodla rozšírená komora českého Najvyššieho správneho súdu (NSS).

Organizátori Eurovízie dali pokutu Islandu kvôli skupine Hatari (VIDEO)

4. Organizátori Eurovízie dali pokutu Islandu kvôli skupine Hatari (VIDEO)

Organizátori medzinárodnej súťaže Eurovízia potrestali Island pokutou za správanie skupiny Határ pri tohtoročnom ročníku akcie, ktorej finále sa konalo v máji v Tel Avive.

Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

5. Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

Twitter zrušil 4258 účtov zo Spojených arabských emirátov, ktoré prostredníctvom falošných mien šírili tweety o Katare a Jemene.

Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

6. Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

Americký seriál Priatelia patril k najúspešnejším televíznym projektom vysielaným na prelome storočia.

Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

7. Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

Niektoré štúdie uvádzajú, že na internete je závislá až polovica tínedžerov. Na sociálnych sieťach sú závislí aj dospelí.

Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

8. Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

Medzi najväčších favoritov tohtoročných amerických televíznych cien Emmy patria kandidáti z produkcie televízneho velikána HBO - fantasy seriál Hra o tróny alebo miniséria Černobyľ o havárii jadrovej elektrárne v roku 1986.

O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

9. O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

Operátor O2 má novú kampaň, v ktorej predstavuje nových maskotov – robotov Ludda a Moyu.

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

10. Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".