Zlatica Kušnírová pozýva na spoločné rokovanie lídrov demokratických opozičných strán

18.06.2019 15:14 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Zlatica Kušnírová, matka zavraždenej Martiny Kušnírovej, dnes vyzvala lídrov demokratickej opozície, aby si sadli za spoločný stôl a dohodli sa na spoločnom postupe v najbližších parlamentných voľbách. Zároveň podporila novovzniknuté hnutie odvážnych kresťanov – ODVÁŽNE, ktoré pred týždňom predstavil predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič.

Pozvanie na spoločné rokovanie Z. Kušnírovej platí pre všetkých lídrov parlamentnej demokratickej opozície – OĽANO, SaS a Sme Rodina, a tiež pre lídrov neparlamentných strán KDH, PS a Spolu, ZA ĽUDÍ a SMK. „Chcela by som, aby sa demokratické opozičné strany spojili, sadli si na spoločný obed a dohodli sa na spoločnom postupe a spoločných riešeniach. Zároveň si prajem, aby spoločný postup a spoločné riešenia predostreli pred voľbami, a po voľbách ich začali reálne plniť,“ uviedla Zlatica Kušnírová a pokračovala: „Mojou prvoradou úlohou je bojovať za to, aby sa vyšetrila vražda dvoch nevinných ľudí. Vždy budem stáť na strane dobra a spravodlivosti. Nebojím sa, akýmkoľvek spôsobom sa k tomu postavím čelom, pretože to najcennejšie, čo som mala, mi zobrali.“

Iniciatívu spájania už viac ako dva roky presadzuje aj predseda OĽANO Igor Matovič. „Cieľom je aby sme ukázali Slovensku, že vieme nájsť spoločné riešenia. Možno ľuďom dokážeme ešte pred voľbami predstaviť desať bodov spoločného programu, a ľudia budú vedieť, že keď týchto šesť strán vytvorí spoločnú alternatívu, týchto desať bodov bude určite splnených,“ povedal Matovič a dodal: „Určite sa celková dohoda nedá dosiahnuť na prvom obede, ale myslím si, že táto iniciatíva pani Kušnírovej je veľmi cenná. Za seba môžem povedať, že sa veľmi rád zúčastním,“ pokračoval Matovič s tým, že OĽANO určite pomôže s organizáciou spoločného rokovania.

Regionálni operátori žiadajú zopakovať výber šéfa Telekomunikačného úradu

Lokálni poskytovatelia telekomunikačných služieb na Slovensku požiadali v otvorenom liste vládu SR, aby neschválila návrh na predsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb, ktorý chce na parlamentné hlasovanie predložiť ministerstvo dopravy.

Indická novinárka zverejnila svedectvo o hrôzach pandémie koronavírusu (VIDEO)

Suzuki Ertiga Barkhy Dutt prešla za stovku dní okolo 23 tisíc kilometrov. Indická novinárka na tejto dlhej ceste zaznamenávala utrpenie svojich chudobných spoluobčanov v mestách a dedinách za pandémie spôsobenej šírením koronavírusu. Na cestu sa vydala v marci, píše agentúra AFP.

Zabudnutý na zastávke, Telekom v reklame promuje nekonečné dáta (VIDEO)

Po spote s neposlušnou dátujúcou babičkou či závislým dedkom Telekom pokračuje v sérii humorných spotov.

Šéfredaktorom Investigatívneho centra Jána Kuciaka sa stal Lukáš Diko

Šéfredaktorom Investigatívneho centra Jána Kuciaka (ICJK) sa od 13. júla stal Lukáš Diko, ktorý prevzal vedenie redakcie občianskeho združenia.

Skúma mysle psychopatov. A má nový prípad

Neurologička, staršia zvláštna agentka Sayer Altairová, skúma mysle psychopatov. Po strelnom zranení je konečne zase v teréne. Do služby ju povolali, keď agent FBI vo voľnom čase pri prechádzke so psom špeciálne vycvičeným na hľadanie mŕtvol spadol do jaskyne plnej ľudských kostí...

Trump potvrdil, že USA vykonali kybernetický útok proti ruskej dezinformačnej agentúre

Americky prezident Donald Trump prvýkrát potvrdil, že Spojené štáty v roku 2018 vykonali kybernetický útok proti ruskej Agentúre pre výskum internetu (AII).

Za hackerstvo a za klamstvá o teroristoch hrozia mužovi štyri roky väzenia

Muž čelí obžalobe zo šírenia poplašnej správy spočívajúcej v tom, že v Česku zaútočia teroristi.

Chcete si požičať kolobežku, bicykel alebo zavolať si taxík cez mobilnú aplikáciu? Tieto tipy pomôžu mať peniaze v bezpečí

Objednať si odvoz, prípadne požičať si bicykel alebo kolobežku je bežné v zahraničí, ako aj na Slovensku. Tieto nové formy prepravy využívame počas dňa, ale napríklad aj na dovolenke v cudzine.

Rektor navrhol, aby vysoké školy kúpili denník Lidové noviny

Rektor Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze Vojtěch Petráček navrhl, aby se vysoké školy složily a koupily Lidové noviny ze skupiny Mafra, která patří Agrofertu.

Kaczyński obvinil zahraničné médiá, že sa miešajú do volieb

Šéf poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyński obvinil zahraničné médiá z toho, že sa pred nadchádzajúcim druhým kolom hlasovania o budúcom poľskom prezidentovi miešajú do volieb.