Zlatica Kušnírová pozýva na spoločné rokovanie lídrov demokratických opozičných strán

18.06.2019 15:14 | Tlačové správy | TS OĽaNO

Zlatica Kušnírová, matka zavraždenej Martiny Kušnírovej, dnes vyzvala lídrov demokratickej opozície, aby si sadli za spoločný stôl a dohodli sa na spoločnom postupe v najbližších parlamentných voľbách. Zároveň podporila novovzniknuté hnutie odvážnych kresťanov – ODVÁŽNE, ktoré pred týždňom predstavil predseda hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igor Matovič.

Pozvanie na spoločné rokovanie Z. Kušnírovej platí pre všetkých lídrov parlamentnej demokratickej opozície – OĽANO, SaS a Sme Rodina, a tiež pre lídrov neparlamentných strán KDH, PS a Spolu, ZA ĽUDÍ a SMK. „Chcela by som, aby sa demokratické opozičné strany spojili, sadli si na spoločný obed a dohodli sa na spoločnom postupe a spoločných riešeniach. Zároveň si prajem, aby spoločný postup a spoločné riešenia predostreli pred voľbami, a po voľbách ich začali reálne plniť,“ uviedla Zlatica Kušnírová a pokračovala: „Mojou prvoradou úlohou je bojovať za to, aby sa vyšetrila vražda dvoch nevinných ľudí. Vždy budem stáť na strane dobra a spravodlivosti. Nebojím sa, akýmkoľvek spôsobom sa k tomu postavím čelom, pretože to najcennejšie, čo som mala, mi zobrali.“

Iniciatívu spájania už viac ako dva roky presadzuje aj predseda OĽANO Igor Matovič. „Cieľom je aby sme ukázali Slovensku, že vieme nájsť spoločné riešenia. Možno ľuďom dokážeme ešte pred voľbami predstaviť desať bodov spoločného programu, a ľudia budú vedieť, že keď týchto šesť strán vytvorí spoločnú alternatívu, týchto desať bodov bude určite splnených,“ povedal Matovič a dodal: „Určite sa celková dohoda nedá dosiahnuť na prvom obede, ale myslím si, že táto iniciatíva pani Kušnírovej je veľmi cenná. Za seba môžem povedať, že sa veľmi rád zúčastním,“ pokračoval Matovič s tým, že OĽANO určite pomôže s organizáciou spoločného rokovania.

Nominácie na ceny Emmy sú známe, ovládla ich dráma Hra o tróny (VIDEO)

1. Nominácie na ceny Emmy sú známe, ovládla ich dráma Hra o tróny (VIDEO)

Záverečná ôsma séria dramatického fantasy seriálu Hra o tróny získala 32 nominácií na televízne ceny Emmy, čo prekonalo doterajší rekord 27 nominácií, ktoré v roku 1994 mal kriminálny seriál Polícia New York.

Z vraždy maltskej novinárky obvinili troch mužov

2. Z vraždy maltskej novinárky obvinili troch mužov

Na Malte sa pre vraždu novinárky Daphne Caruanovej Galiziovej postavia pred súd traja muži.

3. V Moskve prepustili štyroch policajtov kvôli zadržaniu investigatívneho novinára

Štyria policajti z Moskvy boli prepustení v súvislosti s júnovým zadržaním investigatívneho novinára Ivana Golunova.

Prečo Agentom 007 bude v novej bondovke žena? (VIDEO)

4. Prečo Agentom 007 bude v novej bondovke žena? (VIDEO)

Novým tajným agentom s označením 007 bude po Danielovi Craigovi prvýkrát v dejinách bondoviek žena a černoška, ​​britská herečka Lashana Lynchová. Tvrdí to britský bulvárny denník Daily Mail, ktorý sa odvoláva na zdroj z filmového priemyslu.

Kampaň s mŕtvym vtákom upozorňuje na masaker v Stredomorí (FOTO)

5. Kampaň s mŕtvym vtákom upozorňuje na masaker v Stredomorí (FOTO)

Nielen na Slovensku ale aj v ČR sa v týchto dňoch objavila nezvyčajná bilbordová kampaň, ktorá ukazuje fotky mŕtvych vtákov.

6. Výzva politikom a političkám: Nezneužívajte tému LGBT v predvolebných kampaniach

Festival Dúhový PRIDE vyvrcholí 20. júla 2019 sprievodom na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. V tejto súvislosti organizátori festivalu vyzývajú slovenských politikov a političky, aby prestali zneužívať tému práv LGBT ľudí v predvolebných kampaniach, hľadali riešenia problémov, ktoré ľudí naozaj trápia a prijali konečne legislatívu pre páry rovnakého pohlavia a ich rodiny.

7. Falošný profil láka od dievčat nahé fotky, film ukazuje ako predátor loví deti na sociálnej sieti (VIDEO)

Ako získať kompromitujúci materiál od neplnoletých osôb, je jednou z tém filmu s názvom Kto je ďalší?, ktorý ide do kín. Film je nakrútený podľa skutočných príbehov zo Slovenska, Kanady a Ruska. Ako námet slúžila aj reálna instagramová stránka, ktorá dodnes funguje.

Ukrajinská televízia 112 bola terčom útoku z granátometu

8. Ukrajinská televízia 112 bola terčom útoku z granátometu

Neznámy útočník v sobotu na sídlo ukrajinskej spravodajskej televízie 112 vypálil strelu z granátometu, nikto zranený nebol, budova ale bola poškodená. Prípad úrady vyšetrujú ako teroristický akt, napísala agentúra AP.

České vydavateľstvo Penty minulý rok prehĺbilo stratu na 83,6 miliónov Kč

9. České vydavateľstvo Penty minulý rok prehĺbilo stratu na 83,6 miliónov Kč

Vydavatelství Vltava Labe Media loni prohloubilo ztrátu z 18 milionů na 83,6 milionu korun. Tržby vydavatele novin Deník klesly zhruba o desetinu na 1,46 miliardy korun. Vyplývá to účetní závěrky společnosti.

DIGI prináša rozprávkové leto a skvelé zľavy

10. DIGI prináša rozprávkové leto a skvelé zľavy

Spoločnosť DIGI SLOVAKIA si na letné obdobie pripravila zaujímavú ponuku. Výhodné zľavy na prvých 6 mesiacov pre nových zákazníkov, TV + Internet pod jednou strechou, ako aj rozprávková ponuka detských programov pre všetkých.