OĽANO opätovne vyzýva Šufliarskeho, aby zverejnil komunikáciu s Kočnerom. Na GP by nemal robiť ani vrátnika

18.07.2019 14:32 | Tlačové správy |

Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) opätovne vyzýva Petra Šufliarskeho, aby zverejnil SMS komunikáciu s M. Kočnerom, obvineným z objednania dvojnásobnej vraždy. OĽANO tiež prízvukuje, že Šufliarsky nemá čo hľadať na žiadnom poste na Generálnej prokuratúre.

Hnutie OĽANO neprekvapuje rozhodnutie NAKA stopnúť vyšetrovanie vo veci komunikácie medzi Šufliarskym a Kočnerom, keďže prezident policajného zboru Milan Lučanský je s Petrom Šufliarskym dlhoročný kamarát.

Je zarážajúce, že potom, ako predseda hnutia OĽANO Igor Matovič upozornil na priateľskú SMS komunikáciu medzi Šufliarskym a Kočnerom, P. Šufliarsky síce odišiel z funkcie prvého námestníka, no naďalej pôsobí na Generálnej prokuratúre. Človek, ktorý si vymieňa stovky priateľských SMS správ s obvineným v prípade dvojnásobnej vraždy či z falšovania zmeniek za desiatky miliónov eur, by mal Generálnu prokuratúru zďaleka obchádzať, a nemal by na nej pôsobiť ani na pozícii vrátnika.

Opätovne preto vyzývame Petra Šufliarskeho, aby zverejnil svoju SMS komunikáciu s M. Kočnerom. Zároveň vyzývame generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby P. Šufliarskeho definitívne zbavil akejkoľvek funkcie na generálnej prokuratúre.

Je nepredstaviteľné, aby človek spriaznený s ľuďmi z mafiánskych zoznamov pôsobil na tak dôležitej inštitúcii, akou je Generálna prokuratúra.

Aj tieto udalosti sú dôkazom toho, že upratovanie na Slovensku sa zďaleka nekončí. Okrem výmeny vlády je nevyhnutná aj očista najvyšších štátnych inštitúcií tak, aby mohli slušní vyšetrovatelia, prokurátori a sudcovia slobodne vykonávať svoju prácu. O to sa od začiatku snaží hnutie OĽANO a bude v tom aj naďalej odvážne pokračovať.

Keď mafia čulo spolupracuje so štátnymi orgánmi...

„Nejaký prokurátor sa s nejakým fízlom a s nejakým sudcom dohodnú, že jej byt proste počká. Teba noviny už raz osrali, a veľmi rýchlo. S tebou nebude žiadna extra námaha, stačí z teba urobiť kokota. A to si na dobrej ceste.“

Angelina Jolie pripravuje v BBC reláciu aj o manipuláciách (VIDEO)

Britská vysielacia spoločnosť BBC pripravuje v spolupráci s americkou herečkou Angelinou Jolie reláciu, ktorý má pomôcť dospievajúcim deťom s orientáciou vo svetovom dianí a s rozlišovaním dôveryhodných informácií od manipulácií.

Ceny Trilobit sú rozdané, ocenenia získali aj tvorcovia zo Slovenska

Český filmový a televizní svaz FITES udělil Hlavní cenu Trilobit 2020 hercům Jiřímu Schmitzerovi a Ladislavu Mrkvičkovi za jejich role ve filmu Staříci.

Markíza bude mať špeciálne Na telo so Zuzanou Čaputovou (VIDEO)

Televízia Markíza v nedeľu o 13:00 odvysiela v relácii Na telo rozhovor s prezidentkou Zuzanu Čaputovou.

Registrácia na Digital PIE 2020 je spustená, známe je už aj zloženie poroty

Asociácia digitálnych marketingových agentúr (ADMA) a organizátor RULEZZ konferencií – TheMarketers.biz tento týždeň spustili 4. ročník súťaže v digitálnom marketingu na Slovensku - Digital PIE 2020. Aj v tomto roku je partnerom združenie pre internetovú reklamu IAB Slovakia, ktoré odovzdá špeciálne ocenenie DIGITAL MEDIA SOLUTION.

Časopis Vatikánu: Za poklesom počtu mníšok je aj zneužívanie

Vatikánsky dámsky časopis pripísal dramatický pokles počtu rádových sestier na svete veľmi náročným pracovným podmienkam, sexuálnemu zneužívaniu a zneužívaniu moci zo strany ich nadriadených a duchovných.

Súťaž PROKOP pozná víťazov (FOTO)

Vo štvrtok večer počas slávnostného večera v Bratislave boli vyhlásení víťazi súťaže o najlepší PR projekt za minulý rok PROKOP 2019.

RTVS má novú diskusnú reláciu (VIDEO)

RTVS prinesie novú diskusnú reláciu s názvom Do kríža, ktorú bude vysielať na Dvojke každú stredu o 22:25.

Zomrela hviezda zoskupenia Monty Python, herec Terry Jones (VIDEO)

Vo veku 77 rokoch zomrel britský herec Terry Jones, známy najmä z komediálnej skupiny Monty Python.

Daňa a Vaskyho prepustili z väzenia, youtuberskú kariéru majú zakázanú

Kontroverzná dvojica Martin Daňo a Rudolf Vasky po 41 dňoch sa môžu nadýchnuť na slobode. Krajský súd v Bratislave dnes dvojicu prepustil z väzby.