OĽANO opätovne vyzýva Šufliarskeho, aby zverejnil komunikáciu s Kočnerom. Na GP by nemal robiť ani vrátnika

18.07.2019 14:32 | Tlačové správy |

Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) opätovne vyzýva Petra Šufliarskeho, aby zverejnil SMS komunikáciu s M. Kočnerom, obvineným z objednania dvojnásobnej vraždy. OĽANO tiež prízvukuje, že Šufliarsky nemá čo hľadať na žiadnom poste na Generálnej prokuratúre.

Hnutie OĽANO neprekvapuje rozhodnutie NAKA stopnúť vyšetrovanie vo veci komunikácie medzi Šufliarskym a Kočnerom, keďže prezident policajného zboru Milan Lučanský je s Petrom Šufliarskym dlhoročný kamarát.

Je zarážajúce, že potom, ako predseda hnutia OĽANO Igor Matovič upozornil na priateľskú SMS komunikáciu medzi Šufliarskym a Kočnerom, P. Šufliarsky síce odišiel z funkcie prvého námestníka, no naďalej pôsobí na Generálnej prokuratúre. Človek, ktorý si vymieňa stovky priateľských SMS správ s obvineným v prípade dvojnásobnej vraždy či z falšovania zmeniek za desiatky miliónov eur, by mal Generálnu prokuratúru zďaleka obchádzať, a nemal by na nej pôsobiť ani na pozícii vrátnika.

Opätovne preto vyzývame Petra Šufliarskeho, aby zverejnil svoju SMS komunikáciu s M. Kočnerom. Zároveň vyzývame generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby P. Šufliarskeho definitívne zbavil akejkoľvek funkcie na generálnej prokuratúre.

Je nepredstaviteľné, aby človek spriaznený s ľuďmi z mafiánskych zoznamov pôsobil na tak dôležitej inštitúcii, akou je Generálna prokuratúra.

Aj tieto udalosti sú dôkazom toho, že upratovanie na Slovensku sa zďaleka nekončí. Okrem výmeny vlády je nevyhnutná aj očista najvyšších štátnych inštitúcií tak, aby mohli slušní vyšetrovatelia, prokurátori a sudcovia slobodne vykonávať svoju prácu. O to sa od začiatku snaží hnutie OĽANO a bude v tom aj naďalej odvážne pokračovať.

1. Pozrite si rebríček najlepšie platených hercov herečiek. Medzi ženami vedie Scarlett Johansson (VIDEO)

Najlepšie platenou herečkou na svete sa tento rok rovnako ako minulý rok, stala Američanka Scarlett Johansson. Podľa rebríčka časopisu Forbes zverejneného v piatok si zarobila 56 miliónov dolárov.

2. Mobilné hry na horúce leto aj daždivé dni: Harry Potter a legendárna strieľačka Doom

Smartfóny v našich vreckách majú stále lepšie displeje, výkonnejší hardvér a silnejšie batérie. Bez veľkého preháňania sa dá povedať, že začínajú poriadne zatápať herným konzolám.

Čínska CITIC chce možnosť podielu na kontrole Empresa Media a Médey

3. Čínska CITIC chce možnosť podielu na kontrole Empresa Media a Médey

Český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS) posudzuje koncentrácie čínskej spoločnosti Rainbow Wisdom Investment zo skupiny CITIC a podnikateľa Jaromíra Soukupa pri kontrole spoločností Empresa Media a Médea.

Známe osobnosti bojujú za Amazonský prales, ale so zavádzajúcimi fotkami

4. Známe osobnosti bojujú za Amazonský prales, ale so zavádzajúcimi fotkami

Mnoho celebrít a politikov sa v týchto dňoch vyjadruje na sociálnych sieťach k obrovským lesným požiarom v Amazónii a vyzýva k boju za záchranu tamojšieho dažďového pralesa, označovaného za pľúca planéty.

Trend pomáha šíriť dezinformácie Číny

5. Trend pomáha šíriť dezinformácie Číny

V najnovšom vydaní týždenníka Trend vyšiel neobvyklý PR článok.

Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

6. Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

V stredu a vo štvrtok viaceré médiá a stránky na sociálnych sieťach zdieľali video, na ktorom je zaznamenený konflikt mladého dievčaťa a policajta.

7. S nepohodlným prokurátorom mali byť zavraždené aj jeho deti a manželka, Ďateľ sa ho snažil spochybniť

S vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vychádzajú na povrch nové obludné skutočnosti.

Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

8. Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

Německé nakladatelství Bauer Media zvažuje, zda podá opravný prostředek proti úternímu rozhodnutí pražského vrchního soudu, který přiznal herečce Dagmar Havlové čtyři miliony korun odškodného za tvrzení, že měla milenecký poměr v době, kdy jí umíral manžel, bývalý prezident Václav Havel.

Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

9. Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

Finančná správa upozorňuje na podvodnú internetovú stránku, ktorá predáva zájazdy do zahraničia.

Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

10. Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

Protimonopolní regulátori Európskej únie sa rozhodli preskúmať plány americkej internetovej spoločnosti Facebook na vytvorenie novej digitálnej meny.