Orange aj v prvom polroku 2019 potvrdzuje svoje pozitívne výsledky: Výnosy aj počty zákazníkov mobilných fakturovaných služieb, ako aj pevného internetu naďalej rástli

26.07.2019 08:24 | Tlačové správy |

K 30. júnu 2019 evidoval Orange celkovo 2,793 mil. aktívnych zákazníkov mobilných služieb, z čoho viac než 2,2 mil. predstavujú zákazníci mobilných fakturovaných služieb. Ich počet sa medziročne zvýšil o 1 %. Pozitívny vývoj zaznamenal Orange aj pri počte zákazníkov pevného internetu, či už prostredníctvom FTTH, DSL alebo fixného LTE. Ten sa medziročne zvýšil o 5 % na 188 tisíc. Počet zákazníkov digitálnej TV dosiahol 88 tisíc, o 33 % viac ako v rovnakom období uplynulého roka. Výnosy spoločnosti Orange Slovensko k 30. 6. 2019 dosiahli 270, 8 mil. eur, čo predstavuje medziročný nárast 0,4 %.

„Aktivity realizované v prvom polroku 2019 smerovali k podpore našej novej stratégie, naplneniu firemného poslania a dosiahnutiu ambície našej spoločnosti, ktorou je naďalej rozvíjať sa v oblasti konvergentných, fixných a digitálnych služieb. Som veľmi rád, že k optike sa nám podarilo pripojiť už 500 tisíc domácností, výhody balíkov služieb Love sme rozšírili aj pre zákazníkov, ktorí využívajú internet cez DSL a taktiež sme priebežne obohacovali našu programovú ponuku Orange TV,“ hodnotí Federico Colom, generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko

Počet zákazníkov, ktorí sa rozhodli preniesť si svoje číslo od konkurencie do Orangeu, sa zvýšil o 37 % na viac ako 37 tisíc, pričom počet zákazníkov, ktorí sa rozhodli preniesť si svoje číslo z Orangeu ku konkurenčným operátorom medziročne klesol o takmer 13 % na 41 tisíc.

Už tradične, aj v prvom polroku 2019 zaznamenal Orange nárast mobilnej dátovej prevádzky. V porovnaní s rovnakým obdobím roku 2018 preniesli zákazníci Orangeu v mobilnej dátovej sieti o 27 % viac dát, pričom už 74 % dát z celkového objemu 14,2 mil. GB bolo prenesených v 4G sieti. Tá je aktuálne dostupná pre 94,5 % populácie Slovenska v 140 mestách a 1 793 obciach. Pre ešte lepšiu skúsenosť z využívania mobilného internetu začal Orange vo vybraných lokalitách postupne zvyšovať rýchlosť na 300 Mbit/s pre download a 75 Mbit/s pre upload. K nárastu mobilnej dátovej prevádzky zaručene prispela aj bezkonkurenčná ponuku dátových nonstop balíkov, s ktorými zákazníci môžu bez obmedzení využívať dáta a mobilné aplikácie, ako aj vylepšená ponuka nových paušálov mobilných internetov, ktoré môžu zákazníkov každodenne sprevádzať a uľahčiť im akúkoľvek životnú situáciu.

RTVS odvysiela priamy prenos letu kozmickej lode do vesmíru (VIDEO)

Na stredu 27. mája je naplánovaný štart misie Demo-2 do vesmíru. Od roku 2011, čo bol ukončený program letu raketoplánov do vesmíru, je to prvýkrát čo poletí americká posádka do vesmíru z americkej pôdy na americkom zariadení, ale aj prvýkrát, čo ľudí do vesmíru dopraví súkromná spoločnosť.

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze  (VIDEO)

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze (VIDEO)

Televízia Markíza odvysiela dnes večer so začiatkom o 20:30 ďalšie vydanie spravodajského špeciálu Koronavírus: Mimoriadna relácia.

Ale bolo to na internete! Príručka na ochranu pred internetovými hoaxami a klamstvami

Vďaka internetu sú dnes informácie dostupné rýchlejšie, než kedykoľvek predtým. To je určite dobrá vec, no správ môže byť niekedy až priveľa.

Expres odvysiela Radio Rave - exkluzívny live set najúspešnejších svetových dídžejov

Rádio Expres exkluzívne odvysiela najväčšiu európsku house párty Radio Rave s najúspešnejšími svetovými dídžejmi súčasnosti.

Bill Gates nepovedal, že vakcína COVID-19 môže zabiť takmer milión ľudí

Jedným z hlavných terčov koronovírusových hoaxov je americký miliardár Bill Gates, ktorý sa rozhodol investovať milióny do boja s pandémiou.

Na trh prichádza nová služba HBO Max

Na rastúci trh sa streamovacími službami prichádza nový hráč - spoločnosť HBO Max. Od stredy ponúkne mediálny obsah firmy WarnerMedia, rovnako ako vlastné nové programy, ale aj staršie obľúbené seriály, napríklad South Park alebo Priatelia.

Ako stíhali najhľadanejšieho zločinca na svete

Dvaja agenti pridelení ku kolumbijsko-americkému pátraciemu oddielu Bloque de Búsqueda, ktorý mal za úlohu skoncovať s Escobarovou hrôzovládou.Steve Murphy a Javier F. Pena.

Facebook: Do desiatich rokov môže polovica zamestnancov pracovať doma

Americká internetová spoločnosť Facebook plánuje vplyvom pandémie viac využívať prácu z domova.

Za letáky velebiace smrť vojakov uložil súd polročnú podmienku

Jiřímu Kopřivovi, ktorý v centre Prahy vylepil letáky oslavujúce smrť českých vojakov v Afganistane, uložil dnes súd polročný podmienečný trest za schvaľovanie trestného činu a za podnecovanie. Verdikt nie je právoplatný, prokurátor sa obratom odvolal. Pre muža žiadal päťročné väzenie za podporu a propagáciu terorizmu. Kopřiva uviedol, že je zásadným odporcom násilia a že jeho cieľom bolo vyjadriť nesúhlas s vojenským konfliktom v Afganistane, nie podporovať terorizmus.

Festival Atmosféra bude - ale až v roku 2021. Čo so zakúpenou vstupenkou?

Organizátori sa rozhodli presunúť deviaty ročník festivalu na leto 2021.