Orange aj v prvom polroku 2019 potvrdzuje svoje pozitívne výsledky: Výnosy aj počty zákazníkov mobilných fakturovaných služieb, ako aj pevného internetu naďalej rástli

26.07.2019 08:24 | Tlačové správy |

K 30. júnu 2019 evidoval Orange celkovo 2,793 mil. aktívnych zákazníkov mobilných služieb, z čoho viac než 2,2 mil. predstavujú zákazníci mobilných fakturovaných služieb. Ich počet sa medziročne zvýšil o 1 %. Pozitívny vývoj zaznamenal Orange aj pri počte zákazníkov pevného internetu, či už prostredníctvom FTTH, DSL alebo fixného LTE. Ten sa medziročne zvýšil o 5 % na 188 tisíc. Počet zákazníkov digitálnej TV dosiahol 88 tisíc, o 33 % viac ako v rovnakom období uplynulého roka. Výnosy spoločnosti Orange Slovensko k 30. 6. 2019 dosiahli 270, 8 mil. eur, čo predstavuje medziročný nárast 0,4 %.

„Aktivity realizované v prvom polroku 2019 smerovali k podpore našej novej stratégie, naplneniu firemného poslania a dosiahnutiu ambície našej spoločnosti, ktorou je naďalej rozvíjať sa v oblasti konvergentných, fixných a digitálnych služieb. Som veľmi rád, že k optike sa nám podarilo pripojiť už 500 tisíc domácností, výhody balíkov služieb Love sme rozšírili aj pre zákazníkov, ktorí využívajú internet cez DSL a taktiež sme priebežne obohacovali našu programovú ponuku Orange TV,“ hodnotí Federico Colom, generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko

Počet zákazníkov, ktorí sa rozhodli preniesť si svoje číslo od konkurencie do Orangeu, sa zvýšil o 37 % na viac ako 37 tisíc, pričom počet zákazníkov, ktorí sa rozhodli preniesť si svoje číslo z Orangeu ku konkurenčným operátorom medziročne klesol o takmer 13 % na 41 tisíc.

Už tradične, aj v prvom polroku 2019 zaznamenal Orange nárast mobilnej dátovej prevádzky. V porovnaní s rovnakým obdobím roku 2018 preniesli zákazníci Orangeu v mobilnej dátovej sieti o 27 % viac dát, pričom už 74 % dát z celkového objemu 14,2 mil. GB bolo prenesených v 4G sieti. Tá je aktuálne dostupná pre 94,5 % populácie Slovenska v 140 mestách a 1 793 obciach. Pre ešte lepšiu skúsenosť z využívania mobilného internetu začal Orange vo vybraných lokalitách postupne zvyšovať rýchlosť na 300 Mbit/s pre download a 75 Mbit/s pre upload. K nárastu mobilnej dátovej prevádzky zaručene prispela aj bezkonkurenčná ponuku dátových nonstop balíkov, s ktorými zákazníci môžu bez obmedzení využívať dáta a mobilné aplikácie, ako aj vylepšená ponuka nových paušálov mobilných internetov, ktoré môžu zákazníkov každodenne sprevádzať a uľahčiť im akúkoľvek životnú situáciu.

Zoznam novinárov, ktorých lustrovali a sledovali, zostavil Kočner s Petrom Tóthom

„Lustrovanie 29 novinárov a ich 140 príbuzných vrátane zavraždeného Jána Kuciaka v policajných databázach nariadil aj zabezpečil Marian Kočner a sprostredkoval ho podnikateľ s väzbami na Smer Norbert Bödör. Vypovedal o tom bývalý šéf kontrarozviedky SIS a Kočnerov priateľ a spolupracovník Peter Tóth v prípade vyšetrovania lustrácií aj v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.“

Na nový videoklip Elánu sa pozrie prokuratúra, kritizujú ho aj Reportéri bez hraníc (VIDEO)

Nový videoklip skupiny Elán vyvolal mnohé kritické reakcie a to aj v zahraničí. Autor textu sa zviditeľnil už skôr" otváraním pomyselného nožíka" akonáhle zbadá odznak za Slušné slovensko.

Video, ktoré televízia zverejnila, ako turecký útok na Sýriu, je v skutočnosti cvičenie v USA

Americká televízia ABC News sa musela ospravedlniť za video.

Ruské sociálne siete špekulujú o smrti hlavného sponzora trollej farmy

Po ruských sociálnych sieťach kolujú špekulácie o smrti miliardára Jevgenija Prigožina, hlavného sponzora trollej farmy oficiálne Agentúry pre výskum internetu (AII) považovanej za ruské centrum pre výrobu lživých správ a šírenie spravodajských manipulácií, ktorá sídli v Petrohrade.

Novinári ostali zhrození z falošného videa s Trumpovými útokmi na médiá (VIDEO)

Združenie spravodajcov Bieleho domu (WHCA) odsúdilo falošné video, ktoré sa premietalo v Miami na politickej konferencii organizovanej stúpencami prezidenta Donalda Trumpa.

Bill Gates: Moja nová najobľúbenejšia kniha všetkých čias

„Brilantná, zrozumiteľne napísaná, dobre načasovaná kniha bohatá na fakty presvedčivo presadzuje racionálny humanizmus, ktorý je – ako sa ukazuje – úžasnou voľbou,“ oceňuje túto knihu New York Times.

Televízia vracia úder: športy a zápasy, ktoré nikde inde neuvidíte

September a prichádzajúca jeseň opäť lákajú športových fanúšikov, aby oprášili zabudnutý diaľkový ovládač a naplno sa vrátili k fandeniu svojim obľúbeným tímom.

Omšu za Karla Gotta videlo v českých televíziách 1,6 milióna ľudí (VIDEO)

Sobotňajšiu zádušnú omšu v katedrále sv. Víta na Pražskom hrade na uctenie pamiatky zosnulého speváka Karla Gotta sledovalo v Českej televízii a na Nove takmer 1,6 milióna divákov. Vyplýva to z informácií televízií.

Nahrávku Kočnera o vydieraní, vyhrážkach a miliónoch za Gorilu už skúma polícia (VIDEO)

Polícia sa chystá vypočuť bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku.

Jožo Ráž rok po vražde Kuciaka mieri pištoľou na hlavu zviazaného novinára (VIDEO)

V čase, keď po vražde novinára Jána Kuciaka vychádzajú najavo obludné spôsoby korupčného fungovania tohto štátu, aj spevák Jožo Ráž, ktorý je dlhodobý podporovateľ Smeru, predtým Vladimíra Mečiara a osobný priateľ Roberta Kaliňáka, prichádza so spoločenským posolstvom.