Orange aj v prvom polroku 2019 potvrdzuje svoje pozitívne výsledky: Výnosy aj počty zákazníkov mobilných fakturovaných služieb, ako aj pevného internetu naďalej rástli

26.07.2019 08:24 | Tlačové správy |

K 30. júnu 2019 evidoval Orange celkovo 2,793 mil. aktívnych zákazníkov mobilných služieb, z čoho viac než 2,2 mil. predstavujú zákazníci mobilných fakturovaných služieb. Ich počet sa medziročne zvýšil o 1 %. Pozitívny vývoj zaznamenal Orange aj pri počte zákazníkov pevného internetu, či už prostredníctvom FTTH, DSL alebo fixného LTE. Ten sa medziročne zvýšil o 5 % na 188 tisíc. Počet zákazníkov digitálnej TV dosiahol 88 tisíc, o 33 % viac ako v rovnakom období uplynulého roka. Výnosy spoločnosti Orange Slovensko k 30. 6. 2019 dosiahli 270, 8 mil. eur, čo predstavuje medziročný nárast 0,4 %.

„Aktivity realizované v prvom polroku 2019 smerovali k podpore našej novej stratégie, naplneniu firemného poslania a dosiahnutiu ambície našej spoločnosti, ktorou je naďalej rozvíjať sa v oblasti konvergentných, fixných a digitálnych služieb. Som veľmi rád, že k optike sa nám podarilo pripojiť už 500 tisíc domácností, výhody balíkov služieb Love sme rozšírili aj pre zákazníkov, ktorí využívajú internet cez DSL a taktiež sme priebežne obohacovali našu programovú ponuku Orange TV,“ hodnotí Federico Colom, generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko

Počet zákazníkov, ktorí sa rozhodli preniesť si svoje číslo od konkurencie do Orangeu, sa zvýšil o 37 % na viac ako 37 tisíc, pričom počet zákazníkov, ktorí sa rozhodli preniesť si svoje číslo z Orangeu ku konkurenčným operátorom medziročne klesol o takmer 13 % na 41 tisíc.

Už tradične, aj v prvom polroku 2019 zaznamenal Orange nárast mobilnej dátovej prevádzky. V porovnaní s rovnakým obdobím roku 2018 preniesli zákazníci Orangeu v mobilnej dátovej sieti o 27 % viac dát, pričom už 74 % dát z celkového objemu 14,2 mil. GB bolo prenesených v 4G sieti. Tá je aktuálne dostupná pre 94,5 % populácie Slovenska v 140 mestách a 1 793 obciach. Pre ešte lepšiu skúsenosť z využívania mobilného internetu začal Orange vo vybraných lokalitách postupne zvyšovať rýchlosť na 300 Mbit/s pre download a 75 Mbit/s pre upload. K nárastu mobilnej dátovej prevádzky zaručene prispela aj bezkonkurenčná ponuku dátových nonstop balíkov, s ktorými zákazníci môžu bez obmedzení využívať dáta a mobilné aplikácie, ako aj vylepšená ponuka nových paušálov mobilných internetov, ktoré môžu zákazníkov každodenne sprevádzať a uľahčiť im akúkoľvek životnú situáciu.

1. Pozrite si rebríček najlepšie platených hercov herečiek. Medzi ženami vedie Scarlett Johansson (VIDEO)

Najlepšie platenou herečkou na svete sa tento rok rovnako ako minulý rok, stala Američanka Scarlett Johansson. Podľa rebríčka časopisu Forbes zverejneného v piatok si zarobila 56 miliónov dolárov.

2. Mobilné hry na horúce leto aj daždivé dni: Harry Potter a legendárna strieľačka Doom

Smartfóny v našich vreckách majú stále lepšie displeje, výkonnejší hardvér a silnejšie batérie. Bez veľkého preháňania sa dá povedať, že začínajú poriadne zatápať herným konzolám.

Čínska CITIC chce možnosť podielu na kontrole Empresa Media a Médey

3. Čínska CITIC chce možnosť podielu na kontrole Empresa Media a Médey

Český Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS) posudzuje koncentrácie čínskej spoločnosti Rainbow Wisdom Investment zo skupiny CITIC a podnikateľa Jaromíra Soukupa pri kontrole spoločností Empresa Media a Médea.

Známe osobnosti bojujú za Amazonský prales, ale so zavádzajúcimi fotkami

4. Známe osobnosti bojujú za Amazonský prales, ale so zavádzajúcimi fotkami

Mnoho celebrít a politikov sa v týchto dňoch vyjadruje na sociálnych sieťach k obrovským lesným požiarom v Amazónii a vyzýva k boju za záchranu tamojšieho dažďového pralesa, označovaného za pľúca planéty.

Trend pomáha šíriť dezinformácie Číny

5. Trend pomáha šíriť dezinformácie Číny

V najnovšom vydaní týždenníka Trend vyšiel neobvyklý PR článok.

Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

6. Video, ako policajt roztrhol dievčaťu slúchadlá, je kampaň (VIDEO)

V stredu a vo štvrtok viaceré médiá a stránky na sociálnych sieťach zdieľali video, na ktorom je zaznamenený konflikt mladého dievčaťa a policajta.

7. S nepohodlným prokurátorom mali byť zavraždené aj jeho deti a manželka, Ďateľ sa ho snažil spochybniť

S vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vychádzajú na povrch nové obludné skutočnosti.

Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

8. Bauer Media v prípade odškodného pre Havlovú zvažuje opravný prostriedok

Německé nakladatelství Bauer Media zvažuje, zda podá opravný prostředek proti úternímu rozhodnutí pražského vrchního soudu, který přiznal herečce Dagmar Havlové čtyři miliony korun odškodného za tvrzení, že měla milenecký poměr v době, kdy jí umíral manžel, bývalý prezident Václav Havel.

Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

9. Pozor na podvody pri kúpe zahraničnej dovolenky cez internet

Finančná správa upozorňuje na podvodnú internetovú stránku, ktorá predáva zájazdy do zahraničia.

Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

10. Reuters: Regulátori EÚ skúmajú plány Facebooku na digitálne menu

Protimonopolní regulátori Európskej únie sa rozhodli preskúmať plány americkej internetovej spoločnosti Facebook na vytvorenie novej digitálnej meny.