Orange aj v prvom polroku 2019 potvrdzuje svoje pozitívne výsledky: Výnosy aj počty zákazníkov mobilných fakturovaných služieb, ako aj pevného internetu naďalej rástli

 K 30. júnu 2019 evidoval Orange celkovo 2,793 mil. aktívnych zákazníkov mobilných služieb, z čoho viac než 2,2 mil. predstavujú zákazníci mobilných fakturovaných služieb. Ich počet sa medziročne zvýšil o 1 %. Pozitívny vývoj zaznamenal Orange aj pri počte zákazníkov pevného internetu, či už prostredníctvom FTTH, DSL alebo fixného LTE. Ten sa medziročne zvýšil o 5 % na 188 tisíc. Počet zákazníkov digitálnej TV dosiahol 88 tisíc, o 33 % viac ako v rovnakom období uplynulého roka. Výnosy spoločnosti Orange Slovensko k 30. 6. 2019 dosiahli 270, 8 mil. eur, čo predstavuje medziročný nárast 0,4 %.

 

„Aktivity realizované v prvom polroku 2019 smerovali k podpore našej novej stratégie, naplneniu firemného poslania a dosiahnutiu ambície našej spoločnosti, ktorou je naďalej rozvíjať sa v oblasti konvergentných, fixných a digitálnych služieb. Som veľmi rád, že k optike sa nám podarilo pripojiť už 500 tisíc domácností, výhody balíkov služieb Love sme rozšírili aj pre zákazníkov, ktorí využívajú internet cez DSL a taktiež sme priebežne obohacovali našu programovú ponuku Orange TV,“ hodnotí Federico Colom, generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko

Počet zákazníkov, ktorí sa rozhodli preniesť si svoje číslo od konkurencie do Orangeu, sa zvýšil o 37 % na viac ako 37 tisíc, pričom počet zákazníkov, ktorí sa rozhodli preniesť si svoje číslo z Orangeu ku konkurenčným operátorom medziročne klesol o takmer 13 % na 41 tisíc.

Už tradične, aj v prvom polroku 2019 zaznamenal Orange nárast mobilnej dátovej prevádzky. V porovnaní s rovnakým obdobím roku 2018 preniesli zákazníci Orangeu v mobilnej dátovej sieti o 27 % viac dát, pričom už 74 % dát z celkového objemu 14,2 mil. GB bolo prenesených v 4G sieti. Tá je aktuálne dostupná pre 94,5 % populácie Slovenska v 140 mestách a 1 793 obciach. Pre ešte lepšiu skúsenosť z využívania mobilného internetu začal Orange vo vybraných lokalitách postupne zvyšovať rýchlosť na 300 Mbit/s pre download a 75 Mbit/s pre upload. K nárastu mobilnej dátovej prevádzky zaručene prispela aj bezkonkurenčná ponuku dátových nonstop balíkov, s ktorými zákazníci môžu bez obmedzení využívať dáta a mobilné aplikácie, ako aj vylepšená ponuka nových paušálov mobilných internetov, ktoré môžu zákazníkov každodenne sprevádzať a uľahčiť im akúkoľvek životnú situáciu.