Na bratislavskom Mobile Monday predstavia nový spôsob posielania peňazí

Mobilný telefón ako nástroj na prístup k bankovému účtu používa takmer polovica majiteľov mobilov. Podľa prieskumu Mobile Life 2013, ktorý realizovala agentúra TNS globálne, viac ako 40% európskej populácie užívateľov mobilov o takúto službu prejavilo záujem, pričom už 25% mobilné bankovníctvo využilo.

"Podľa nášho prieskumu, už 31 % slovenských užívateľov mobilov použilo svoj prístroj ako mobilnú peňaženku, teda s ním aj priamo zaplatilo cez SMS, aplikáciu alebo využitím špeciálneho senzora na telefóne," hovorí Zdenka Vavrovičová z TNS Slovakia.
Rastúci záujem o využívanie bankingových služieb je dôvodom, prečo druhý tohtoročný Mobile Monday Bratislava bude venovaný aplikáciám nielen na sledovanie pohybov na účtoch. Na stretnutí v pondelok 3. júna 2013 v bratislavskom co-workingovom priestore The Spot na Námestí SNP sa predstavia:
- Jiří Procházka z Cleverlance
- Peter Dvořák z Inmite
- JanKorecky z Bysquare
- Jozef Metke z mSolutions
- Matúš Nováček z Forbis
„Máme prisľúbené, že Tatra banka práve na Mobile Monday predstaví úplne nový spôsob posielania peňazí – bez obdoby na Slovensku. Podrobnosti tejto služby sú zatiaľ utajené," dodáva Štefan Vadocz, organizátor Mobile Monday Bratislava.
Vstup na podujatie je voľný. Téma a obsah stretnutia Mobile Monday Bratislava je vždy výsledkom hlasovania verejnosti na sociálnych sieťach. Zámerom organizátorov je v roku 2013 realizovať spolu štyri takéto stretnutia.

Mobile Monday (www.mobilemonday.sk)je celosvetové hnutie, ktoré vzniklo v roku 2000 vo Fínsku a ktorého cieľom je podpora tvorby mobilných aplikácií a zdieľanie skúseností medzi vývojármi. Prvý Mobile Monday sa na Slovensku uskutočnil v júni 2012 v Bratislave.