RTVS mení svoju online tvár

04.06.2013 10:48 | Tlačové správy | RTVS

RTVS dnes spustila testovaciu verziu nového spoločného webového portálu www.RTVS.sk. Na jednej webovej adrese bude možné nájsť všetky programové služby, kompletný rozhlasový a televízny program s archívom, živé streamy a informácie o reláciách.

Keďže Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) doteraz na svojich webových sídlach poskytovala len nízku technickú, obsahovú a kvalitatívnu úroveň servisu pre divákov a poslucháčov v podobe archívu svojich relácií, rozvoj tejto oblasti je mimo diskusie a polemiky. Prvá etapa online konceptu RTVS prináša spustenie nového webu RTVS, ktorý zlúči rozhlasovú a televíznu časť a podporí budovanie korporátneho brandu RTVS. Nový web tak sprístupní obsah televízie a rozhlasu na profesionálnej a vizuálne atraktívnej úrovni.

Ako povedal manažér Nových médií RTVS Dušan Vančo, web RTVS.sk je označený symbolom beta, je teda v pilotnej testovacej prevádzke. „Počas testovania chceme identifikovať a doladiť chyby a postupne dopĺňať obsah," doplnil Vančo. Spustený portál je výsledkom spolupráce RTVS so spoločnosťou Fatchilli, dizajn navrhlo grafické štúdio Milk. Spolupráca s Fatchilli bola ukončená dohodou k 10.6.2013. Hlavným motívom ukončenia tejto spolupráce je ďalší rozvoj a správa webu v internom prostredí. Súčasťou dohody so spoločnosťou je preto aj odkúpenie zdrojových kódov, ktoré RTVS umožnia ďalšiu modifikáciu a vývoj spusteného webu. Realizácia projektu nebola jednoduchá, web je totiž rozhraním, úzko naviazaným na veľké množstvo vnútorných ekosystémov televízie a rozhlasu, ktoré navyše nie sú kompatibilné. Súčasne s multimediálnym webom spúšťa RTVS aj redizajnovaný informačný/inštitucionálny portál RTVS.org. Počas beta verzie budú spätne dostupné aj pôvodné samostatné stránky RTVS, ktoré však už nebudú aktualizované. "Web je zatiaľ iba v prvej, základnej fáze vývoja. Ambíciou Nových médií je postupne priniesť nielen nový, špecializovaný obsah, ale aj aplikácie pre mobilné zariadenia," doplnil Vančo.

Podľa riaditeľky Sekcie marketingu a komunikácie RTVS Daši Matušíkovej, dôležitosť internetu a mobilných aplikácií ako tretej platformy popri televízii a rozhlase narastá, RTVS preto „musí reagovať na tento vývoj a nasledovať súčasné trendy. Prelomenie obdobia doby kamennej je pre verejnoprávne médium nevyhnutnou úlohou a výzvou." Rozvoj Nových médií RTVS bude podľa Matušíkovej súčasťou rozvoja programových služieb a v dlhodobom horizonte sa musí stať „suverénnym a konkurencieschopným prostredím komunikácie a služieb verejnosti."
„Bezbariérový prístup k médiám, vrátane nových médií, bol aj je od začiatku našou prioritou," uviedol Václav Mika, generálny riaditeľ RTVS.
Testovaciu verziu novej stránky nájdete na www.rtvs.sk.

Doplňujúce informácie

Nové média RTVS vznikla ako samostatná časť Sekcie marketingu a komunikácie RTVS. Dušan Vančo, ktorý v RTVS pracoval v Rádiu FM stojí na čele tejto novej zložky.

Hlavnou úlohou Nových médií je tvorba webových stránok RTVS, aplikácií a definícia vízie, podoby i smerovania digitálneho online obsahu. Nové médiá koordinujú spracovávanie audio archívu, TV archívu a realizáciu priamych prenosov.

Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

1. Twitter zrušil tisíce účtov na Blízkom východe, šírili propagandu

Twitter zrušil 4258 účtov zo Spojených arabských emirátov, ktoré prostredníctvom falošných mien šírili tweety o Katare a Jemene.

Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

2. Kultový seriál Priatelia ovplyvnil životy miliónov divákov (VIDEO)

Americký seriál Priatelia patril k najúspešnejším televíznym projektom vysielaným na prelome storočia.

Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

3. Odborník: Podľa štúdií je na internete závislá polovica mladých

Niektoré štúdie uvádzajú, že na internete je závislá až polovica tínedžerov. Na sociálnych sieťach sú závislí aj dospelí.

Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

4. Medzi najväčšími favoritmi o televízne ceny Emmy patria seriály HBO a Netflix

Medzi najväčších favoritov tohtoročných amerických televíznych cien Emmy patria kandidáti z produkcie televízneho velikána HBO - fantasy seriál Hra o tróny alebo miniséria Černobyľ o havárii jadrovej elektrárne v roku 1986.

O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

5. O2 má nových maskotov - Ludda a Moyu (VIDEO)

Operátor O2 má novú kampaň, v ktorej predstavuje nových maskotov – robotov Ludda a Moyu.

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

6. Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".

7. K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO)

Spisovateľka Veronika Šikulová ostala zarazená, keď si pustila pieseň, ktorou organizátori Národného pochodu za život ( NPZŽ) pozývajú ľudí na sociálnych sieťach na nedeľný pochod.

Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

8. Obchodný partner Křetínského vyhovel žiadosti novinárov Le Monde

Francouzský bankéř Matthieu Pigasse, který spolu s českým podnikatelem Danielem Křetínským drží podíl ve společnosti Le Monde Libre, dnes podepsal upravenou verzi dohody zaručující vliv zaměstnanců, novinářů a čtenářů listu Le Monde na budoucí vlastnickou strukturu.

Krimi o zákulisí polície a mafie

9. Krimi o zákulisí polície a mafie

Novinka Mafiánska poprava vás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí. Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku. Zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

10. Economia zriadila radu, ktorá má dozerať na redakčnú nezávislosť

Vydavatelství Economia zřídilo Radu pro redakční nezávislost. Tento orgán má hájit svobodnou žurnalistiku a čtenářům a veřejnosti zaručovat, že redaktoři Economie svoji práci vykonávají bez jakéhokoliv nevhodného vlivu i zásahů vlastníka společnosti.