RTVS mení svoju online tvár

04.06.2013 10:48 | Tlačové správy | RTVS

RTVS dnes spustila testovaciu verziu nového spoločného webového portálu www.RTVS.sk. Na jednej webovej adrese bude možné nájsť všetky programové služby, kompletný rozhlasový a televízny program s archívom, živé streamy a informácie o reláciách.

Keďže Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) doteraz na svojich webových sídlach poskytovala len nízku technickú, obsahovú a kvalitatívnu úroveň servisu pre divákov a poslucháčov v podobe archívu svojich relácií, rozvoj tejto oblasti je mimo diskusie a polemiky. Prvá etapa online konceptu RTVS prináša spustenie nového webu RTVS, ktorý zlúči rozhlasovú a televíznu časť a podporí budovanie korporátneho brandu RTVS. Nový web tak sprístupní obsah televízie a rozhlasu na profesionálnej a vizuálne atraktívnej úrovni.

Ako povedal manažér Nových médií RTVS Dušan Vančo, web RTVS.sk je označený symbolom beta, je teda v pilotnej testovacej prevádzke. „Počas testovania chceme identifikovať a doladiť chyby a postupne dopĺňať obsah," doplnil Vančo. Spustený portál je výsledkom spolupráce RTVS so spoločnosťou Fatchilli, dizajn navrhlo grafické štúdio Milk. Spolupráca s Fatchilli bola ukončená dohodou k 10.6.2013. Hlavným motívom ukončenia tejto spolupráce je ďalší rozvoj a správa webu v internom prostredí. Súčasťou dohody so spoločnosťou je preto aj odkúpenie zdrojových kódov, ktoré RTVS umožnia ďalšiu modifikáciu a vývoj spusteného webu. Realizácia projektu nebola jednoduchá, web je totiž rozhraním, úzko naviazaným na veľké množstvo vnútorných ekosystémov televízie a rozhlasu, ktoré navyše nie sú kompatibilné. Súčasne s multimediálnym webom spúšťa RTVS aj redizajnovaný informačný/inštitucionálny portál RTVS.org. Počas beta verzie budú spätne dostupné aj pôvodné samostatné stránky RTVS, ktoré však už nebudú aktualizované. "Web je zatiaľ iba v prvej, základnej fáze vývoja. Ambíciou Nových médií je postupne priniesť nielen nový, špecializovaný obsah, ale aj aplikácie pre mobilné zariadenia," doplnil Vančo.

Podľa riaditeľky Sekcie marketingu a komunikácie RTVS Daši Matušíkovej, dôležitosť internetu a mobilných aplikácií ako tretej platformy popri televízii a rozhlase narastá, RTVS preto „musí reagovať na tento vývoj a nasledovať súčasné trendy. Prelomenie obdobia doby kamennej je pre verejnoprávne médium nevyhnutnou úlohou a výzvou." Rozvoj Nových médií RTVS bude podľa Matušíkovej súčasťou rozvoja programových služieb a v dlhodobom horizonte sa musí stať „suverénnym a konkurencieschopným prostredím komunikácie a služieb verejnosti."
„Bezbariérový prístup k médiám, vrátane nových médií, bol aj je od začiatku našou prioritou," uviedol Václav Mika, generálny riaditeľ RTVS.
Testovaciu verziu novej stránky nájdete na www.rtvs.sk.

Doplňujúce informácie

Nové média RTVS vznikla ako samostatná časť Sekcie marketingu a komunikácie RTVS. Dušan Vančo, ktorý v RTVS pracoval v Rádiu FM stojí na čele tejto novej zložky.

Hlavnou úlohou Nových médií je tvorba webových stránok RTVS, aplikácií a definícia vízie, podoby i smerovania digitálneho online obsahu. Nové médiá koordinujú spracovávanie audio archívu, TV archívu a realizáciu priamych prenosov.

Danko sa urazil a počas predvolenej debaty v živom vysielaní odišiel (VIDEO)

Hospodárske noviny v spolupráci s rádiom Expres dnes naživo priniesli veľkú predvolebnú debatu, do ktorej pozvali jedenástich lídrov politických strán, ktoré kandidujú do parlamentu.

Objednajte si sériu Samsung Galaxy S20 medzi prvými a dostanete Galaxy Buds+ ako bonus

Tohtoročnú sezónu predstavovania nových smartfónov začal Samsung s trojicou vlajkových lodí Galaxy S20, Galaxy S20+ a Galaxy S20 Ultra 5G. Na Slovensku sa začnú predávať až 13. marca, no predobjednať si ich môžete už teraz. Ak si vybrané modely predobjednáte do 8. marca, dostanete k nim bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds+ ako bonus.

Požiadali o prešetrenie predaja vlastníka Markízy spoločnosti PPF

Český senátor Lukáš Wagenknecht zo strany Pirátov a poslanec tejto strany Jan Lipavský požiadali členov amerického Kongresu a akcionárov skupiny CME o prešetrenie plánovaného predaja CME spoločnosti PPF najbohatšieho Čecha Petra Kellnera. Skupina PPF obavy odmieta.

Nevyvážené O 5 minút 12 prinieslo RTVS historický rekord (VIDEO)

Posledná diskusná relácia O 5 minút 12 pred voľbami si pripísala historický rekord v sledovanosti.

Rezník vypomáha Dankovi do poslednej chvíle, pchá ho aj tam, kde už nepatrí

Pred parlamentnými voľbami v roku 2016 štátom platená agentúra TASR, ktorej šéfoval Jaroslav Rezník, robila všetko preto, aby mimoparlamentnú SNS aj s Andrejom Dankom dostala do parlamentu. V chystaných voľbách 2020 sa scenár opakuje, Rezník Danka opäť zachraňuje.

Top filmy a seriály, ktoré si môžete vychutnať so 6 mesiacmi HBO zadarmo od SWAN-u

Kto by nechcel niečo zadarmo? SWAN teraz rozdáva darček všetkým novým zákazníkom, ktorý si k digitálnej televízii vezmú aj rýchly optický internet v rámci Balíkov DUO M, DUO L alebo Duo XL

Kto bude v posledných predvolebných debatách, prinášame prehľad (VIDEO)

Pár dní pred voľbami pripravujú televízie predvolebné debaty s lídrami strán, ktoré majú najväčšiu šancu zostaviť vládu a postaviť premiéra.

Po Slovensku sa šíri iniciatíva NIE V NAŠEJ KRAJINE, čo znamená?

Na Slovensku vznikla občianska iniciatíva „NIE v našej krajine“, ktorej posolstvo stojí na jednoznačnom odmietaní totalitnej ideológie a strachu, ktorý šíri.

Priatelia sú späť, herci natáčajú nový špeciálny diel (VIDEO)

Herci z kultového seriálu Priatelia po viac ako 15 rokoch od odvysielania poslednej epizódy spoločne natočia ďalší, špeciálny diel.

Google zablokoval niektoré volebné spoty Smeru-SD

Internetová spoločnosť Google zablokovala asi tri desiatky predvolebných reklám strany Smer-SD a tiež dve jej videá na platforme YouTube. Uviedol to server zive.sk. Podľa neho nemožno zistiť, z akých dôvodov firma prostredníctvom svojej služby Google Ads reklamné bannery a videá zablokovala.