SaS: Nulová hodnota kĺzavého mediánu je impulzom na zrušenie núdzového stavu

03.06.2020 13:55 | Tlačové správy | TS SaS

Nulová hodnota kĺzavého mediánu je podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) impulzom na zrušenie núdzového stavu na Slovensku. Aj z toho dôvodu nemôžu za súčasných podmienok predstavitelia SaS jeho možné predĺženie na rokovaní vlády podporiť.

„Občania Slovenskej republiky si zaslúžia veľký obdiv a poďakovanie. Zdravotná situácia je veľmi dobrá, čo dokazuje aj dnešná nulová hodnota kĺzavého mediánu. Horšie je však na tom ekonomická situácia krajiny. Aj z toho dôvodu potrebujeme čím skôr pristúpiť k zrušeniu núdzového stavu. Odstrániť regulácie a stále platné obmedzenia, ktoré dusia ekonomickú aktivitu a začať žiť opäť normálny život. Následky z uzatvorenia ekonomiky začíname ešte len pociťovať, avšak práve rýchly zásah vlády ich môže do veľkej miery znížiť a zvrátiť tento pokles,“ uviedol predseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet Marián Viskupič.

Pri súčasnej epidemiologickej situácii nevidí zmysel predlžovania núdzového stavu ani predsedníčka Výboru NR SR pre zdravotníctvo Janka Cigániková. „Núdzový stav nemá zmysel ani pre samotných lekárov a práve naopak je pre nich kontraproduktívny. Pacienti napriek výzvam lekárov aj ministra majú obavu počas núdzového stavu navštevovať zdravotnícke zariadenia, čo môže viest k vážnym zdravotným komplikáciám. Vrátiť sa do normálu aj čo sa týka plánovaných operácií je viac ako žiadúce,“ tvrdí Janka Cigániková.

Marcové opatrenia mali podľa Cigánikovej za úlohu sploštiť krivku nábehu epidémie a pripraviť nemocnice a zdravotníkov, aby sme sa vyhli talianskemu scenáru. „Prvú vlnu sa nám napokon podarilo úplne eliminovať. Dobrou správou je, že máme viac pľúcnych ventilátorov, máme lepšie vyškolený personál, vypracované postupy, e-karanténu, o víruse vieme omnoho viac a celá spoločnosť dodržiava omnoho vyšší hygienický štandard. Sme oveľa lepšie pripravení a verím, že druhú vlnu zvládneme,“ dodala poslankyňa NR SR za SaS Janka Cigániková.

Škoda Auto Slovensko má nového šéfa marketingu

Od júla 2020 nastáva zmena v top manažmente spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Domček deduška Večerníčka zrekonštruujú a premiestnia (VIDEO)

Očakávaná obnova a rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky známeho domčeka deduška Večerníčka sa začala 6. júla 2020.

O2 poľudštilo svoju zákaznícku linku. Od prvého momentu sa s vami bude rozprávať zamestnanec linky a nie automat (VIDEO)

O2 sa rozhodlo radikálne zmeniť zážitok, s akým sa zákazník najčastejšie stretáva pri volaní na zákaznícke linky. Preto v týchto dňoch pristúpilo k vypnutiu prednahratých hlášok, ktoré slúžili na navigovanie zákazníka a prináša priame spojenie so zamestnancom zákazníckej linky  už od začiatku hovoru. Zákazník tak po novom nebude musieť počúvať vopred nahraté dlhé zoznamy možností ani zadávať žiadne čísla v menu, ale hneď po vytočení čísla 949 je privítaný a spojený s najbližším voľným asistentom.

Začal proces, v ktorom herec Depp žaluje bulvárny denník

S čiernou šatkou zakrývajúcou ústa a nos dnes prišiel na súd v Londýne hrdina Pirátov z Karibiku a hollywoodsky herec Johnny Depp.

VÚB banka má novú kampaň s Petrou Polnišovou aj Evou Večerovou (VIDEO)

VÚB banka začiatkom júla spustila novú kampaň s názvom „Čo je v rodine to sa počíta“, ktorá sa odohráva v prostredí rodiny a susedov.

EÚ musí bojovať s nenávisťou na internete spoločne, povedala podpredsedníčka EK

Európska únia potrebuje záväzné spoločné pravidlá, ktoré by prinútili internetové sociálne siete aktívne bojovať proti nenávistným prejavom a zároveň rešpektovať slobodu prejavu.

Špeciálna verzia festivalu – Nádych s Atmosférou – bude a až trikrát

Výnimočné situácie si žiadajú výnimočné riešenia. Preto sa organizátori festivalu Atmosféra, ktorý sa koná v prekrásnom prostredí viníc neďaleko Hontianskych Nemiec, rozhodli priniesť festival k návštevníkom aj tento rok – avšak v komornejšej verzii s dôrazom na bezpečnosť. Miniséria podujatí Nádych s Atmosférou ovládne atmosférickú lúku v auguste 2020 dokonca trikrát!

RTVS prinesie seriálový hit Babylon Berlín (VIDEO)

Od pondelka 6. júla sa na obrazovky RTVS vráti populárny výpravný seriálový hit z dielne HBO - Babylon Berlín. RTVS odvysiela vždy dva diely za sebou každý pondelok o 22:00 na Dvojke.

Kníhkupecká sieť Panta Rhei má nového šéfa

Od 1. júla 2020 došlo k zmene vo vedení v spoločnosti Panta Rhei.

Automatické hlášky nahradili asistenti a asistentky, ohlasuje O2 v reklame (VIDEO)

O2 sa rozhodla zmeniť komunikáciu so zákazníkmi.