SaS: Nominanti SNS by mali dostať v súvislosti s Agrokomplexom exemplárne tresty

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) oceňuje krok ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Jána Mičovského zriadenie Oddelenia protikorupčnej jednotky, ktorá dnes poukázala na očividné rozkrádanie bývalého vedenia Agrokoplmexu.

„Agrokomplex bola dojná krava bývalej vlády a konkrétne strany SNS, ktorá tam mala svojich nominantov a spriaznených ľudí. Je nehorázne, že všetko, to o čom sme predtým počuli len šuškať postupne začína vyplávať na povrch a to až po zmene vlády, hoci polícia musela mať informácie. Agrokomplex sa po nástupe nominanta SNS Branislava Borsuka a po prijatí 27-ročnej dcéry exposlankyne zo SNS Evy Antošovej za ekonomickú námestníčku ocitol v strate 866 tisíc eur. Pred nástupom SNS bol pritom tento štátny podnik v pluse takmer sto tisíc eur. Nie je pritom žiadnym tajomstvom, že to všetko sa dialo pravdepodobne za výdatnej asistencie už bývalého generálneho riaditeľa Sekcie potravinárstva a obchodu ministerstva pôdohospodárstva a rovnako nominanta SNS Milana Lapšanského,“ upozornila poslankyňa NR SR za SaS a tímlíderka strany pre pôdohospodárstvo Jarmila Halgašová.

Strana SaS pritom už dlhodobo z opozície upozorňovala na nekalé praktiky, ktoré sa diali v Agrokomplexe. „Je absolútne nevyhnutné, aby trestné oznámenie, ktoré dnes podalo ministerstvo viedlo ku konkrétnemu potrestaniu ľudí, ktorí sa podieľali na tomto nehoráznom rozkrádaní štátnych peňazí. Ak sa potvrdia všetky preukázané zistenia, plus sa dozvieme vďaka výpovedi svedkov aj o ďalších nekalostiach, tak by exemplárne tresty pre nominantov a predstaviteľov strany SNS mali byť varovaním pre všetkých,“ doplnila predsedníčka poslaneckého klubu SaS a členka Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Anna Zemanová.