RTVS zrekonštruovala vysielacie rozhlasové pracovisko v banskobystrickom štúdiu

V banskobystrickom štúdiu RTVS sa v tomto týždni po prvýkrát vysielal program Rádia Regina Stred zo zrekonštruovaného vysielacieho pracoviska. Prvou reláciou odvysielanou zo štúdia boli regionálne správy zo stredného Slovenska, nasledované magazínom Štvorlístok.

Rozhlasové štúdio prešlo kompletnou technologickou modernizáciou. Po pätnástich rokoch neustálej prevádzky došlo k výmene vysielacieho pultu a prepojovača, ktorý výrazne rozšíril a zjednodušil prácu vysielacích technikov aj moderátorov. Vďaka dispozičným zmenám vzniklo spoločné vysielacie štúdio s réžiou a paralelné diskusné štúdio. Práce na rekonštrukcii negatívne ovplyvnila pandémia COVID - 19, ktorá sa podpísala na omeškaní dodávky technologického zariadenia, ako aj akustického obloženia kvôli komplikáciám pri medzinárodnej preprave tovarov. Rekonštrukciu realizovali odborné  útvary RTVS, predovšetkým Odbor techniky SRo Bratislava, v úzkej spolupráci s banskobystrickými rozhlasovými technikmi.

Zrekonštruované vysielacie pracovisko bude primárne slúžiť autonómnemu vysielaniu Rádia Regina Stred, vo výnimočných prípadoch poslúži štúdio aj na zabezpečenie vysielania ostatných rozhlasových programových služieb RTVS, ako je Rádio Slovensko či Rádio Devín.