Na neobmedzené paušály plánuje prejsť necelá pätina Slovákov

Na neobmedzené paušály doteraz prešlo 15 percent Slovákov a necelá pätina ľudí plánuje prejsť na ne v najbližších 12 mesiacoch.

V prieskume spoločnosti GfK sa 12 percent ľudí nevedelo jednoznačne vyjadriť k tomu, či sú spokojní so službami mobilného operátora, ktorého najviac používajú a v najbližších 12 mesiacoch ho plánuje zmeniť necelá desatina ľudí. Zistenia pochádzajú z omnibusového prieskumu spoločnosti GfK, ktorý sa realizoval v máji metódou osobného dopytovania na vzorke 1000 respondentov vo veku 15 až 79 rokov.

Neobmedzené paušály operátorov sú zásah do čierneho

Minulý rok priniesli mobilní operátori úspešnú novinku v podobe neobmedzených paušálov, ktoré umožňujú ľuďom telefonovať a posielať textové správy bez obmedzenia. Zisťovali sme preto, ako sa táto zmena odrazila v správaní používateľov mobilných služieb. Z omnibusového prieskumu vyplynulo, že 15 percent ľudí už túto ponuku využilo a necelá pätina tak plánuje urobiť v najbližších 12 mesiacoch.

"V Českej republike zaviedli mobilní operátori neobmedzené paušály len tento rok. Desatina Čechov už túto ponuku využila a necelá tretina ju plánuje využiť v najbližších 12 mesiacoch", dopĺňa Július Filo, Technology Sector Leader CZ&SK spoločnosti GfK.

Vyše desatina ľudí nevie, či je spokojná s mobilným operátorom

Viac ako desatina ľudí sa nevedela jednoznačne vyjadriť k spokojnosti so službami mobilných operátorov, ktorých najviac používajú, a necelé dve percentá používateľov vyjadrili v prieskume svoju nespokojnosť.

Jeden z desiatich Slovákov plánuje zmeniť mobilného operátora v najbližšom roku

Okrem spokojnosti sme v prieskume zisťovali u ľudí aj úmysel zmeniť najčastejšie využívaného mobilného operátora a v najbližších 12 mesiacoch uvažuje nad jeho zmenou jeden z desiatich Slovákov.

O prieskume

Zistenia pochádzajú z omnibusového prieskumu, ktorý sa realizoval v máji metódou osobného dopytovania na vzorke 1000 respondentov vo veku 15 až 79 rokov.

Skupina GfK

GfK je jednou z najväčších prieskumných spoločností na svete. Pracuje pre ňu 13 tisíc expertov, ktorí sa deň čo deň snažia objavovať nové hĺbkové pohľady na spôsob, akým ľudia žijú, myslia a nakupujú vo viac než 100 krajinách sveta. GfK sa sústavne venuje inovácii a používa najnovšie a najinteligentnejšie technológie a metódy, aby umožnila svojim klientom zreteľne pochopiť tých najdôležitejších ľudí na svete: ich vlastných zákazníkov.