SaS: Ukončenie vládnej krízy stojí na Igorovi Matovičovi

Nové a nové rokovania len traumatizujú spoločnosť, no nevedú k riešeniam. Preto sa oficiálnych rokovaní SaS nebude zúčastňovať, až kým Igor Matovič nesplní svoj sľub, ktorý dal v nedeľu 21. marca, a nepodá demisiu.

„Namiesto toho si však Igor Matovič pre seba vymýšľa novú stoličku a nezmyselný úrad, zatiaľ čo ja som dodržal moje slovo a odišiel z vlády," uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Podľa Sulíka ide len o ľahko čitateľné lacné chytráctvo. „Moja ponuka odísť z vlády, ak z nej nadobro odíde aj Igor Matovič, stále trvá, pretože som nikdy nebol na svojej stoličke prilepený a ide mi len o to, aby malo Slovensko lepšiu vládu,“ hovorí Sulík.

Aj z toho dôvodu vyjadruje Richard Sulík počudovanie nad vyhláseniami Veroniky Remišovej, ktorá už niekoľko dní tvrdí, že Richard Sulík nevie ustúpiť. Z ministerstva totiž už odišiel a rovnako tak urobili aj ostatní dvaja ministri za SaS.

„Nás už nie je k čomu vyzývať, všetci sme odstúpili. Je to akiste nepochopenie situácie, keďže som sa ministerského kresla vzdal nielen ja, ale aj ostatní dvaja ministri za SaS. Napriek tomu počúvam z médií, ako ma Veronika Remišová vyzýva na odstúpenie,“ uzavrel Richard Sulík.