Od piatka je v Bratislave opäť otvorená mestská pláž Tyršák, s viacerámi novinkami

Obyvatelia a návštevníci hlavného mesta sa opäť môžu tešiť na mestskú pláž Tyršák. Už tento piatok 14. mája, otvára svoje brány pre všetkých, ktorí hľadajú aktívny oddych, kultúru či leňošenie na pláži.

 

Už od piatka 14. mája bude pláž otvorená všetkým návštevníkom bezplatne. Mestskú pláž budú môcť návštevníci využiť až do konca septembra.

Organizátorom je eventová agentúra Institute of promotion a záštitu nad Tyršákom aj tento rok prevzal primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Mestská pláž s výhľadom na Dunaj a Staré mesto s panorámou hradu, ponúkne tento rok niekoľko noviniek. Zväčšenie detskej pieskovej zóny, do ktorej pribudne nové detské ihrisko.
Na Mestskej pláži Tyršák pribudne viacej zelene a trávnatých plôch. Areál obkolesí živý zelený plot.

Návštevníci, najmä v doobedných hodinách, určite ocenia nový kaviarenský koncept, kde si k rannej káve doprajú aj teplý croissant.

Pre návštevníkov, ktorí vyhľadávajú aktívny oddych, bude k dispozícii ihrisko na plážový volejbal, pravidelné hodiny jogy či bežecké tréningy, všetky bezplatne.

Tých, ktorí sa radi niečo nové dozvedia, určite potešia pripravované diskusie na aktuálne témy či séria prednášok cestovateľského kina.

Pre tých najmenších budú pripravené obľúbené detské atrakcie v podobe skákacieho hradu, a detskej manéže. Detské predstavenia rovnako nebudú chýbať.

Tyršák aj tento rok ožije hudbou. Okrem pravidelných DJ setov, sa návštevníci môžu tešiť na koncerty, ktoré na Tyršák prinesie známy Grape Festival. Séria koncertov pod názvom Grape pod Mostom bude v znamení podpory kvalitnej hudby. Na koncerty sa návštevníci môžu tešiť od júla až do septembra.

Aj tento rok sa bude niesť Tyršák v znamení podpory lokálnych umelcov a dizajnérov. Obľúbený víkendový Pop-up Urban Market bude opäť súčasťou mestskej pláže.

Chod pláže ako aj všetky kultúrne podujatia sa budú samozrejme riadiť platnými protipandemickými nariadeniami.

Celé priestranstvo bude počas leta dýchať pravou plážovou atmosférou. Leňošenie na lehátku, drink s priateľmi či príjemný dotyk horúceho piesku.

Na Tyršáku si prídu na svoje aj milovníci dobrého jedla a nápojov. Okrem plážového baru so širokou ponukou kvalitnej kávy, piva a miešaných nápojov tu nájdu aj food zónu s veľkou terasou.

Tyršák je ohľaduplný voči našej planéte. Mestská pláž bude na svoju prevádzku využívať Zelenú energiu z obnoviteľných zdrojov, samozrejmosťou bude aj triedenie a separácia odpadu. Všetok bioodpad, ktorý sa na pláži vyprodukuje, sa skompostuje.
Všetky prevádzky využívajú kompostovateľný riad a zálohované poháre.
Zeleň na Mestskej pláži je zalievaná aj dažďovou vodou.

Mestská pláž Tyršák bude pre všetkých otvorená do 26. septembra a následne v polovici novembra sa môžu návštevníci tešiť na Zimný Tyršák s vianočnou atmosférou.