SaS: Útoky na lekárov a vedcov sú neakceptovateľné

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) plne stojí za lekármi, vedcami a všetkými zdravotníkmi, ktorí aktívne propagujú očkovanie.

 

„Je za čiarou, aby opozícia a konšpiračné weby neustále živili spochybňovanie lekárov a epidemiológov. Sociálne siete sú pohltené nenávisťou a agresivitou. Rešpekt voči odborníkov ide ruka v ruke s dôverou v demokratické inštitúcie. V demokratickej spoločnosti je neakceptovateľné, aby vyjadrovanie nesúhlasného stanoviska bolo súčasťou osobných útokov. Aj preto vyzývame verejnosť, ale aj predstaviteľov všetkých demokratických parlamentných strán, aby odsúdili podobné prejavy verbálnej agresie, ktoré môžu v konečnom dôsledku prerásť až do fyzického násilia,“ uviedla predsedníčka Výboru NR SR pre zdravotníctvo Janka Bittó Cigániková.

Podľa ministra školstva a podpredsedu SaS Branislava Gröhling je kľúčové, aby sme stáli za vedcami, ktorých máme aj na Slovensku špičkových. „Je nesmierne dôležité, aby od nás vedci počuli slovo ďakujem a nie len neustále spochybňovanie a urážanie. Roky výskumu a práce, ktorú odvádzajú na Slovensku, hovoria jasne v prospech nich. Aj preto verím všetkým vedcom a lekárom, ktorí podporujú očkovanie,“ doplnil minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling.