V sobotu bude Dúhový PRIDE Bratislava. prinášame program a hostí

PRIDE mesiac vyvrcholí v sobotu 23. júla festivalom Dúhový PRIDE Bratislava. PRIDE sa vracia na Hviezdoslavovo námestie a po dvoch rokoch sa uskutoční aj sprievod ulicami Bratislavy. Vystúpia na ňom interpreti Adam Pavlovčin (ADONXS), Gipsy
Čáve, FVLCRVM a ďalší. Programom divákov a diváčky prevedie Veronika Cifrová Ostrihoňová.

V júli 2022 sa uskutoční už 12. ročník festivalu Dúhový PRIDE Bratislava. Záštitu nad festivalom prevzali Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja, Michal Šimečka, podpredseda Európskeho parlamentu a Matúš Vallo, primátor hlavného mesta SR Bratislavy.

Festival je spojený s mesiacom sprievodných podujatí (viac ako 20 podujatí napr. diskusie, workshopy, filmové projekcie, výstavy, divadelné, hudobné a tanečné predstavenia).

PRIDE mesiac začal slávnostným otvorením 30. júna v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca
za účasti primátora Bratislavy, Matúša Valla. Ako hostia vystúpili František Košarišťan (alias Fero Joke), ktorý získal Cenu Inakosti 2021 za pozitívne zviditeľnenie LGBTI+ komunity, Alena Srnčíková, ktorá ako matka transrodového dievčaťa spoluzakladala Združenie rodičov a priateľov LGBTI+ ľudí a Anna Polcková, ktorá sa ako evanjelická zborová farárka venuje LGBTI+ komunite dlhodobo. Záznam z podujatia nájdete tu:

Sobotňajšiemu festivalu budú predchádzať dve konferencie zamerané na firemný sektor a inklúziu LGBTI+ ľudí. Vo štvrtok 21. júla sa koná
LGBTI+ Business Forum 2022 organizované združením Diversity Pro. Témou tohto ročníka je Rovnosť príležitostí: výzva pre Slovensko a okrem iných zaznejú príspevky od vedúcich predstaviteľov a predstaviteliek Európskej agentúry práce (ELA), Zastúpenia Európskej komisie v SR, viacerých firiem a organizácií. So zamestnávateľmi sa porozprávame o nástrojoch merania diverzity a inklúzie.