MV SR: Reakcia na lož Kaliňáka mladšieho

Ministerstvo vnútra SR sa dôrazne ohradzuje voči vyjadreniam zástupcu strany Smer-SD Erika Kaliňáka, ktorý klamstvami sa opäť raz snažil manipulovať verejnú mienku. 

Ministerstvo vnútra sa dôrazne ohraduje voči tvrdeniam, že nelegálnym migrantom bude zabezpečovať stravu „tá istá napriamo vybraná firma“, ako tvrdí p. Kaliňák ml., ktorá dodávala jedlo aj na druhý koniec Slovenska pre Ukrajincov. Je to podsúvaná lož, alebo si pán Kaliňák zistil zlé informácie, ktoré ponúka „veľkolepo“ verejnosti.

Keby si pán Kaliňák preveril fakty, zistil by, že pravda je taká, že Okresný úrad Senica vydal dňa 3.11. 2022 príkaz prednostu na vecné plnenie a to na poskytnutie jedného teplého jedla za deň podľa požiadaviek a spresnenia počtov správcom stanového tábora. Toto vecné plnenie bolo uložené Slovenskému Červenému krížu. Tvrdenie, že MV SR zabezpečuje stravu na základe priameho rokovacieho konania a cez súkromnú spoločnosť je hrubá lož.

Taktiež tvrdenie, že „Mikulec s Harmanom imigrantov z podlahy stanice presunuli na podlahu vedľajšej garáže“ je taktiež zavádzajúce. Zo stanového mestečka sú presúvané len rodiny s deťmi do priestoru pošty, kde sú postele s matracmi, čo je humánne rozhodnutie, keďže malé deti potrebujú pocit bezpečia a treba s nimi zaobchádzať s najvyššou citlivosťou aj v ťažkých podmienkach.