Daňové zákony Ficovej vlády sú katastrofou pre Slovensko

Vláda neprijateľne zvýši dane a zasiahne do druhého piliera. Strana Sloboda a Solidarita (SaS) už teraz avizuje, že so schváleným vládnym materiálom lex konsolidácia nesúhlasí.

„Sme jediná strana, ktorá je proti vyšším daniam a je rozpočtovo zodpovedná. Zvýšenie daní a odvodov totiž pocíti absolútne každý vo svojich peňaženkách. Vláda sa tvári, ako veľkoryso dáva 13. dôchodok či iné sociálne benefity, avšak v konečnom dôsledku to zaplatíme my všetci. Nezvýšia sa len dane za alkohol a tabak, ktorý bude znamenať zdražovanie, ale zavádza sa aj minimálna daň pre firmy či sa neakceptovateľne zasahuje do druhého piliera. Robert Fico odkryl svoju pravú tvár. Daňové zákony vlády sú katastrofou pre Slovensko a jeho možný ekonomický rast,“ uviedol tímlíder pre verejné financie Marián Viskupič.

Strana SaS avizuje, že sa bude podrobne venovať každej jednej rozpočtovej položke aj pri parlamentnej rozprave o tomto bode. „Občania by si mali držať peňaženky. Populistických sľubov a hesiel od Roberta Fica už bolo naozaj dosť. Všetci tí, ktorí tvoria hodnoty a aj všetci ostatní sa poskladajú na predvolebné miliónové sľuby Smeru, Hlasu a SNS,“ doplnil Viskupič.