Fico so Suskom šíria klamstvá, dočkajú sa aj trestného oznámenia

Fico so Suskom šíria klamstvá, dočkajú sa aj trestného oznámenia Ilustr. foto: Facebook Robert Fico

Hnutie SLOVENSKO sa ohradzuje voči klamstvám, ktoré k novele Trestného zákona šíri ako argumenty minister spravodlivosti a premiér. Zároveň sa ohradzujeme voči osobným útokom na manželku lídra hnutia SLOVENSKO a podávame na autorov týchto lží trestné oznámenie.

„Fico povedal konečne v tejto diskusii pravdu, že ide o jeho mocenské rozhodnutie,“ uviedol poslanec NR SR klubu hnutia SLOVENSKO Gábor Grendel.

Ako príklad falošnej argumentácie uvádza Grendel tri klamstvá, ktoré šíri minister a premiér: „Argument ministra Suska, že chcú, aby sudcovia mali možnosť udeľovať nižšie tresty je klamstvom. Sudcovia už teraz majú možnosť udeľovať nižšie tresty, čo im vyplýva z paragrafu 39 Trestného zákona. Že trestné sadzby sú pri majetkových činoch neprimerané a treba ich zmierniť, je tiež pochybný argument. Opak je pravdou. Napríklad za krádež auta či bytu by po schválení tejto novely mohla byť udelená len podmienka. Fico tvrdí, že opozícia chce zachrániť Daniela Lipšica. Nikto z opozície tento argument neuvádza. V rozprave zaznievajú výzvy, aby vláda odvolala Daniela Lipšica. Aj on sám už svoju funkciu ponúkol. Vládnej koalícii však ide o niečo úplne iné – záchranu svojich ľudí a všetko ostatné je len omáčka, navyše plná lží,“ dodal Grendel.

Hnutie SLOVENSKO nikdy neuzavrelo žiadnu dohodu so žiadnou politickou stranou, že bude chrániť predchádzajúcu vládnu garnitúru tak, ako sa to dialo v minulosti. Naše hnutie sľúbilo a splnilo po víťazných voľbách, že spravodlivosť bude platiť pre všetkých rovnako. Dali sme OČTK absolútnu slobodu pri vyšetrovaní. „Nikdy som ako premiér do toho nezasahoval. Statoční vyšetrovatelia sa konečne nadýchli a mohli robiť svoju prácu,“ povedal líder hnutia SLOVENSKO Igor Matovič.

Po špeciálnom prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi, ktorý chránil vyvolených, prišiel Daniel Lipšic a ÚŠP vyšetruje všetky kauzy. A nielen ten, ale všetci vyšetrovatelia, prokurátori a sudcovia. „Dnes zažívame znova krivenie spravodlivosti. Matka piatich detí skončí vo väzbe za ukradnuté chipsy, ale tí, ktorí kradnú milióny, tí budú na slobode,“ poukázal na nespravodlivosť Igor Matovič.

Z Úradu vlády premiér Robert Fico zaútočil na bezbrannú ženu, ktorá nemá s politikou nič spoločné okrem toho, že v nej má manžela. „Zrejme je nervózny z toho, že mu prišli novinári na to, že kúpil s takmer 50% zľavou byt od spolustraníka Muňka. Ostatné zaplatia daňoví poplatníci napríklad cez letenky v cestovnej kancelárii Satur, ktorú vlastní Muňkova dcéra,“ uviedol Igor Matovič.

V rokoch 2014-2015 vládol Fico a mal v rukách políciu, NAKA. Dnes Fico s Gašparom obvinili manželku Igora Matoviča, že v tom čase si dovolila robiť daňové podvody za milióny. „Sú to klamstvá, na ktoré neexistujú dôkazy. Podávame preto trestné oznámenie. Ja a moja rodina sme zaplatili Slovensku na daniach 500 miliónov EUR. Vzorovo som platil dane najviac zo všetkých živnostníkov. Fico na mňa poslal NAKA a tí nenašli jeden jediný prešľap,“ dodal Igor Matovič.