Vyzývame Andreja Danka, aby okamžite odstúpil z funkcie

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyzýva podpredsedu NR SR Andreja Danka, aby okamžite odstúpil z funkcie. Jeho nočná autonehoda totiž vyvoláva toľko pochybností, že je jeho zotrvanie vo funkcii neudržateľné.

„Andrej Danko dnes v noci na rovnej ceste zdemoloval semafór, poškodil si auto a z miesta nehody ušiel bez toho, aby upovedomil políciu, bez toho, aby bola nehoda riadne zdokumentovaná a bez toho, aby sa podrobil dychovej skúške. Andrej Danko v minulosti nemal problém viesť schôdzu NR SR zjavne pod vplyvom alkoholu. V jednom z rozhovorov priamo v rádiu priznal, že nevládze, lebo veľa popil. Dokonca priznal, že pred tlačovou besedou, na ktorej bozkával výložky, vypil tri poháre vína. Je preto vážne podozrenie, že dnešnú autonehodu spôsobil pod vplyvom alkoholu. To, že z miesta činu ušiel a nepodrobil sa dychovej skúške, znie takmer ako priznanie,“ uviedol podpredseda SaS Branislav Gröhling.

Odporúčame aj: Polícia zverejnila stanovisko k nočnej nehode Andreja Danka (CELÉ ZNENIE)

Ďalšie otázky, ktoré je nutné podľa SaS zodpovedať je, kde bol osobný šofér Andreja Danka, ktorý má dohliadať na bezpečnosť podpredsedu NR SR? Kde bola ochranka, ktorú si Andrej Danko ešte minulý rok od štátu vypýtal, lebo cítil nebezpečenstvo? „Ak sa Andrej Danko cíti natoľko bezpečne, že môže po nociach sám jazdiť autom, zrejme nepotrebuje žiadnu ochranku,“ hovorí Branislav Gröhling.

Podľa podpredsedníčky SaS Janky Bittó Cigánikovej by mal Andrej Danko podstúpiť testy na prítomnosť alkoholu či iných omamných látok. „Toto sa dá zistiť aj tri dni spätne. Vyzývame Danka, aby podstúpil tieto testy a vylúčil akékoľvek pochybnosti. Nič to však nemení na veci, že ušiel z miesta nehody. Ak sa Andrej Danko k situácií nepostaví čelom, tak vyzberáme podpisy na jeho odvolanie,“ doplnila Janka Bittó Cigániková.

„Polícia je dnes podozrivo ticho a neinformuje verejnosť o tom, či šoféra podrobila dychovej skúške, respektíve krvného testu,“ uzavrel Juraj Krúpa.