Ministerke Šimkovičovej želáme krásneho Valetnína v Abu Dhabi

Ministerke Šimkovičovej želáme krásneho Valetnína v Abu Dhabi Ilustr. foto: Facebook M. Šimkovičová

Hnutie SLOVENSKO neprekvapuje neotvorenie dnešnej mimoriadnej schôdze na odvolávanie ministerky kultúry. Odvolanie hviezdy dezinformačnej scény Martiny Šimkovičovej však podporíme pri najbližšej príležitosti. Na poste ministerky kultúry nemá čo hľadať.

 „Vedeli sme, že dnešná schôdza na odvolávanie ministerky Šimkovičovej sa neotvorí. Vedeli sme, že je v zahraničí, vedeli sme dokonca, že ide do Abu Dhabi na konferenciu, ktorá je v termíne od 13.2. do 15.2.,“ uviedla bývalá ministerka kultúry Natália Milanová (hnutie SLOVENSKO). „Nevieme síce, prečo jej zahraničná cesta trvá až do 17.2., ale to nám určite ozrejmí sama po návrate. My jej dovtedy zaželáme láskyplného Valentína za peniaze nás všetkých,“ doplnila Milanová.

Odporúčame aj: Angličtina Martiny Šimkovičovej baví internety (VIDEO)

Ako ďalej uviedla Milanová, súčasná ministerka kultúry M. Šimkovičová šíri nenávisť, ignoruje odbornosť, diskusiu, rozmanitosť a slobodu. Taktiež avizované zmeny ako rozdelenie RTVS, zlúčenie verejnoprávnych fondov AVF, FPU a Kultminor sú podľa Milanovej totálne účelové. „Obnovenie spolupráce s Ruskom a Bieloruskom, ktorú sme zakázali, zrušenie verejných vypočutí na posty riaditeľov a riaditeliek organizácii, zrušenie dotačnej schémy na boj proti dezinformáciám, statusom podnecujúcim nenávisť, to je len zlomok zla, ktoré stihla za tých necelých 100 dní napáchať,“ uzavrela Natália Milanová.

Podľa predsedu poslaneckého klubu SLOVENSKO Michala Šipoša je ministerka kultúry Martina Šimkovičová ukážkou nekompetentnosti ministrov Ficovej vlády. „Pani Šimkovičová robí hanbu a devastuje kultúru od prvého dňa od nástupu do funkcie. Správa sa ako autokrat, stihla nám urobiť medzinárodnú hanbu v Česku aj v Rakúsku, naďalej konšpiruje v dezinformačných médiách. Toto si naša kultúra rozhodne nezaslúži,“ uzavrel Šipoš.