SaS: Vyzývame Fica a Pellegrinho, aby nespochybňovali ústavné inštitúcie na Slovensku

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) vyzýva predsedu vlády Roberta Fica a predsedu parlamentu Petra Pellegriniho, aby s okamžite prestali spochybňovať demokratické inštitúcie na Slovensku.

 

„Robert Fico opakovane klamal a konšpiroval o zmanipulovaných voľbách. Teraz teatrálne a pokrytecky útočí na prezidentku Zuzanu Čaputovú a dopredu hovorí o akomsi sprisahaní, ktoré sa malo udiať na Ústavnom súde. Je tam pritom väčšina sudcov, ktorí boli zvolení parlamentom, v čase, keď vládol samotný Smer. Robert Fico svojimi útokmi nielen na opozíciu, prezidentku, ale dokonca aj na demokratické inštitúcie dokazuje len svoj strach z toho, že novela Trestného zákona nebude účinná a on neuchráni svojich kamarátov pred basou,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Podľa strany SaS je absolútne neprijateľné, aby sa na takomto spochybňovaní ústavných pilieroch našej demokracie podieľal priamo či nepriamo aj prezidentský kandidát Peter Pellegrini.

„Peter Pellegrini dúfa, že sa k prezidentským voľbám len premlčí. Namiesto toho, aby sa ako kandidát na prezidenta postavil za naše základné demokratické inštitúcie, pomáha Robertovi Ficovi s jeho klamstvami a obštrukciou pri novele Trestného zákona a odmieta ju už tretí deň zverejniť v Zbierke zákonov. Vyzývame preto Pellehriniho ale aj Fica, aby okamžite prestali s útokmi na Ústavný súd a zabezpečili riadny chod ústavných orgánov. Títo páni by si mali uvedomiť, že im táto krajina nepatrí,“ doplnil predseda poslaneckého klubu Branislav Gröhling.