RTVS: Prezident Gašparovič prijal podmienky RTVS

Po oficiálnej korešpondencii, ktorá prebehla medzi Kanceláriou prezidenta SR a RTVS došlo dnes v doobedňajších hodinách k vzájomnej dohode v spojitosti so žiadosťou na vytvorenie priestoru vo vysielaní RTVS, pre vyhlásenie hlavy štátu Ivana Gašparoviča k nadchádzajúcim prezidentským voľbám.

 

 

Kancelária prezidenta SR písomne, oficiálnou cestou potvrdila podmienky RTVS, ktoré boli späté s odvysielaním príhovoru prezidenta SR.

Kancelária prezidenta sa v oficiálnom liste zaväzuje k nestrannosti a dodržaniu zákonných podmienok, na ktoré RTVS upozornila. Deklaruje tiež, že avizované vyhlásenie a obsah jeho posolstva nebudú spojené s propagáciou ktoréhokoľvek z kandidátov.

Týmto tiež potvrdili, že tak budú naplnené požiadavky spojené s obsahom posolstva prezidenta vo väzbe na príslušné zákonné normy a interné pravidlá RTVS vzťahujúce sa k obdobiu volebnej kampane na post prezidenta SR.

Po vzájomnej dohode RTVS odvysiela príhovor prezidenta SR zo záznamu, ktorý vyhotoví realizačný štáb spravodajstva RTVS. Po vyhotovení záznamu bude príhovor odvysielaný v čase, ktorý určila RTVS a Kancelária prezidenta SR tento návrh akceptovala. Do vysielania bude zaradený dnes- v stredu 26.3.2014 po hlavnom spravodajskom formáte Správy RTVS. Ivan Gašparovič prehovorí k občanom, pred dlhodobo plánovanou záverečnou diskusiou oboch prezidentských kandidátov tak, aby v prípade potreby mali možnosť obaja reagovať na slová súčasnej hlavy štátu.