Na oslavu 18. narodenín Markízy prišlo vyše 22-tisíc gratulantov!

Herecké a moderátorské hviezdy, atraktívny program na pódiu, množstvo zaujímavých atrakcií a všadeprítomná fantastická atmosféra - taký bol tento ročník veľkého letného eventu Deň otvorených dverí (DOD) televízie Markíza.

K dovŕšeniu pomyselnej plnoletosti prišlo v sobotu 23. augusta 2014 dlhodobo najúspešnejšej slovenskej televízii pogratulovať viac než 22-tisíc návštevníkov z celého Slovenska.

Diváci mali možnosť naživo sa stretnúť, odfotiť, či získať podpisy hereckých hviezd z najsledovanejších slovenských seriálov. Doslova ošiaľ vyvolali predstavitelia obľúbených hrdinov Búrlivého vína ako Nela Pocisková, Juraj Loj, Emil Horváth, Henrieta Mičkovicová, Kristína Turjanová, Milo Kráľ či mimoriadne populárna dvojica Eva Rysová a Ivan Letko.

Farby podvečerného seriálu Chlapi neplačú hájili Dominika Kavaschová, Karin Haydu, Marek Ťapák, Ady Hajdu, Zuzana Frenglová, Kamil Mikulčík, ale aj divácky miláčik Marcelko Chlpík. Svoje podpisy rozdávali tiežmoderátori a redaktori známi z markizáckych relácií, či vybraní účastníci vlaňajšej série reality šou Farma, ktorej piaty ročník na Markíze odštartuje už vo štvrtok 28. augusta 2014.

Davy divákov prilákali k pódiu hity interpretov ako Richard Müller a Fragile, Nela Pocisková, Dara Rolins, Peter Nagy, Beáta Dubasová či skupín IMT Smile, Hex, Polemic, Peter Bič Project a Cigánski Diabli. Vďačné publikum potešili svojimi pesničkami aj finalisti speváckych súťaží Hlas Česko Slovenska a SuperStar.

Špeciálnym prekvapením pre divákov bola návšteva slovenských hokejových legiend Petra Bondru, Ľubomíra Višňovského či Richarda Lintnera, ktorí generálnemu riaditeľovi skupiny Markíza Matthiasovi Settelemu  pomohli akceptovať výzvu Ice Bucket Challenge a vyliali na neho vedro studenej vody. Vzápätí ho nasledoval aj moderátor Televíznych novín Patrik Švajda či moderátorka Smotánky Erika Judínyová.

Návštevníci si tiež vychutnali prehliadku štúdií ich obľúbených programov, spoznali zákulisie televízie, zúčastnili sa vysielania živých televíznych vstupov a využili množstvo dostupných atrakcií.

Vôbec prvýkrát bol súčasťou DOD stánok obnovenej Nadácie Markíza, obrovskému množstvu záujemcov, ktorí zakúpením trička, šálky, plyšového medvedíka či odznaku pomohli deťom v núdzi, aj touto cestou srdečne ďakujeme!

DOD si naplno užila aj rodina Dobšovičovcov z Trnavy, ktorá mala vďaka víťazstvu v súťaži celý deň štatút VIP hostí a vychutnala si 18 jedinečných zážitkov. Spoznali sme tiež výhercu nového auta, spomedzi všetkých, ktorí sa zaregistrovali a poslali SMS do súťaže Vstávaj a vyhraj s reláciou Teleráno, ho vyžrebovala dcéra generálneho riaditeľa skupiny Markíza Matthiasa Setteleho.