Greenpeace Slovensko má nové vedenie Foto: Greenpeace

Greenpeace Slovensko má nové vedenie

19.01.2015 10:31 | Tlačové správy | Greenpeace Slovensko

Vedenie jednej z najväčších a najaktívnejších slovenských environmentálnych organizácií po rokoch opäť preberá žena.

Novou riaditeľkou Greenpeace Slovensko sa stala Marta Kabinová, ktorá v organizácii pôsobí od roku 2006.

Nová riaditeľka Greenpeace Slovensko začala organizácii pomáhať ako dobrovoľníčka.
Do slovenských, ale aj zahraničných ochranárskych aktivít sa zapájala počas celého štúdia na vysokej škole. Takmer tri roky viedla bratislavskú skupinu dobrovoľníkov Greenpeace a rok pomáhala ako asistentka, v rámci kampane Greenpeace proti toxickým látkam. „Greenpeace je mojou srdcovkou už od študentských čias. Začať pracovať v tíme odhodlaných ľudí a najmä na veciach, ktoré dávajú zmysel, bolo úžasne motivujúce," uviedla na margo svojho dlhoročného pôsobenia v organizácii Marta Kabinová.

Nová riaditeľka Greenpeace Slovensko vyštudovala Fakultu manažmentu Univerzity Komenského v Bratislave. Rok strávila na zahraničnom študijnom pobyte vo Viedni.
Profesionálne začala v Greenpeace Slovensko pracovať v roku 2010. Vystriedala viacero pozícií, pričom najdlhšie sa venovala ekonomike, personalistike a komunikácii s podporovateľmi. „Viesť slovenské kanceláriu je výzva, na ktorú sa však teším, lebo máme pred sebou ešte veľa práce v oblasti energetiky, toxického znečistenia aj ekologického poľnohospodárstva. Pevne verím, že spolu nadviažeme na predošlé úspechy Greenpeace," dodala Kabinová.

Marta Kabinová strieda na riaditeľskom poste Juraja Rizmana, ktorý viedol slovenský Greenpeace v rokoch 2008 – 2013 a koncom minulého roka bol medzinárodným ústredím poverený dočasným vedením organizácie na Slovensku.

K zmene došlo aj na ďalšom poste v rámci vedenia slovenskej kancelárie Greenpeace. Vzhľadom na blížiace sa predsedníctvo Slovenska v EÚ (v druhej polovici roku 2016) bude za politickú prácu a reprezentáciu organizácie v SR od januára 2015 zodpovedný Pavol Široký. Ten doposiaľ pôsobil ako koordinátor energetickej a klimatickej kampane Greenpeace Slovensko. Pavol Široký bude naďalej pokračovať aj v koordinovaní kampane.

Greenpeace Slovensko vznikol v roku 1993. Od začiatku, do roku 2008, viedli slovenskú pobočku organizácie Greenpeace ženy – Ľubica Trubíniová a následne Katarína Bartovičová. V rokoch 2008 až do konca roku 2014 viedli Greenpeace Slovensko muži Juraj Rizman a Richard Fekete.

Do online aukcie idú kostýmy a rekvizity z Priateľov

Do aukcie ide prvýkrát viac ako 100 rekvizít, kostýmov a ďalších predmetov z obľúbeného amerického seriálu Priatelia, ktorý sa na obrazovkách prvýkrát objavil pred 25 rokmi.

Cez WhatsApp a Facebook sa šíria falošné poukazy na akcie

Cez komunikačnú aplikáciu WhatsApp alebo sociálnu sieť Facebook sa k českým používateľom začali šíriť podvodné správy s poukazmi na akcie Tesca, Penny alebo Lidla.

Bezpečnostný analytik: Nezaheslovaný telefón je brána k vašim peniazom

„Hoci aplikácie mobilného bankovníctva sú zabezpečené, pri mobile bez bezpečnostných kódov sa vystavujete riziku, že sa potenciálny útočník dostane k ďalším informáciám, ktoré môže zneužiť,“ vysvetľuje v rozhovore PAVOL DRAXLER, odborník na kybernetickú bezpečnosť z Binary Confidence, člen Asociácie kybernetickej bezpečnosti.
Bezpečnosť v online priestore je stále aktuálnou témou. V uplynulých týždňoch v bankovom prostredí rezonovala napríklad legislatíva PSD2, ktorá sa zaoberá bezpečnosťou platieb v internet bankingu, ako aj v mobile bankingu. Keďže práve prostredníctvom smartfónov sa odohráva aj veľa našich ďalších každodenných aktivít, je namieste rozprávať sa o bezpečnosti súvisiacej práve s mobilnými telefónmi. Aké všetky dáta môže útočník o mne zistiť alebo zneužiť, ak má môj telefón?

RTVS prináša hit z produkcie HBO: seriál Geniálna priateľka (VIDEO)

Knižná tetralógia Neapolská sága talianskej spisovateľky Eleny Ferrante, ktorá si pred pár rokmi podmanila svet, prichádza na televízne obrazovky.

Google spúšťa novú službu Google Stadia

Americká internetová spoločnosť Google dnes spúšťa streamovaciu hernú službu Stadia. Umožňuje hranie hier na vzdialených serveroch, takže jej užívatelia nepotrebujú výkonný počítač či hernú konzolu.

Jakubisko zverejnil prvú oficiálnu ukážku z novej Perinbaby (VIDEO)

Po vyše dvoch rokoch náročnej práce s rozsiahlou filmovou produkciou režisér Juraj Jakubisko a spoločnosť Bontonfilm zverejnili prvé zábery z nového filmu s názvom Perinbaba a dva svety.

Na Malte zadržali podozrivého zo sprostredkovania vraždy novinárky

Maltská polícia zadržala muža, ktorého považuje za sprostredkovateľa vraždy novinárky Daphne Caruanaovej Galiziovej. S odvolaním sa na svoje zdroje o tom dnes informovala agentúra Reuters. Podľa denníka Times of Malta zadržaný ponúkol polícii spoluprácu výmenou za prezidentskú milosť. Novinárka, ktorá písala o korupcii vo vládnych kruhoch, zahynula pri výbuchu bomby vo svojom aute v októbri 2017.

4ka zahusťuje svoju sieť a pridáva nové lokality

Mobilný operátor 4ka pokračuje vo výstavbe vlastnej siete, od začiatku jesene pokryl viacero lokalít, napríklad obce Bystré, Gabčíkovo, Ihľany, Istebné, Lenartovce, Markušovce, Oslany, Rudňany, Svrčinovec či Zborov nad Bystricou. Ich obyvatelia tak môžu využívať už aj modernú LTE sieť operátora.

RTVS odvysiela špeciálne diskusie (VIDEO)

Pád totalitných režimov v bývalých krajinách sovietskeho bloku aj dôvody, ktoré k tomu viedli, rozoberie moderátor Peter Turčík v špeciálnej diskusii Pamäť na hojdačke, ktorú RTVS pripravila k 30. výročiu Nežnej revolúcie.

O2: Slovensko pred rokom 89 je krajina, kam sa nechceme nikdy vrátiť

Spoločnosť O2 si pripomína 30. výročie Nežnej revolúcie a pri tejto príležitosti podporila projekty, ktoré mladým ľuďom približujú, prečo sa pred 30 rokmi ľudia postavili za slobodu a demokraciu a prečo sa za tieto hodnoty oplatí bojovať aj dnes.