Greenpeace Slovensko má nové vedenie Foto: Greenpeace

Greenpeace Slovensko má nové vedenie

19.01.2015 10:31 | Tlačové správy | Greenpeace Slovensko

Vedenie jednej z najväčších a najaktívnejších slovenských environmentálnych organizácií po rokoch opäť preberá žena.

Novou riaditeľkou Greenpeace Slovensko sa stala Marta Kabinová, ktorá v organizácii pôsobí od roku 2006.

Nová riaditeľka Greenpeace Slovensko začala organizácii pomáhať ako dobrovoľníčka.
Do slovenských, ale aj zahraničných ochranárskych aktivít sa zapájala počas celého štúdia na vysokej škole. Takmer tri roky viedla bratislavskú skupinu dobrovoľníkov Greenpeace a rok pomáhala ako asistentka, v rámci kampane Greenpeace proti toxickým látkam. „Greenpeace je mojou srdcovkou už od študentských čias. Začať pracovať v tíme odhodlaných ľudí a najmä na veciach, ktoré dávajú zmysel, bolo úžasne motivujúce," uviedla na margo svojho dlhoročného pôsobenia v organizácii Marta Kabinová.

Nová riaditeľka Greenpeace Slovensko vyštudovala Fakultu manažmentu Univerzity Komenského v Bratislave. Rok strávila na zahraničnom študijnom pobyte vo Viedni.
Profesionálne začala v Greenpeace Slovensko pracovať v roku 2010. Vystriedala viacero pozícií, pričom najdlhšie sa venovala ekonomike, personalistike a komunikácii s podporovateľmi. „Viesť slovenské kanceláriu je výzva, na ktorú sa však teším, lebo máme pred sebou ešte veľa práce v oblasti energetiky, toxického znečistenia aj ekologického poľnohospodárstva. Pevne verím, že spolu nadviažeme na predošlé úspechy Greenpeace," dodala Kabinová.

Marta Kabinová strieda na riaditeľskom poste Juraja Rizmana, ktorý viedol slovenský Greenpeace v rokoch 2008 – 2013 a koncom minulého roka bol medzinárodným ústredím poverený dočasným vedením organizácie na Slovensku.

K zmene došlo aj na ďalšom poste v rámci vedenia slovenskej kancelárie Greenpeace. Vzhľadom na blížiace sa predsedníctvo Slovenska v EÚ (v druhej polovici roku 2016) bude za politickú prácu a reprezentáciu organizácie v SR od januára 2015 zodpovedný Pavol Široký. Ten doposiaľ pôsobil ako koordinátor energetickej a klimatickej kampane Greenpeace Slovensko. Pavol Široký bude naďalej pokračovať aj v koordinovaní kampane.

Greenpeace Slovensko vznikol v roku 1993. Od začiatku, do roku 2008, viedli slovenskú pobočku organizácie Greenpeace ženy – Ľubica Trubíniová a následne Katarína Bartovičová. V rokoch 2008 až do konca roku 2014 viedli Greenpeace Slovensko muži Juraj Rizman a Richard Fekete.

Zákazníci DSL internetu v Orangei budú surfovať rýchlejšie a bez dátových obmedzení. Zrýchli aj optika. Všetko za nezmenenú cenu

Od 16. októbra 2019 Orange zvyšuje rýchlosti pevného DSL internetu a optického internetu Partner a ruší pri nich dátové obmedzenia. O ďalších 100 Mbit/s vzrastie aj maximálna rýchlosť pri najvyššom variante optického internetu Home Fiber. To všetko bez akejkoľvek zmeny v cenách.

Zoznam novinárov, ktorých lustrovali a sledovali, zostavil Kočner s Petrom Tóthom

„Lustrovanie 29 novinárov a ich 140 príbuzných vrátane zavraždeného Jána Kuciaka v policajných databázach nariadil aj zabezpečil Marian Kočner a sprostredkoval ho podnikateľ s väzbami na Smer Norbert Bödör. Vypovedal o tom bývalý šéf kontrarozviedky SIS a Kočnerov priateľ a spolupracovník Peter Tóth v prípade vyšetrovania lustrácií aj v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.“

Na nový videoklip Elánu sa pozrie prokuratúra, kritizujú ho aj Reportéri bez hraníc (VIDEO)

Nový videoklip skupiny Elán vyvolal mnohé kritické reakcie a to aj v zahraničí. Autor textu sa zviditeľnil už skôr" otváraním pomyselného nožíka" akonáhle zbadá odznak za Slušné slovensko.

Video, ktoré televízia zverejnila, ako turecký útok na Sýriu, je v skutočnosti cvičenie v USA

Americká televízia ABC News sa musela ospravedlniť za video.

Ruské sociálne siete špekulujú o smrti hlavného sponzora trollej farmy

Po ruských sociálnych sieťach kolujú špekulácie o smrti miliardára Jevgenija Prigožina, hlavného sponzora trollej farmy oficiálne Agentúry pre výskum internetu (AII) považovanej za ruské centrum pre výrobu lživých správ a šírenie spravodajských manipulácií, ktorá sídli v Petrohrade.

Novinári ostali zhrození z falošného videa s Trumpovými útokmi na médiá (VIDEO)

Združenie spravodajcov Bieleho domu (WHCA) odsúdilo falošné video, ktoré sa premietalo v Miami na politickej konferencii organizovanej stúpencami prezidenta Donalda Trumpa.

Bill Gates: Moja nová najobľúbenejšia kniha všetkých čias

„Brilantná, zrozumiteľne napísaná, dobre načasovaná kniha bohatá na fakty presvedčivo presadzuje racionálny humanizmus, ktorý je – ako sa ukazuje – úžasnou voľbou,“ oceňuje túto knihu New York Times.

Televízia vracia úder: športy a zápasy, ktoré nikde inde neuvidíte

September a prichádzajúca jeseň opäť lákajú športových fanúšikov, aby oprášili zabudnutý diaľkový ovládač a naplno sa vrátili k fandeniu svojim obľúbeným tímom.

Omšu za Karla Gotta videlo v českých televíziách 1,6 milióna ľudí (VIDEO)

Sobotňajšiu zádušnú omšu v katedrále sv. Víta na Pražskom hrade na uctenie pamiatky zosnulého speváka Karla Gotta sledovalo v Českej televízii a na Nove takmer 1,6 milióna divákov. Vyplýva to z informácií televízií.

Nahrávku Kočnera o vydieraní, vyhrážkach a miliónoch za Gorilu už skúma polícia (VIDEO)

Polícia sa chystá vypočuť bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku.