Greenpeace Slovensko má nové vedenie Foto: Greenpeace

Greenpeace Slovensko má nové vedenie

19.01.2015 10:31 | Tlačové správy | Greenpeace Slovensko

Vedenie jednej z najväčších a najaktívnejších slovenských environmentálnych organizácií po rokoch opäť preberá žena.

Novou riaditeľkou Greenpeace Slovensko sa stala Marta Kabinová, ktorá v organizácii pôsobí od roku 2006.

Nová riaditeľka Greenpeace Slovensko začala organizácii pomáhať ako dobrovoľníčka.
Do slovenských, ale aj zahraničných ochranárskych aktivít sa zapájala počas celého štúdia na vysokej škole. Takmer tri roky viedla bratislavskú skupinu dobrovoľníkov Greenpeace a rok pomáhala ako asistentka, v rámci kampane Greenpeace proti toxickým látkam. „Greenpeace je mojou srdcovkou už od študentských čias. Začať pracovať v tíme odhodlaných ľudí a najmä na veciach, ktoré dávajú zmysel, bolo úžasne motivujúce," uviedla na margo svojho dlhoročného pôsobenia v organizácii Marta Kabinová.

Nová riaditeľka Greenpeace Slovensko vyštudovala Fakultu manažmentu Univerzity Komenského v Bratislave. Rok strávila na zahraničnom študijnom pobyte vo Viedni.
Profesionálne začala v Greenpeace Slovensko pracovať v roku 2010. Vystriedala viacero pozícií, pričom najdlhšie sa venovala ekonomike, personalistike a komunikácii s podporovateľmi. „Viesť slovenské kanceláriu je výzva, na ktorú sa však teším, lebo máme pred sebou ešte veľa práce v oblasti energetiky, toxického znečistenia aj ekologického poľnohospodárstva. Pevne verím, že spolu nadviažeme na predošlé úspechy Greenpeace," dodala Kabinová.

Marta Kabinová strieda na riaditeľskom poste Juraja Rizmana, ktorý viedol slovenský Greenpeace v rokoch 2008 – 2013 a koncom minulého roka bol medzinárodným ústredím poverený dočasným vedením organizácie na Slovensku.

K zmene došlo aj na ďalšom poste v rámci vedenia slovenskej kancelárie Greenpeace. Vzhľadom na blížiace sa predsedníctvo Slovenska v EÚ (v druhej polovici roku 2016) bude za politickú prácu a reprezentáciu organizácie v SR od januára 2015 zodpovedný Pavol Široký. Ten doposiaľ pôsobil ako koordinátor energetickej a klimatickej kampane Greenpeace Slovensko. Pavol Široký bude naďalej pokračovať aj v koordinovaní kampane.

Greenpeace Slovensko vznikol v roku 1993. Od začiatku, do roku 2008, viedli slovenskú pobočku organizácie Greenpeace ženy – Ľubica Trubíniová a následne Katarína Bartovičová. V rokoch 2008 až do konca roku 2014 viedli Greenpeace Slovensko muži Juraj Rizman a Richard Fekete.

Jaromír Soukup rozbehol vlastný e-shop

1. Jaromír Soukup rozbehol vlastný e-shop

Ředitel TV Barrandov a předseda představenstva mediálního domu Empresa Media Jaromír Soukup spustil vlastní internetový obchod.

2. Ako si zbytočne nepredražiť dovolenku? Tu je 7 tipov, na ktoré sa oplatí myslieť pri cestovaní do zahraničia

S letom sa blíži aj čas dovoleniek a cestovania. Obdobie, ktoré nás bude stáť nemalé úspory, a preto by sme si mali dať pozor, aby sa nám výlet zbytočne nepredražil. Bežné veci, akými sú platba za ubytovanie, letenky, výbery hotovosti z bankomatu či platba kartou nás môžu vyjsť viac, ako by sme chceli.

Británia zakázala sexistické reklamy

3. Británia zakázala sexistické reklamy

Výjavy, v ktorých žena nevie riadiť a muž nezvláda postarať sa o rodinu, zmiznú z britských médií.

Slováci majú čoraz väčší záujem o aktívnu dovolenku

4. Slováci majú čoraz väčší záujem o aktívnu dovolenku

Polovica Európanov je obézna. Tento priemer, žiaľ, nevylepšujú ani Slováci. Štatistiky však ukazujú, že máme záujem zmeniť svoj životný štýl – viac sa hýbeme a čoraz viac si vyberáme aktívny spôsob trávenia letnej dovolenky.

Po novom šéfredaktorovi má Trend aj nového zástupcu

5. Po novom šéfredaktorovi má Trend aj nového zástupcu

Po vlne odchodov sa v Trende mení vedenie.

Zomrela speváčka Lýdia Volejníčková (VIDEO)

6. Zomrela speváčka Lýdia Volejníčková (VIDEO)

Včera 13. júna zomrela vo veku 66 rokov speváčka Lýdia Volejníčková.

7. Ringier Axel Springer na Slovensku bude mať nové vedenie, doterajší šéf odstupuje

Od 1.septembra 2019, preberú riadenie Ringier Axel Springer SK dvaja členovia predstavenstva spoločnosti. Michal Maruška, ktorý sa stane novým Chief Operations Officer (COO) a Peter Hollý, ktorý bude naďalej zastávať pozíciu Chief Financial Officer (CFO), budú spoločne riadiť vydavateľstvo. Doterajší CEO spoločnosti Milan Dubec, sa rozhodol odstúpiť a zostane akcionárom spoločnosti.

Trumpa opúšťa tlačová hovorkyňa Sandersová

8. Trumpa opúšťa tlačová hovorkyňa Sandersová

Tlačová hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová opustí na konci júna svoju funkciu.

9. Za masívnym kybernetickým útokom na aplikáciu Telegram je Čína, tvrdí jej zakladateľ

Masívny kybernetický útok na komunikačnú platformu Telegram, ktorú používali aj protestujúci v Hongkongu, bol vedený z Číny. Informoval o tom dnes spravodajský server BBC s odvolaním sa na zakladateľa aplikácie Telegram Pavla Durova.

10. PRIESKUM: Dôchodcovia zdieľajú takmer 7-krát viac dezinformácií ako dospelí do 30 rokov

Známa veta „viac rokov, viac skúseností“ v prípade sociálnych sietí neplatí.