Greenpeace Slovensko má nové vedenie Foto: Greenpeace

Greenpeace Slovensko má nové vedenie

19.01.2015 10:31 | Tlačové správy | Greenpeace Slovensko

Vedenie jednej z najväčších a najaktívnejších slovenských environmentálnych organizácií po rokoch opäť preberá žena.

Novou riaditeľkou Greenpeace Slovensko sa stala Marta Kabinová, ktorá v organizácii pôsobí od roku 2006.

Nová riaditeľka Greenpeace Slovensko začala organizácii pomáhať ako dobrovoľníčka.
Do slovenských, ale aj zahraničných ochranárskych aktivít sa zapájala počas celého štúdia na vysokej škole. Takmer tri roky viedla bratislavskú skupinu dobrovoľníkov Greenpeace a rok pomáhala ako asistentka, v rámci kampane Greenpeace proti toxickým látkam. „Greenpeace je mojou srdcovkou už od študentských čias. Začať pracovať v tíme odhodlaných ľudí a najmä na veciach, ktoré dávajú zmysel, bolo úžasne motivujúce," uviedla na margo svojho dlhoročného pôsobenia v organizácii Marta Kabinová.

Nová riaditeľka Greenpeace Slovensko vyštudovala Fakultu manažmentu Univerzity Komenského v Bratislave. Rok strávila na zahraničnom študijnom pobyte vo Viedni.
Profesionálne začala v Greenpeace Slovensko pracovať v roku 2010. Vystriedala viacero pozícií, pričom najdlhšie sa venovala ekonomike, personalistike a komunikácii s podporovateľmi. „Viesť slovenské kanceláriu je výzva, na ktorú sa však teším, lebo máme pred sebou ešte veľa práce v oblasti energetiky, toxického znečistenia aj ekologického poľnohospodárstva. Pevne verím, že spolu nadviažeme na predošlé úspechy Greenpeace," dodala Kabinová.

Marta Kabinová strieda na riaditeľskom poste Juraja Rizmana, ktorý viedol slovenský Greenpeace v rokoch 2008 – 2013 a koncom minulého roka bol medzinárodným ústredím poverený dočasným vedením organizácie na Slovensku.

K zmene došlo aj na ďalšom poste v rámci vedenia slovenskej kancelárie Greenpeace. Vzhľadom na blížiace sa predsedníctvo Slovenska v EÚ (v druhej polovici roku 2016) bude za politickú prácu a reprezentáciu organizácie v SR od januára 2015 zodpovedný Pavol Široký. Ten doposiaľ pôsobil ako koordinátor energetickej a klimatickej kampane Greenpeace Slovensko. Pavol Široký bude naďalej pokračovať aj v koordinovaní kampane.

Greenpeace Slovensko vznikol v roku 1993. Od začiatku, do roku 2008, viedli slovenskú pobočku organizácie Greenpeace ženy – Ľubica Trubíniová a následne Katarína Bartovičová. V rokoch 2008 až do konca roku 2014 viedli Greenpeace Slovensko muži Juraj Rizman a Richard Fekete.

Pellegrini je v nemocnici, v Smere hľadajú, kto ho nahradí v kľúčových predvolebných debatách

"Predseda vlády SR Peter Pellegrini bol v noci zo soboty na nedeľu hospitalizovaný v Nemocnici sv. Michala v Bratislave kvôli akútnej infekcii horných dýchacích ciest spojenej s vysokými teplotami. Vzhľadom na svoj zdravotný stav dočasne ruší všetok svoj program," informovalo v nedeľu ráno tlačové oddelenie Úradu vlády.

Zuzana Čaputová bude mať vlastnú diskusnú reláciu (VIDEO)

Prezidentka Zuzana Čaputová sa rozhodla častejšie prihovárať verejnosti a to cez vlastnú reláciu.

SME zrušilo vybrali.sme.sk, služba posledné roky vyvolávala nedôveru

Po 14 rokoch vedenie denníka SME ukončilo platformu vybrali.sme.sk, na ktorú čitatelia vkladali tipy na zaujímavé články a ostatní čitatelia za nich hlasovali.

Lasica, Drobná a ďalší naspievali pieseň pre Jána a Martinu (VIDEO)

Predstavujem si krajinu je názov piesne podľa predlohy skladby Imagine od Johna Lennona, ktorú slovenskí umelci upravili a naspievali ako spomienkou na život a lásku dvoch mladých ľudí - zavraždeného páru Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ktorí zmenili Slovensko a nikdy sa o tom nedozvedeli.

Poslednú nedeľu pred voľbami budú debatovať Pellegrini, Danko, Matovič, Kotleba a ďalší (VIDEO)

Poslednú nedeľu pred voľbami sa RTVS rozhodla pozvať do štúdia relácie O 5 minút 12 predsedov všetkých súčasných parlamentných strán. Podľa tohto kľúča mal prísť do štúdia Robert Fico, no podľa tlačovej správy za Smer príde podpredseda Smeru a premiér Peter Pellegrini.

Prezidentka si bola uctiť pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej pri ich dome (FOTO)

Prezidentka Zuzana Čaputová si v piatok 21. februára 2020 uctila vo Veľkej Mači pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej v deň druhého výročia ich vraždy.

Markíza vysvetľuje, ako sa dostal do jej živého vysielania vulgarizmus (VIDEO)

Súčasťou relácie Teleráno na Markíze v piatok bola aj divácka telefonická súťaž o finančnú výhru.

Nezneužívajte folklór v politickom boji, odkazujú osobnosti vo výzve Nie v mojom kroji (VIDEO)

Osobnosti spoločenského aj folklórneho života dnes zverejnili výzvu, v ktorej reagujú na zneužívanie ľudových symbolov a prekrúcanie histórie v politickom boji.

Začať šetriť peniaze a planétu môžeme aj maličkosťami

Menej jazdiť autom, obmedziť spotrebu energie a vody, minimalizovať používanie plastov a papiera. To je len niekoľko spôsobov, ako možno ušetriť nielen svoje financie ale aj životné prostredie. 365.bank sa pozrela aj na ďalšie oblasti, v ktorých môžeme malou zmenou v správaní začať fungovať ekonomickejšie a popri tom tiež ekologickejšie.

V 6O-tke miest po celom Slovensku si ľudia pripomenú vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej (VIDEO)

V približne šesťdesiatich miestach na Slovensku, ale aj v ČR, sa dnes popoludní uskutočnia zhromaždenia pri príležitosti druhého výročia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej.