Greenpeace Slovensko má nové vedenie Foto: Greenpeace

Greenpeace Slovensko má nové vedenie

19.01.2015 10:31 | Tlačové správy | Greenpeace Slovensko

Vedenie jednej z najväčších a najaktívnejších slovenských environmentálnych organizácií po rokoch opäť preberá žena.

Novou riaditeľkou Greenpeace Slovensko sa stala Marta Kabinová, ktorá v organizácii pôsobí od roku 2006.

Nová riaditeľka Greenpeace Slovensko začala organizácii pomáhať ako dobrovoľníčka.
Do slovenských, ale aj zahraničných ochranárskych aktivít sa zapájala počas celého štúdia na vysokej škole. Takmer tri roky viedla bratislavskú skupinu dobrovoľníkov Greenpeace a rok pomáhala ako asistentka, v rámci kampane Greenpeace proti toxickým látkam. „Greenpeace je mojou srdcovkou už od študentských čias. Začať pracovať v tíme odhodlaných ľudí a najmä na veciach, ktoré dávajú zmysel, bolo úžasne motivujúce," uviedla na margo svojho dlhoročného pôsobenia v organizácii Marta Kabinová.

Nová riaditeľka Greenpeace Slovensko vyštudovala Fakultu manažmentu Univerzity Komenského v Bratislave. Rok strávila na zahraničnom študijnom pobyte vo Viedni.
Profesionálne začala v Greenpeace Slovensko pracovať v roku 2010. Vystriedala viacero pozícií, pričom najdlhšie sa venovala ekonomike, personalistike a komunikácii s podporovateľmi. „Viesť slovenské kanceláriu je výzva, na ktorú sa však teším, lebo máme pred sebou ešte veľa práce v oblasti energetiky, toxického znečistenia aj ekologického poľnohospodárstva. Pevne verím, že spolu nadviažeme na predošlé úspechy Greenpeace," dodala Kabinová.

Marta Kabinová strieda na riaditeľskom poste Juraja Rizmana, ktorý viedol slovenský Greenpeace v rokoch 2008 – 2013 a koncom minulého roka bol medzinárodným ústredím poverený dočasným vedením organizácie na Slovensku.

K zmene došlo aj na ďalšom poste v rámci vedenia slovenskej kancelárie Greenpeace. Vzhľadom na blížiace sa predsedníctvo Slovenska v EÚ (v druhej polovici roku 2016) bude za politickú prácu a reprezentáciu organizácie v SR od januára 2015 zodpovedný Pavol Široký. Ten doposiaľ pôsobil ako koordinátor energetickej a klimatickej kampane Greenpeace Slovensko. Pavol Široký bude naďalej pokračovať aj v koordinovaní kampane.

Greenpeace Slovensko vznikol v roku 1993. Od začiatku, do roku 2008, viedli slovenskú pobočku organizácie Greenpeace ženy – Ľubica Trubíniová a následne Katarína Bartovičová. V rokoch 2008 až do konca roku 2014 viedli Greenpeace Slovensko muži Juraj Rizman a Richard Fekete.

RTVS odvysiela priamy prenos letu kozmickej lode do vesmíru (VIDEO)

Na stredu 27. mája je naplánovaný štart misie Demo-2 do vesmíru. Od roku 2011, čo bol ukončený program letu raketoplánov do vesmíru, je to prvýkrát čo poletí americká posádka do vesmíru z americkej pôdy na americkom zariadení, ale aj prvýkrát, čo ľudí do vesmíru dopraví súkromná spoločnosť.

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze  (VIDEO)

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze (VIDEO)

Televízia Markíza odvysiela dnes večer so začiatkom o 20:30 ďalšie vydanie spravodajského špeciálu Koronavírus: Mimoriadna relácia.

Ale bolo to na internete! Príručka na ochranu pred internetovými hoaxami a klamstvami

Vďaka internetu sú dnes informácie dostupné rýchlejšie, než kedykoľvek predtým. To je určite dobrá vec, no správ môže byť niekedy až priveľa.

Expres odvysiela Radio Rave - exkluzívny live set najúspešnejších svetových dídžejov

Rádio Expres exkluzívne odvysiela najväčšiu európsku house párty Radio Rave s najúspešnejšími svetovými dídžejmi súčasnosti.

Bill Gates nepovedal, že vakcína COVID-19 môže zabiť takmer milión ľudí

Jedným z hlavných terčov koronovírusových hoaxov je americký miliardár Bill Gates, ktorý sa rozhodol investovať milióny do boja s pandémiou.

Na trh prichádza nová služba HBO Max

Na rastúci trh sa streamovacími službami prichádza nový hráč - spoločnosť HBO Max. Od stredy ponúkne mediálny obsah firmy WarnerMedia, rovnako ako vlastné nové programy, ale aj staršie obľúbené seriály, napríklad South Park alebo Priatelia.

Ako stíhali najhľadanejšieho zločinca na svete

Dvaja agenti pridelení ku kolumbijsko-americkému pátraciemu oddielu Bloque de Búsqueda, ktorý mal za úlohu skoncovať s Escobarovou hrôzovládou.Steve Murphy a Javier F. Pena.

Facebook: Do desiatich rokov môže polovica zamestnancov pracovať doma

Americká internetová spoločnosť Facebook plánuje vplyvom pandémie viac využívať prácu z domova.

Za letáky velebiace smrť vojakov uložil súd polročnú podmienku

Jiřímu Kopřivovi, ktorý v centre Prahy vylepil letáky oslavujúce smrť českých vojakov v Afganistane, uložil dnes súd polročný podmienečný trest za schvaľovanie trestného činu a za podnecovanie. Verdikt nie je právoplatný, prokurátor sa obratom odvolal. Pre muža žiadal päťročné väzenie za podporu a propagáciu terorizmu. Kopřiva uviedol, že je zásadným odporcom násilia a že jeho cieľom bolo vyjadriť nesúhlas s vojenským konfliktom v Afganistane, nie podporovať terorizmus.

Festival Atmosféra bude - ale až v roku 2021. Čo so zakúpenou vstupenkou?

Organizátori sa rozhodli presunúť deviaty ročník festivalu na leto 2021.