Greenpeace Slovensko má nové vedenie Foto: Greenpeace

Greenpeace Slovensko má nové vedenie

19.01.2015 10:31 | Tlačové správy | Greenpeace Slovensko

Vedenie jednej z najväčších a najaktívnejších slovenských environmentálnych organizácií po rokoch opäť preberá žena.

Novou riaditeľkou Greenpeace Slovensko sa stala Marta Kabinová, ktorá v organizácii pôsobí od roku 2006.

Nová riaditeľka Greenpeace Slovensko začala organizácii pomáhať ako dobrovoľníčka.
Do slovenských, ale aj zahraničných ochranárskych aktivít sa zapájala počas celého štúdia na vysokej škole. Takmer tri roky viedla bratislavskú skupinu dobrovoľníkov Greenpeace a rok pomáhala ako asistentka, v rámci kampane Greenpeace proti toxickým látkam. „Greenpeace je mojou srdcovkou už od študentských čias. Začať pracovať v tíme odhodlaných ľudí a najmä na veciach, ktoré dávajú zmysel, bolo úžasne motivujúce," uviedla na margo svojho dlhoročného pôsobenia v organizácii Marta Kabinová.

Nová riaditeľka Greenpeace Slovensko vyštudovala Fakultu manažmentu Univerzity Komenského v Bratislave. Rok strávila na zahraničnom študijnom pobyte vo Viedni.
Profesionálne začala v Greenpeace Slovensko pracovať v roku 2010. Vystriedala viacero pozícií, pričom najdlhšie sa venovala ekonomike, personalistike a komunikácii s podporovateľmi. „Viesť slovenské kanceláriu je výzva, na ktorú sa však teším, lebo máme pred sebou ešte veľa práce v oblasti energetiky, toxického znečistenia aj ekologického poľnohospodárstva. Pevne verím, že spolu nadviažeme na predošlé úspechy Greenpeace," dodala Kabinová.

Marta Kabinová strieda na riaditeľskom poste Juraja Rizmana, ktorý viedol slovenský Greenpeace v rokoch 2008 – 2013 a koncom minulého roka bol medzinárodným ústredím poverený dočasným vedením organizácie na Slovensku.

K zmene došlo aj na ďalšom poste v rámci vedenia slovenskej kancelárie Greenpeace. Vzhľadom na blížiace sa predsedníctvo Slovenska v EÚ (v druhej polovici roku 2016) bude za politickú prácu a reprezentáciu organizácie v SR od januára 2015 zodpovedný Pavol Široký. Ten doposiaľ pôsobil ako koordinátor energetickej a klimatickej kampane Greenpeace Slovensko. Pavol Široký bude naďalej pokračovať aj v koordinovaní kampane.

Greenpeace Slovensko vznikol v roku 1993. Od začiatku, do roku 2008, viedli slovenskú pobočku organizácie Greenpeace ženy – Ľubica Trubíniová a následne Katarína Bartovičová. V rokoch 2008 až do konca roku 2014 viedli Greenpeace Slovensko muži Juraj Rizman a Richard Fekete.

Peter Sagan a jeho svet

1. Peter Sagan a jeho svet

Ak máte radi cyklistiku, alebo obdivujete či milujete Peťa Sagana, toto si musíte prečítať. S úprimnosťou a humorom preňho typickým ponúka kniha portrét muža, ktorý rozžiaril svet profesionálnej cyklistiky.

Spoločnosť Heineken Slovensko mení agentúry

2. Spoločnosť Heineken Slovensko mení agentúry

Spoločnosť Heineken Slovensko ohlásila dve zmeny spolupráci s agentúrami.

3. Ďurkovič zmenil názor, už s vedením RTVS nemá problém a súhlasí aj s tým, že Reportéri pracovali slobodne

Redaktor Reportérov Ladislav Ďurkovič minulý týždeň zverejnil status, v ktorom sa sťažoval, že nemá s RTVS novú zmluvu ani prísľub a že hoci chce, nemôže pracovať.

Zomrela dlhoročná televízna a rozhlasová redaktorka

4. Zomrela dlhoročná televízna a rozhlasová redaktorka

RTVS informuje o úmrtí bývalej dlhoročnej rozhlasovej a televíznej redaktorky Uršuly Szabadošovej.

5. Zverejnili najčastejšie počúvané piesne 20. storočia na webe, vedie Bohemian Rhapsody

Rocková balada Bohemian Rhapsody od britskej skupiny Queen je najčastejšie počúvanou piesňou 20. storočia na internete.

Osobnosťou roka časopisu Time sú novinári na čele s Chášukdžím

6. Osobnosťou roka časopisu Time sú novinári na čele s Chášukdžím

Osobnosťou roka časopisu Time sa tento rok stali novinári, ktorí sa podľa denníka postavili za pravdu a zasadili sa o fakty.

Memoáre Obamovej trhajú rekordy, autorka mieri do Európy

7. Memoáre Obamovej trhajú rekordy, autorka mieri do Európy

Autobiografia bývalej americkej prvej dámy Michelle Obamovej má na americkom trhu mimoriadny úspech a patrí k najpredávanejším titulom memoárovej literatúry.

Vo Večeri s Havranom bude Timothy Snyder a ďalší exkluzívni hostia

8. Vo Večeri s Havranom bude Timothy Snyder a ďalší exkluzívni hostia

V utorok večer RTVS prinesie špeciálne vydanie diskusnej relácie so zahraničnými hosťami.

4ka prináša najrýchlejšie dáta už aj v Rakúsku

9. 4ka prináša najrýchlejšie dáta už aj v Rakúsku

Rýchle 4G dáta rovnako doma aj v zahraničí. Táto vízia sa v prípade operátora 4ka stáva skutočnosťou. Odteraz je totiž možné používať rýchly LTE roaming aj u našich susedov.

Vydavatelia upozorňujú na Ficovu snahu chrániť politikov pred médiami

10. Vydavatelia upozorňujú na Ficovu snahu chrániť politikov pred médiami

Predseda Smeru Robert Fico sa chce vrátiť k tomu, aby aj politici mali v médiách právo na odpoveď.