Greenpeace Slovensko má nové vedenie Foto: Greenpeace

Greenpeace Slovensko má nové vedenie

19.01.2015 10:31 | Tlačové správy | Greenpeace Slovensko

Vedenie jednej z najväčších a najaktívnejších slovenských environmentálnych organizácií po rokoch opäť preberá žena.

Novou riaditeľkou Greenpeace Slovensko sa stala Marta Kabinová, ktorá v organizácii pôsobí od roku 2006.

Nová riaditeľka Greenpeace Slovensko začala organizácii pomáhať ako dobrovoľníčka.
Do slovenských, ale aj zahraničných ochranárskych aktivít sa zapájala počas celého štúdia na vysokej škole. Takmer tri roky viedla bratislavskú skupinu dobrovoľníkov Greenpeace a rok pomáhala ako asistentka, v rámci kampane Greenpeace proti toxickým látkam. „Greenpeace je mojou srdcovkou už od študentských čias. Začať pracovať v tíme odhodlaných ľudí a najmä na veciach, ktoré dávajú zmysel, bolo úžasne motivujúce," uviedla na margo svojho dlhoročného pôsobenia v organizácii Marta Kabinová.

Nová riaditeľka Greenpeace Slovensko vyštudovala Fakultu manažmentu Univerzity Komenského v Bratislave. Rok strávila na zahraničnom študijnom pobyte vo Viedni.
Profesionálne začala v Greenpeace Slovensko pracovať v roku 2010. Vystriedala viacero pozícií, pričom najdlhšie sa venovala ekonomike, personalistike a komunikácii s podporovateľmi. „Viesť slovenské kanceláriu je výzva, na ktorú sa však teším, lebo máme pred sebou ešte veľa práce v oblasti energetiky, toxického znečistenia aj ekologického poľnohospodárstva. Pevne verím, že spolu nadviažeme na predošlé úspechy Greenpeace," dodala Kabinová.

Marta Kabinová strieda na riaditeľskom poste Juraja Rizmana, ktorý viedol slovenský Greenpeace v rokoch 2008 – 2013 a koncom minulého roka bol medzinárodným ústredím poverený dočasným vedením organizácie na Slovensku.

K zmene došlo aj na ďalšom poste v rámci vedenia slovenskej kancelárie Greenpeace. Vzhľadom na blížiace sa predsedníctvo Slovenska v EÚ (v druhej polovici roku 2016) bude za politickú prácu a reprezentáciu organizácie v SR od januára 2015 zodpovedný Pavol Široký. Ten doposiaľ pôsobil ako koordinátor energetickej a klimatickej kampane Greenpeace Slovensko. Pavol Široký bude naďalej pokračovať aj v koordinovaní kampane.

Greenpeace Slovensko vznikol v roku 1993. Od začiatku, do roku 2008, viedli slovenskú pobočku organizácie Greenpeace ženy – Ľubica Trubíniová a následne Katarína Bartovičová. V rokoch 2008 až do konca roku 2014 viedli Greenpeace Slovensko muži Juraj Rizman a Richard Fekete.

Polícia upozorňuje na výhražné správy na facebooku s výzvou platiť

1. Polícia upozorňuje na výhražné správy na facebooku s výzvou platiť

Polícia dnes upozornila, že niektorým užívateľom facebooku prišla správa, ktorej autor sa vyhráža, že sa dostal na ich účtu na facebooku, vie si stiahnuť celý obsah a žiada 100 €, ak ich dostane, ich účet nechá tak.

Zmizol poľský milionár a filmový producent

2. Zmizol poľský milionár a filmový producent

Poľskí policajti, hasiči, pohraničníci a záchranári na severovýchode Poľska druhý deň pátrajú po milionárovi a filmovom producentovi Piotrovi Wozniak-Starakovi, ktorý zmizol na Mazurských jazerách.

3. Prokurátori vyzvali verejných činiteľov, ktorí s Kočnerom páchali trestnú činnosť, aby sa prihlásili (VIDEO)

Pri vyšetrovaní prípadu vraždy Jána Kuciaka boli získané poznatky o trestnej činnosti predstaviteľov štátnych orgánov, oznámili dnes prokurátori špeciálnej prokuratúry na tlačovej besede.

Ako zabezpečiť svoju domácnosť počas dovolenky?

4. Ako zabezpečiť svoju domácnosť počas dovolenky?

Nezáleží na tom, či prázdninové mesiace strávite v Tatrách, pri jadranskom pobreží alebo kdekoľvek inde. Kým budete mimo domu, treba sa postarať o to, aby vaša obývačka zostala bez neželaných návštev.

Čína vedie informačnú vojnu proti hongkonským demonštrantom

5. Čína vedie informačnú vojnu proti hongkonským demonštrantom

Čínske štátne médiá sa stali nástrojom informačnej vojny Pekingu proti demonštrantom, ktorí sa od júna búria proti pomerom v Hongkongu. Obhajujú kroky tamojšej polície a manipulatívnym spravodajstvom zhadzujú účastníkov protestov, z ktorých zosnovania vinia Západ. V čínskom podaní sú aktuálne udalosti dielom malej skupiny násilníkov, ktorá bez podpory ľudu usiluje o nezávislosť Hongkongu a rozvracia Čínu, píše denník The New York Times.

DIGI prináša najlepší svetový program

6. DIGI prináša najlepší svetový program

DIGI SLOVAKIA si so štartom svetových futbalových líg pripravila pre svojich zákazníkov zaujímavú jesennú kampaň. Na štyroch kanáloch DIGI SPORT a novom programe PREMIER SPORT čaká na divákov to najlepšie zo svetového futbalu. Zákazníci si môžu vychutnať až 11 športových HD kanálov a k tomu 54 rodinných programov už v základnom balíku za stále nezmenených 9,60 € mesačne. Jesennú kampaň DIGI spúšťa od 15. augusta 2019.

Facebook nechal prepisovať hlasové správy svojich užívateľov

7. Facebook nechal prepisovať hlasové správy svojich užívateľov

Spoločnosť Facebook platila stovky externých spolupracovníkov, aby pre ňu prepisovali hlasové správy užívateľov jednej z jej aplikácií.

8. Terčom kybernetického útoku sa stali novinári aj aktivisti, ktorí informujú o Rusku

Tri desiatky expertov na Rusko v Európe a USA, medzi nimi pracovníci mimovládnych organizácií, akademici, novinári a politickí aktivisti, sa stali obeťou dômyselného kybernetického útoku, oznámil v sobotu investigatívny server Bellingcat.

Británia zakázala reklamy so stereotypným pohľadom na mužov a ženy (VIDEO)

9. Británia zakázala reklamy so stereotypným pohľadom na mužov a ženy (VIDEO)

V Británii prvýkrát zakázali dve reklamy na základe nového pravidla, ktoré nedovoľuje pri propagácii výrobkov prisudzovať mužom a ženám stereotypné role. Podľa regulačného úradu, ktorý v krajine na reklamy dohliada (ASA), sa nenáležité klišé objavilo v reklame amerického výrobcu potravín Mondelez a automobilky Volkswagen.

10. Bývalý šéfredaktor aj zástupca šéfredaktora Trendu chystajú nový ekonomický projekt

Odídenci z Trendu pripravujú ďalší nový ekonomický projekt.