Greenpeace Slovensko má nové vedenie Foto: Greenpeace

Greenpeace Slovensko má nové vedenie

19.01.2015 10:31 | Tlačové správy | Greenpeace Slovensko

Vedenie jednej z najväčších a najaktívnejších slovenských environmentálnych organizácií po rokoch opäť preberá žena.

Novou riaditeľkou Greenpeace Slovensko sa stala Marta Kabinová, ktorá v organizácii pôsobí od roku 2006.

Nová riaditeľka Greenpeace Slovensko začala organizácii pomáhať ako dobrovoľníčka.
Do slovenských, ale aj zahraničných ochranárskych aktivít sa zapájala počas celého štúdia na vysokej škole. Takmer tri roky viedla bratislavskú skupinu dobrovoľníkov Greenpeace a rok pomáhala ako asistentka, v rámci kampane Greenpeace proti toxickým látkam. „Greenpeace je mojou srdcovkou už od študentských čias. Začať pracovať v tíme odhodlaných ľudí a najmä na veciach, ktoré dávajú zmysel, bolo úžasne motivujúce," uviedla na margo svojho dlhoročného pôsobenia v organizácii Marta Kabinová.

Nová riaditeľka Greenpeace Slovensko vyštudovala Fakultu manažmentu Univerzity Komenského v Bratislave. Rok strávila na zahraničnom študijnom pobyte vo Viedni.
Profesionálne začala v Greenpeace Slovensko pracovať v roku 2010. Vystriedala viacero pozícií, pričom najdlhšie sa venovala ekonomike, personalistike a komunikácii s podporovateľmi. „Viesť slovenské kanceláriu je výzva, na ktorú sa však teším, lebo máme pred sebou ešte veľa práce v oblasti energetiky, toxického znečistenia aj ekologického poľnohospodárstva. Pevne verím, že spolu nadviažeme na predošlé úspechy Greenpeace," dodala Kabinová.

Marta Kabinová strieda na riaditeľskom poste Juraja Rizmana, ktorý viedol slovenský Greenpeace v rokoch 2008 – 2013 a koncom minulého roka bol medzinárodným ústredím poverený dočasným vedením organizácie na Slovensku.

K zmene došlo aj na ďalšom poste v rámci vedenia slovenskej kancelárie Greenpeace. Vzhľadom na blížiace sa predsedníctvo Slovenska v EÚ (v druhej polovici roku 2016) bude za politickú prácu a reprezentáciu organizácie v SR od januára 2015 zodpovedný Pavol Široký. Ten doposiaľ pôsobil ako koordinátor energetickej a klimatickej kampane Greenpeace Slovensko. Pavol Široký bude naďalej pokračovať aj v koordinovaní kampane.

Greenpeace Slovensko vznikol v roku 1993. Od začiatku, do roku 2008, viedli slovenskú pobočku organizácie Greenpeace ženy – Ľubica Trubíniová a následne Katarína Bartovičová. V rokoch 2008 až do konca roku 2014 viedli Greenpeace Slovensko muži Juraj Rizman a Richard Fekete.

Mimoriadny príhovor premiéra Igora Matoviča (VIDEO)

RTVS na žiadosť Úradu vlády odvysielala mimoriadny príhovor predsedu vlády SR Igora Matoviča (OĽANO) k obmedzeniam počas Veľkej noci.

Telekom ponúkne množstvo TV kanálov a ďalšie filmy zdarma až do konca apríla

Vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu situáciu predĺži Telekom jeden z najpopulárnejších benefitov posledných týždňov až do konca apríla.

KORONAVÍRUS: Mobilné dáta nesmú byť využívané v rozpore s pravidlami EÚ

Využívanie mobilných dát s cieľom zmapovať šírenie ochorenia COVID-19 musí byť v súlade s pravidlami EÚ na ochranu údajov a súkromia, vyhlásil v utorok predseda výboru EP pre občianske slobody.

Igor Matovič požiadal o mimoriadne vystúpenie v RTVS

Úrad vlády požiadal dnes RTVS o možnosť vystúpenia predsedu vlády Igora Matoviča vo vysielaní.

Zeman aj Babiš vystúpia v televízii s prejavmi (VIDEO)

Český prezident Miloš Zeman i premiér Andrej Babiš (ANO) tento týden vystoupí s projevy v České televizi.

Markíza odvysiela rozhovor s prezidentkou Zuzanou Čaputovou (VIDEO)

Dnes večer, v utorok 7. apríla, odvysiela televízia Markíza so začiatkom o 20:30 ďalšie vydanie spravodajského špeciálu Koronavírus: Mimoriadna relácia.

O2 Športová akadémia Mateja Tótha spúšťa Telesnú na doma (VIDEO)

O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha kvôli karanténe nemôže cvčiť s eťmi na školách, preto sa rozhodla pripraviť cvičenie pre vetky deti, ktoré sú doma a spolu s O2 spúšťa online aktivitu „Telesná na doma“.

Rádiá v rámci akcie #ostávamdoma odvysielajú koncerty: Polemic, Vidiek a Puding pani Elvisovej

Trnavské rádio odvysiela koncerty troch známych slovenských kapiel, ktoré zaznamenalo minulý rok.

Zomrela jedna z najznámejších Bond girl - z bondovky Goldfinger (VIDEO)

Vo veku 94 rokov zomrela herečka Honor Blackman, ktorá okrem iného stvárnila jednu z najznámejších Bond girl Pussy Galore.

Markíza v mimoriadnej relácii priniesie rozhovor s nakazenými aj s Matovičom a Radičovou (VIDEO)

Aj dnes večer odvysiela Markíza so začiatkom o 20:30 ďalšie vydanie spravodajského špeciálu Koronavírus: Mimoriadna relácia.