RTVS ponúka absolventskú prax Ilustr. foto: RTVS

RTVS ponúka absolventskú prax

07.06.2016 13:32 | Tlačové správy | RTVS

Pre absolventov stredných a vysokých škôl je možné začať kariéru v RTVS aj účasťou na absolventskej praxi v dĺžke 3 až 6 mesiacov, vo vyštudovanom odbore.

"V rokoch 2014 - 2015 sme zabezpečili prax absolventom rôznych študijných odborov. Praktické skúsenosti tak získali absolventi špecializovaní na strih, zvukovú a obrazovú techniku, fotografický dizajn, kulturológiu, hudobnú vedu, ekonomiku a kontroling. V roku 2016 pokračujeme a opäť radi poskytneme absolventskú prax v Bratislave, v Banskej Bystrici a v Košiciach, podľa potrieb RTVS," píše RTVS.

O absolventskú prax sa môže uchádzať absolvent spĺňajúci tieto podmienky:

• predloží svoj konkrétny projekt, ktorý by chcel v podmienkach RTVS realizovať
• alebo sa prihlási žiadosťou na konkrétnu zverejnenú absolventskú pozíciu.

Absolvent musí spĺňať nasledovné podmienky:

• je mladší ako 26 rokov a je evidovaný na príslušnom Úrade práce (podľa trvalého bydliska)
• ukončil príslušným stupňom vzdelania sústavnú prípravu na povolanie v dennej forme štúdia pred menej ako dvomi rokmi
• a pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie nemal pravidelne platené zamestnanie trvajúce nepretržite 6 a viac mesiacov.

Pri výbere konkrétnej absolventskej pozície je potrebné spĺňať podmienku absolvovania požadovaného študijného odboru ako posledného v poradí.

Absolventi spĺňajúci zákonom dané požiadavky sa môžu bližšie informovať aj o všetkých zákonom daných podmienkach, vrátane odmeňovania, na príslušnom Úrade práce.

Po absolvovaní praxe absolvent dostane potvrdenie a písomné hodnotenie zo strany RTVS.

Absolventská prax je zabezpečená v spolupráci s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny.

AKTUÁLNE VOĽNÉ PRACOVNÉ MIESTA:

Administratívny pracovník (Odbor rozpočtu a kontrolingu) – miesto výkonu práce: Bratislava
podmienka: ukončené SŠ vzdelanie s maturitou - Gymnázium, Obchodná akadémia
ukončené VŠ vzdelanie 1., 2.stupeň - odbor: manažment, obchod, financie, ekonomika

Asistent strihu - miesto výkonu práce: Bratislava
podmienka: ukončené SŠ vzdelanie s maturitou - odbor: obrazová a zvuková technika, multimédiá, grafika, animovaná tvorba, dizajn
ukončené VŠ vzdelanie 1., 2. stupeň - odbor: multimédiá, strih

Asistent kamery - miesto výkonu práce: Bratislava
podmienka: ukončené SŠ vzdelanie s maturitou - odbor: animovaná tvorba, obrazová a zvuková tvorba, kamera, zvuk, strih

Asistent strihu (Štúdio RTVS Banská Bystrica) - miesto výkonu práce: Banská Bystrica
ukončené VŠ vzdelanie 1., 2. stupeň - odbor: multimédiá, strih

Asistent zvuku (Štúdio RTVS Banská Bystrica) - miesto výkonu práce: Banská Bystrica
ukončené VŠ vzdelanie 1., 2. stupeň - odbor: multimédiá

Pomocný technik (Sekcia techniky – vysielacia, štúdiová, prenosová, záznamová, spravodajská technika, servis) – miesto výkonu práce: Bratislava
podmienka: ukončené SŠ vzdelanie s maturitou – odbor: elektrotechnika, obrazová a zvuková technika, multimédiá, počítačové systémy, telekomunikácie
ukončené VŠ vzdelanie 1., 2. stupňa – odbor: elektrotechnika, multimédiá, počítačové systémy, telekomunikácie

Asistent produkcie (Rozhlas) – miesto výkonu práce: Bratislava
podmienka: ukončené SŠ vzdelanie s maturitou – odbor: obrazová a zvuková tvorba, umelecká produkcia, a pod.
ukončené VŠ vzdelanie - odbor: televízna a rozhlasová produkcia

Prihláste sa prostredníctvom formuláru a nezabudnite uviesť názov praxe, o ktorú máte záujem. Vyplnený formulár spolu s profesijným životopisom pošlite na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.  .

Ku kauze Mariana Kotlebu v O 5 minút 12 sa vyjadril aj prezident policajného zboru

Vykázanie zo štúdia by z Kotlebu urobilo obeť, myslí si moderátor včerajšej kontroverznej relácie.

Zuzana Čaputová požiadala o mimoriadne vystúpenie v RTVS

V súvislosti so zhoršujúcou sa epidemiologickou situáciou na Slovensku požiadala Kancelária prezidentky Slovenskej republiky o mimoriadne vystúpenie vo verejnoprávnej televízii.

RTVS: Ospravedlňujeme sa divákom a dištancujeme sa od konania Mariana Kotlebu

Marián Kotleba si dnes v relácii O 5 minút 12 odmietol dať rúško. Na začiatku relácie a počas relácie ho o to požiadal moderátor Marek Makara, no Kotleba odmietol. Do relácie pritom nebol pôvodne pozvaný, RTVS avizovala ako hosťa za ĽSNS Rastislava Schlosára.

Kotleba dnes v RTVS nemal sedieť, a to nielen preto, že si nechcel dať rúško

RTVS sa dnes nechala hlúpo a nebezpečne zneužiť. V čase vážnej pandemickej situácie poslúžila na šírenie dezinformácií a zviditeľňovanie odporcov pandemických nariadení.

Hackeri zaútočili na bieloruskú štátnu televíziu, vo vysielaní ukázali protesty (VIDEO)

Bieloruskí hackeri narušili internetové vysielanie bieloruskej štátnej televíznej a rozhlasovej spoločnosti BT a miesto večerných správ umiestnili na jej web videá natočená na protivládnych protestoch.

Do kín prichádza film Krajina ve stínu (VIDEO)

Čiernobiela snímka, nakrútená na klasický pás, zaznamenáva skutočný príbeh z obdobia 30. až 50. rokov minulého storočia. Je kronikou toho, ako sa pokojné medziľudské vzťahy v malej obci v pohraničí premenia, keď okolo prejde veľká história.

AFP: Piatkový útok v Paríži asi súvisel s karikatúrami Mohameda

Piatkový útok v Paríži, pri ktorom útočník posekal dvoch ľudí neďaleko niekdajšieho sídla redakcie satirického časopisu Charlie Hebdo, mohol súvisieť s karikatúrami proroka Mohameda, ktoré predtým zverejnil Charlie Hebdo.

V Paríži došlo k útoku pri časopise Charlies Hebdo, prípad rieši protiteroristický úrad (VIDEO)

Muž a žena dnes boli zranení v Paríži pri útoku, ktorého vyšetrovanie prevzal protiteroristický úrad prokuratúry. Útočník vyzbrojený pravdepodobne sečnou alebo bodnou zbraňou oboch ľudí vážne zranil na ulici pred ich pracoviskom.

Signál 4ky sa opäť rozšíril do ďalších kútov Slovenska

Signál najmladšieho operátora 4ka sa šíri aj z nových vysielačov, ktoré v ostatnom kvartáli pribudli v  mnohých mestách. Plný komfort modernej 4G siete je tak dostupný pre tisícky nových zákazníkov ako zo západného, tak aj stredného či východného Slovenska.

Našli nezvestného blogera, ktorý v januári zverejňoval kritické videá o novej nákaze vo Wu-chan (VIDEO)

Po siedmich mesiacoch sa zrejme našiel čínsky právnik, aktivista a bloger Čchen Čchiou-š'. Nezvestný bol od chvíle, keď na prelome januára a februára kriticky informoval o situácii vo Wu-chan, ťažko zasiahnutom epidémiou choroby covid-19.