Naj hovorcu budú hodnotiť aj akademici a experti na PR Zdroj: Made in Media

Naj hovorcu budú hodnotiť aj akademici a experti na PR

01.08.2016 15:39 | Tlačové správy | AHS

Aktuálny ročník novinárskej ankety Hovorca roka 2016 odštartoval v zmenenej koncepcii. Short list piatich naj hovorcov v každej hodnotenej kategórii vytvoria okrem novinárov, aj samotní hovorcovia, zástupcovia PR agentúr a akademická obec.

Hlasovanie potrvá do 21. augusta 2016. Shortlistové nominácie následne posúdi odborná porota a vyberie víťazov v jednotlivých kategóriách. Asociácia hovorcov Slovenska (AHS), slávnostne vyhlási najlepších hovorcov na tradičnej novinárskej akcii - Made in Media party, 9. septembra 2016 v Bratislave.

Novinári sú podľa predsedu AHS Milana Vangu, najkompetentnejší na výber nominácií, pretože s hovorcami denne spolupracujú. „Na druhej strane, aj hovorcovia dokážu zhodnotiť prácu svojich kolegov a preto im takisto umožníme hlasovať. Podľa štatútu však hovorca nemôže dať hlas sám sebe."

Ďalšou skupinou hlasujúcich sú zástupcovia PR agentúr, ktorí týmto spôsobom môžu oceniť prácu hovorcov a samozrejme akademická obec. Jej predstavitelia vzdelávajú študentov PR, komunikácie, marketingu a dokážu odborne zhodnotiť, kto patrí k hovorcovskej špičke. „K zmene koncepcie, sme pristúpili s cieľom zvýšiť odbornosť a objektívnosť vyhodnotenia ankety," vysvetlil Milan Vanga.

Na stránke www.hovorcaroka.sk bude aj tento rok v spolupráci s Tlačovou agentúrou Slovenskej republiky (TASR), uverejnený zoznam výstupov každého hodnoteného hovorcu. Výstupy generuje monitorovací systém WebReport.sk. „Táto služba umožní hlasujúcim získať prehľad o spôsobe komunikácie konkrétneho hovorcu, aby mohli posúdiť jeho prácu," uviedol v tejto súvislosti Richard Jajcay, riaditeľ úseku obchodu a marketingu TASR.

Organizátori sa tento rok rozhodli ešte viac rozšíriť charitatívny charakter ankety. Kým po minulé ročníky poukazovali výťažky z tomboly Linke detskej istoty, alebo ľuďom v núdzi cez portál ĽudiaĽudom.sk, aktuálny ročník bude získavať financie na pomoc detským onkologickým pacientom už samotným hlasovaním. Každý hlasujúci v ankete prispeje jedným eurom neziskovej organizácii Deti s rakovinou. Podľa jej riaditeľky Kataríny Kopper, nezisková organizácia použije vyzbierané peniaze na financovanie potrieb rodín počas liečby, alebo stavbu denného stacionára pre rodičov onkologicky chorých pacientov. „Pre tieto rodiny je každé jedno euro obrovská pomoc a my sme veľmi vďační za každý príspevok," uviedla v tejto súvislosti. Okrem výťažku z hlasovania poputuje detským pacientom aj výťažok z tradične charitatívnej tomboly na Made in Media party.

O2: Slovensko pred rokom 89 je krajina, kam sa nechceme nikdy vrátiť

Spoločnosť O2 si pripomína 30. výročie Nežnej revolúcie a pri tejto príležitosti podporila projekty, ktoré mladým ľuďom približujú, prečo sa pred 30 rokmi ľudia postavili za slobodu a demokraciu a prečo sa za tieto hodnoty oplatí bojovať aj dnes.

Biele vrany 2019 pripomínajú dôležitosť a aktuálnosť hodnôt Nežnej revolúcie

Organizátori dnes už po dvanásty raz slávnostne odovzdali ocenenia Biela vrana za občiansku odvahu a obhajobu verejného dobra. V čase 30-teho výročia Nežnej revolúcie nám príbehy ocenených pripomínajú obrovskú hodnotu slobody, ale aj to, aké dôležité je neustále sa o ňu starať. Zároveň upozorňujú na to, že ani 30 rokov po prevrate nežijeme v spoločnosti, kde sú právo a spravodlivosť rovnako dostupné pre všetkých. Ocenenie preto získali štyria laureáti, ktorí tieto odkazy stelesňujú.

Vznikol portál Defence News. Šéfuje mu novinár, ktorý musel odísť kvôli článku o Paškovi

Dnes 17. novembra, symbolicky na 30. výročie od Nežnej revolúcie, odštartoval nový portál s názvom Defence News.

30 rokov od Nežnej revolúcie: Sú pre mladých ľudí dôležitejšie peniaze alebo sloboda?

Čo znamená pre mladých Slovákov sloboda? Vedia niečo o Nežnej revolúcii a živote pred rokom 1989? A aký je podľa nich vzťah medzi slobodou a peniazmi? Odpovede aj na tieto otázky dal exkluzívny prieskum, ktorý pre Slovenskú sporiteľňu pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie pripravili spoločnosti Insight Diver a G82.

CNN: Trump osobne riadil kampaň proti Bidenovi na Ukrajine

Donald Trump sa vlani v decembri osobne stretol s dvomi podnikateľmi z bývalého ZSSR a poveril ich "tajnou misiou" na Ukrajine, ktorá mala poškodiť povesť prezidentovho volebného soka Joea Bidena.

SodaStream ďakuje za 30 rokov slobody emotívnym videom a špeciálnymi fľašami (VIDEO)

Výrobca prístrojov na domácu perlivú vodu SodaStream si 30. výročie Nežnej revolúcie pripomína limitovanou edíciou fliaš so symbolmi Novembra 1989 pripravenou špeciálne pre slovenský a český trh.

Aký skutočne bol Ernest Hemingway?

Pre mnohých ľudí predstavuje Ernest Hemingway skôr mýtus než človeka z mäsa a kostí. Vie sa o ňom, že bol vojakom, športovcom, vášnivým milencom, emigrantom s, samozrejme, vynikajúcim spisovateľom.

Zomrel režisér trezorového filmu Všetci dobrí rodáci (VIDEO)

Vo veku 93 rokov zomrel režisér, scenárista i odbojár Vojtěch Jasný, autor trezorového filmu Všetci dobrí rodáci. ČTK to z poverenia rodiny oznámil Vítězslav Tichý. Potvrdil to tiež hovorca Slováckeho divadla Josef Kubáník. Uherskohradišťske divadlo to tiež uviedlo na svojom facebooku.

České televízie pripravujú k 30. výročiu revolúcie špeciálne relácie (VIDEO)

České televizní stanice připravují na neděli k 30. výročí začátku sametové revoluce speciální vysílání nebo pořady. Česká televize bude mít několik venkovních studií v centru Prahy.

Magio TV prináša viacero noviniek

Telekom vylepšuje svoju televíznu ponuku: prináša nové kanály v Magio TV, aj filmové a seriálové novinky vo videopožičovni Magio Kino. Zároveň vylepšuje aplikáciu Magio GO, ktorá je dostupná už aj pre Smart TV a prináša nové zaradenie Magio GO TV Box.