Vyhlásenie Slovenskej komory homeopatov k prebiehajúcej reklamnej kampani

08.06.2016 12:18 | Tlačové správy | Slovenská komora homeopatov

Slovenská komora homeopatov dňa 1. júna 2016 spustila v Bratislave billboardovú kampaň s tvárami známych osobností, ktorej cieľom je šírenie dobrého mena homeopatie a povedomia o jej pozitívnych účinkoch.

Popularita tejto liečebnej metódy vo svete a na Slovensku neustále narastá a v súčasnosti je druhou najrozšírenejšou a najpoužívanejšou metódou komplementárnej a alternatívnej medicíny na svete. Zrejme aj táto narastajúca popularita homeopatie medzi ľuďmi je príčinou agresívnych cielených útokov zo strany niektorých médií nielen voči homeopatii ako takej, ale aj voči známym osobnostiam, ktoré sa dobrovoľne a bez akéhokoľvek nároku na honorár, len na základe svojich vlastných pozitívnych skúseností s homeopatiou a presvedčenia rozhodli túto kampaň podporiť.

Aj keď veda ešte v súčasnosti nevie dať presnú odpoveď na to, ako homeopatia funguje, jej účinnosť bola preukázaná stovkami vedeckých štúdií. Homeopatia predstavuje efektívnu a bezpečnú liečbu v súlade s prírodou, ktorú používajú státisíce lekárov a milióny pacientov po celom svete. V niektorých krajinách je dokonca hradená zo zdravotného poistenia a je súčasťou univerzitného vzdelávania. Homeopatia existuje už vyše 200 rokov a ak by nebola účinná, jednoducho by nedokázala prežiť. Práve naopak, za svoje rýchle šírenie a veľkú popularitu vďačí nespočetnému množstvu vyliečených prípadov a spokojných vďačných pacientov. Homeopatia sa pritom nesnaží nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, ani urgentnú medicínu.

Slovenská komora homeopatov vyjadruje veľkú vďačnosť Dominike Cibuľkovej, Matejovi Liptákovi, Emme Tekelyovej, Szilárdovi Némethovi a Robovi Pappovi za nesmiernu odvahu, ktorú svojou účasťou v tejto kampani preukazujú a počas ktorej musia čeliť nielen útokom zo strany skeptikov a fanatikov, ale aj niektorých zaujatých médií. Patrí im náš úprimný obdiv nielen za odvahu čeliť osočovaniu a mediálnym útokom, ale aj za autentickosť a integritu ich osobností pri vyjadrovaní vlastného názoru a schopnosti postaviť sa za to, čomu veria.

MUDr. Vladimír Petroci

Slovenská komora homeopatov

Trump pod pamätníkom exprezidentov kritizoval médiá i ničenie sôch

Veľa oslavných výrokov o minulosti a kultúre Spojených štátov, ale aj bojovne ladené pasáže o "ľavicovej kultúrnej revolúcii" či údajných snahách "vymazať históriu" obsahoval prejav amerického prezidenta Donalda Trumpa v predvečer Dňa nezávislosti.

Čína informovala o koronavíruse až po dvoch žiadostiach od WHO

Čína informovala o výskyte pľúcnej choroby vo Wu-chan až po dvoch žiadostiach vznesených Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO).

BBC prepustí 450 ľudí z britských televíznych kanálov a rádií

Britská vysielacia spoločnosť BBC prepustí 450 ľudí z regionálnych televíznych kanálov, rozhlasových staníc i z radov tých, ktorí vytvárajú spravodajský obsah na internete.

Kampaň Nebuď pirát so Sajfom od O2 získala ocenenie v celosvetovej PR súťaži (VIDEO)

Na celosvetovej súťaži PR projektov SABRE Awards získala spoločnosť O2 Slovakia ocenenie v kategórii Telekomunikácie za kampaň Nebuď pirát, v rámci ktorej operátor poukazuje na nebezpečenstvo používania mobilných telefónov za volantom a mladých vodičov zároveň motivuje k ich zodpovednému využívaniu.

Súd začal riešiť požiadavku Agrofertu na ospravedlnenie od Českej televízie

Soud se dnes začal zabývat žalobou, kterou se koncern Agrofert domáhá omluvy od České televize (ČT). Koncern tvrdí, že ČT poškodila jeho pověst, když ho ve dvou reportážích spojila s odvoláním ředitele příbramského finančního úřadu. Televize to odmítá. Trvá na tom, že reportáže byly pravdivé a vyvážené a že nebyly objektivně způsobilé k tomu, aby pověst Agrofertu poškodily.

Vo vedení VÚB banky majú posilu

Vrchný riaditeľ Antonio Bergalio, ktorý bol zodpovedný za úsek Financie, plánovanie a kontroling, sa po 6 rokoch vo VÚB banke, stane novým CFO v chorvátskej banke PRIVREDNA BANKA ZAGREB.

Do ČR sa vracajú zahraniční filmári, tých amerických pozýva aj minister

Do Česka se ve velké míře vracejí zahraniční filmové štáby.

Súd vyniesol rozsudok smrti nad novinárom kvôli protestom

V Iráne odsúdili na trest smrti novinára obvineného z podielu na rozpútanie protestov v roku 2017.

Záchrana pre všetky ženy vylúčené zo spoločnosti

Príbeh o žene, ktorá vyhorela. Sebavedomá, svedomitá perfekcionistka, ktorá vie, čo chce dosiahnuť v živote a za svoje úsilie aj niečo očakáva. Jedného dňa však vyhorí a upadne do hlbokej depresie.

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie aj predsedu

Rada Slovenského filmového ústavu (SFÚ) od 8. júna 2020 pracuje v novom zložení, jej dvoch nových členov vymenovala ministerka kultúry SR Natália Milanová.