Súd zastavil šírenie českých staníc spoločnosťou SATRO

Súd zastavil šírenie českých staníc spoločnosťou SATRO Ilustr.foto: Prima

Súd nariadil neodkladné opatrenie, na základe ktorého káblový operátor spoločnosť SATRO musí zastaviť šírenie televízií FTV Prima, Prima family, Prima Cool, Prima ZOOM, Prima MAX a Prima love na Slovensku.

 

 

O rozhodnutí súdu informuje v tlačovej správe spoločnosť MAC TV, ktorá vlastní licenciu na vysielanie staníc JOJ Group.

SATRO šírilo podľa tvrdenia MAC TV program týchto televízií bez súhlasu na vysielanie od pôvodného majiteľa televízneho obsahu.
„Súd tak nariadil v prospech spoločností MAC TV, a Slovenskej produkčnej, ktoré sa vo veci nezákonného šírenia českých staníc na území SR obrátili na súd v júli 2016. V dôsledku nezákonnej retransmisie vznikla obom spoločnostiam podstatná majetková škoda, ktorej vyrovnanie budú od spoločnosti SATRO požadovať v plnom rozsahu," píše vysielateľ staníc JOJ.

Televízia JOJ dlhodobo upozorňuje na nezákonné šírenie českých televíznych staníc a to hlavne z konkurenčného dôvodu, aby neprichádzala o diváka.

Svoje práva sa rozhodli chrániť aj české televízie. Minulý týždeň dal súd za pravdu TV Nova v spore s iným operátorom.

Spoločnosť MAC TV a Slovenská produkčná (firmy, ktoré stoja za televíziami JOJ Group), považujú rozhodnutie súdu o nariadenie neodkladného opatrenia za míľnik, ktorý určí postoj vysielateľov voči pirátskej retransmisii televíznych programových služieb a budú sa dožadovať dodržiavania platných zákonov.

Aktualizácia o stanovisko spoločnosti SATRO: "Do dnešného dňa sme neboli so žiadnou údajnou škodou oboznámení a nemáme vedomosť, že by ju uvedené spoločnosti kvantifikovali. Rozhodnutie súdu o neodkladnom opatrení nie je právoplatné a vo veci samej súd ešte nerozhodol. K danej veci sa do právoplatného rozhodnutia súdu nebudeme vyjadrovať," povedal pre Omédiách.com Marek Michalík zo spoločnosti Satro.

 

Do dnešného dňa sme neboli so žiadnou údajnou škodou oboznámení a nemáme vedomosť, že by ju uvedené spoločnosti kvantifikovali. Rozhodnutie súdu o neodkladnom opatrení nie je právoplatné a vo veci samej súd ešte nerozhodol.

 

K danej veci sa do právoplatného rozhodnutia súdu nebudeme vyjadrovať.