Mika predĺžil termín na predkladanie dokladov k úľavám na koncesiách

Mika predĺžil termín na predkladanie dokladov k úľavám na koncesiách

RTVS nezvláda nápor žiadateľov o informácie, pri predkladaní dokladov potrebných k zníženiu koncesionárskych poplatkov. Šéf RTVS sa rozhodol termín na doloženie dokladov predĺžiť z 31. marca na koniec júna.

 

 

Podľa zákona, mali ľudia, ktorí majú úľavu na platbe koncesionárskych poplatkoch, povinnosť doložiť potrebné doklady do konca marca. Ukázalo sa, že RTVS nápor žiadateľov o informácie nestíha. Žiadať úľavu môžu nie len dôchodcovia, zdravotne postihnutí občania, ale aj ľudia, ktorí majú viaceré odberné miesta elektriny, ale aj ľudia žijúci v hmotnej núdzi.
„V súvislosti so zákonom o úhrade za služby verejnosti poskytované RTVS vnímam veľmi citlivo neprimerané ťažkosti, ktoré majú prevažne dôchodcovia a zdravotne ťažko postihnuté osoby pri uplatňovaní nárokov na rôzne typy úľav. Preto sme sa rozhodli, že RTVS bude tolerovať predkladanie požadovaných dokladov až do 30. júna 2013," povedal pre Omédiách.com generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.

Občania, ktorí v tejto lehote preukážu svoje nároky na úľavu, získajú túto úľavu spätne od začiatku roka 2013. Po tomto termíne už nebude možné so spätnou platnosťou akýmkoľvek spôsobom uplatňovať predmetné úľavy.


Pre zefektívnenie a zrýchlenie komunikácie bude možné doručovať potrebné dokumenty aj v elektronickej podobe na emailovú adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. . Na posilnenie riešenia tejto situácie bude od budúceho týždňa spustená aj špeciálna infolinka určená na pomoc občanom. Jej číslo na tomto webe zverejníme.

Informácie a kontakty potrebné k získaniu úľavy - koncesionárske poplatky.