Skylink odpojí HD programy, odporúča vymeniť karty

Skylink odpojí HD programy, odporúča vymeniť karty

Prevádzkovateľ satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group 1. apríla odpojí HD programy od systému CryptoWorks.

 

 

Na začiatku apríla dôjde k odpojeniu zostávajúcich programov vysielaných vo vysokom rozlíšení HD od systému podmieneného prístupu CryptoWorks. Týka sa to 4 programov z balíčka Digital – ČT 1 HD, ČT sport HD, Prima Family HD a Nova HD.

Tieto programy tak zostávajú naďalej dostupné už iba zákazníkom Skylinku a CS Linku na kartách Irdeto / ICE.

Majiteľom dekódovacích kariet CryptoWorks doporučuje vymeniť si čo najskôr svoju pôvodnú kartu CryptoWorks za novú kartu Skylink Výmena M7.

"Odpojenie HD programov je ďalším dlhodobo plánovaným krokom v procese útlmu systému podmieneného prístupu CryptoWorks. Technická podpora CryptoWorks bola rozhodnutím jeho dodávateľa - spoločnosti Irdeto - na konci roku 2012 ukončená," informuje Skylink v tlačovej správe.

Kartu Skylink Výmena M7, v cene 13,90 € vr. DPH, je možné zakúpiť v predajniach satelitnej techniky, alebo objednať na dobierku v Zákazníckej zóne (poštovné hradí Skylink). Ďalšou možnosťou je objednanie niektorého zo základných balíčkov z ponuky Skylink na 6 alebo 12 mesiacov. "Majiteľom kariet CryptoWorks v tomto prípade zašleme kartu Skylink Výmena M7 zadarmo," informuje Skylink.

Typ dekódovacej karty je možné rozpoznať podľa jej sériového čísla. Karty CryptoWorks majú sériové číslo štrnásťmiestne, zatiaľ čo karty Irdeto / ICE majú sériové číslo jedenásťmiestne. Sériové číslo je umiestnené na dekódovacej karte pod čiarovým kódom.