V tíme Andreja Kisku pribudne redaktorka Markízy

V tíme Andreja Kisku pribudne redaktorka Markízy Zdroj: KP SR

Koncom mája vypísala Kancelária prezidenta SR výberové konanie na miesto na tlačovom oddelení.

 


Z prihlásených kandidátov si kancelária vybrala redaktorku Markízy Henrietu Hajtovú, píše web plus7dni.sk.

 

Hajtová nastupuje na miesto po Elene Bianchi, ktorá odchádza do dôchodku na vlastnú žiadosť. V Kancelárii prezidenta pracovala od začiatku, od nástupu Michala Kováča.

 "Do konkurzu sa prihlásilo 60 ľudí, množstvo novinárov aj hovorcovia iných inštitúcií," povedal pre Omédiách.com šéf tlačového odboru KP SR Roman Krpelan. Henrieta Hajtová je redaktorkou spravodajstva Markízy.

Foto: Markíza

V roku 2009 ukončila štúdium žurnalistiky na Univerzite Komenského Bratislave. Pracovala pre španielsky denník EL NORTE DE CASTILLA a leteckú spoločnosť Emirates Airlines ako letuška 1. triedy.

V televízii Markíza pracuje od roku 2013 ako redaktorka spravodajskej relácie Televízne noviny a prioritne sa zameriava na občianske témy a zdravie.
V Kancelárii prezidenta začína v septembri.

Na tlačovom robia spolu dvaja ľudia, vrátane Hajtovej. Pripravujú tlačové správy, majú na starosti správu socialnych sietí, video, fotografie, podklady pre odpovede na otázky médií, zabezpečovanie akreditácií a práce novinárov v Prezidentskom paláci aj na zahraničných cestách prezidenta.