SledovanieTV.sk po novom aj na Android TV

Foto: Sledovanietv.sk Foto: Sledovanietv.sk

Podiel IPTV medzi používateľmi televíznych služieb na Slovensku neustále narastá a nie je sa čomu čudovať, diváci si rýchlo zvykajú na zvýšenú kvalitu vysielania, nezávislú na vrtochoch počasia, interaktivitu a takmer neobmedzenú dostupnosť príjmu televízneho vysielania cez internetové pripojenie.

 Najčastejšie sa sleduje cez internetové prehliadače osobných počítačov a aplikácie na mobiloch a tabletoch. Zlatým štandardom televízneho diváka však aj naďalej zostáva sledovanie obľúbených programov a filmov na veľkej obrazovke televízneho prijímača. Práve týmto smerom sa uberajú aktuálne tendencie IPTV vo vylepšovaní svojej ponuky v snahe neponúkať len doplnok ku klasickej satelitnej či káblovej televízii, ale plnohodnotnú službu.

Tento trend si všíma IPTV poskytovateľ SledovanieTV.sk, ktorý najnovšie sprístupňuje aplikáciu pre platformu Android TV, čím poskytuje najširšiu podporu pre smart TV. Pod operačným systémom Android TV beží okrem iného väčšina novších modelov smart televízorov značiek Sony a Philips a multimediálne boxy od výrobcov Xiaomi, či zariadenia Nvidia Shield. Týmto navyšuje počet pôvodne podporovaných značiek smart TV (LG, Samsung, Panasonic) a spolu s aplikáciami pre Apple TV a mobilné zariadenia (iOS, Android, Windows Phone) poskytuje podporu pre najviac zariadení na slovenskom trhu.

Pre záujemcov o sledovanie na televízoroch bez smart funkcií sú samozrejme v ponuke aj set-top boxy, zatiaľ sú ale v predaji len cez partnerských internetových providerov.

Od začiatku roku už služba nie je viazaná len na siete partnerských internetových providerov - prihlásenie je možné zo všetkých sietí na Slovensku - a nie je viazaná zmluvami. Registrácia je bezplatná, po jej vykonaní sa v účte automaticky aktivuje bezplatný testovací balíček so štyrmi TV stanicami, dvoma hodinami spätného prehrávania a pamäťového priestoru pre nahrávky.

Pre plnohodnotné použitie sú v ponuke tri platené televízne balíčky - ten najväčší za 24.99 € obsahuje 101 televíznych staníc (z toho 35 dostupných aj v HD kvalite), archív až 168 hodín do minulosti u vybraných staníc a prístup do HBO GO filmotéky obsahujúcej viac než 1500 hodín filmov, seriálov a dokumentov z produkcie HBO.

 

Foto:sledovanietv.skPrístup do HBO GO je možné si predplatiť aj zvlášť, mimo televíznych balíčkov, za 6.99 € mesačne.

Všetky platené balíčky obsahujú taktiež možnosť prehrávania v HD kvalite a podporu všetkých vyššie spomenutých zariadení.

Android TV aplikácia je zatiaľ vydaná ako beta verzia pre záujemcov, ktorí si môžu prístup do testerského programu vyžiadať emailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. . Aplikáciu je možné inštalovať na zariadeniach s verziou Android TV najmenej 5.0.