RTVS mimoriadne vysiela rozhovor s Milošom Zemanom

RTVS mimoriadne vysiela rozhovor s Milošom Zemanom Foto: Zemannahrad.cz

Nový český prezident bude hovoriť aj o vzťahu k slovenským novinárom.

 

 

Slovenská televízia v stredu mimoriadne zaradí do vysielania rozhovor s novým českým prezidentom Milošom Zemanom. Rozhovor pôjde po skončení Správ RTVS o 19.40. „Exluzívny rozhovor vznikol pri príležitosti chystanej prvej oficiálnej návštevy českého prezidenta na Slovensku," povedal pre O médiách.com hovorca RTVS. Rozhovor bol nahratý minulý týždeň, so Zemanom sa rozprávala moderátorka relácie O 5 minút 12 Marta Jančkárová.

Témami rozhovoru budú spoločné československé vzťahy, rozdelenie Československa, privatizácia, Benešove dekréty, aktuálne dianie v EÚ.

Odporúčam aj: Zeman vo vzťahu k slovenským médiám preladil
Odporúčam aj: Teď už jsme na řadě my! dožadovala sa v živom vysielaní redaktorka

Miloš Zeman je v Čechách známy arogantným vzťahom k novinárom. Krátko pred prvým kolom prezidentských volieb ohlásil, že nebude poskytovať slovenským médiám žiadne rozhovory, naštval ho kritický komentár v denníku SME, kde ho komentátor prirovnal k Vladimírovi Mečiarovi. Neskôr to už Zeman poopravil. "Ja som odmietol pred i po prvom kole prezidentských volieb poskytnúť rozhovory akýmkoľvek zahraničným médiám, vrátane slovenských. A to z toho dôvodu, že sa domnievam, že prezidenta ČR by mali voliť občania ČR a že prezident, pokiaľ je len kandidátom, nie prezidentom, by sa nemal nejakým spôsobom ´podbízet nebo vlichocovat´ do akéhokoľvek zahraničia," povedal Zeman.

V rozhovore bude rozprávať aj o svojom vzťahu k novinárom.