Rezník sa pochválil, že dostane od Maďariča navyše 9 miliónov, Maďarič o tom nevie

Rezník sa pochválil, že dostane od Maďariča navyše 9 miliónov, Maďarič o tom nevie Reprofoto TV/NRSR

     


Medzi Jaroslavom Rezníkom a ministrom kultúry Marekom Maďaričom došlo k ďalšiemu nedorozumeniu.
Vo štvrtok sa generálny riaditeľ RTVS členom Rady RTVS pochválil, že získal od ministerstva kultúry o 9 miliónov eur viac na zmluve so štátom. Na základe zmluvy so štátom by malo zo štátnej pokladnice do RTVS natiecť pôvodne okolo 26 miliónov eur, partnerom pri zmluve je pre RTVS ministerstvo kultúry. Podľa Rezníka to bude ešte o 9 miliónov viac.

 

„Na základe našich permanentných rokovaní s príslušnými exekutívnymi zložkami štátu sa nám podarilo vyrokovať navŕšenie prostriedkov v rámci zmluvy so štátom o 9 miliónov eur," povedal Rezník členov rady, s tým, že sa z toho veľmi teší.

V RTVS už vedia, ako so sumou naložia: „Sumu sme rozdelili na dve časti: na sumu do televíznej časti – 1,5 milióna na programy do rôznych programových typov, a zvyšných 7,5 milióna je naplánovaných na rekonštrukciu priestorov, kde sa nachádzajú výrobné a vysielacie štúdiá," povedal Richard Jajcay, šéf marketingu RTVS.

Rezník vymenoval, aj na aké programy to má ísť.

Minister kultúry Marek Maďarič ostal vyhlásením Rezníka prekvapený a Rezníkove slová poprel, s tým, že vôbec nič nie je dohodnuté a o zmluve sa iba rokuje.
„Generálny riaditeľ RTVS po relatívne dlhom čase uznal, že jeho predstava, že RTVS dostane od štátu peniaze na rekonštrukciu budov, nie je podľa súčasného systému možná," povedal v reakcii pre Denník N Maďarič.

„Uznal, že jedinou cestou zvýšenia financií pre RTVS je zmluva so štátom, pokiaľ bude použitie týchto dodatočných peňazí súvisieť s programom. O tomto začali experti ministerstva a RTVS rokovať. Dnešnú informáciu riaditeľa RTVS považujem za neserióznu a predčasnú, pretože ministerstvo kultúry v tejto chvíli nedisponuje ďalšími prostriedkami pre RTVS a prípadný dodatok ku zmluve so štátom nie je ani na začiatku schvaľovacieho procesu," dodal Maďarič.

Maďarič kritizoval situáciu v RTVS za Rezníka aj v januári (záznam Aktuality.sk):