Prečo vyzeral Peter Pellegrini v O 5 minút 12 tak zle?

Prečo vyzeral Peter Pellegrini v O 5 minút 12 tak zle? Reprofoto RTVS

RTVS dnes v O 5 minút 12 avizovala ako hosťa nového predsedu vlády Petra Pellegriniho. Bol to prvý exkluzívny televízny rozhovor s novým premiérom od jeho menovania.


Pellegrini neprišiel priamo do Mlynskej doliny. Keďže bol v nedeľu v Banskej Bystrici, tak sa s ním RTVS spojila telemostom.

Mnohým divákom neuniklo, že kým pohľad na štúdio v Mlynskej doline bol v kvalitnom rozlíšení, obraz s Petrom Pellegrinim bol veľmi nekvalitný.

Reprofoto RTVS

„Rozdiel v kvalite bol spôsobený prenosom signálu SD kamerami, ktoré používa banskobystrické štúdio,“ povedal pre Omédiách.com Stanislav Čačko z RTVS. "V súčasnosti má RTVS obstarané nové HD kamery, ktoré sa začnú v priebehu budúceho mesiaca v štúdiu v Banskej Bystrici používať," dodal.

Odporúčame aj: Nový premiér začal na facebooku s pomýlenou vlajkou

Pellegrini nediskutoval s opozíciou, ktorú tiež RTVS do relácie pozvala, ale len sám s moderátorom, čiže bez politického oponenta, tak ako to bolo bežné pri Robertovi Ficovi.

Bude Pellegrini odmietať debatovať s opozíciou tak ako Fico?

Keď sa ho moderátor spýtal, či príde do RTVS aj keď ho pozvú debatovať s politickým lídrom opozície - s Richardom Sulíkom, s Borisom Kolllárom alebo Igorom Matovičom, Pellegrini odpovedal takto: „Môžem vám sľúbiť, že keď pošlete pozvanie na diskusiu, tak vám osobne zatelefonujem a oznámim vám môj postoj. Veľmi rád do diskusie prídem, ale neviem, či vám môžem sľúbiť, či pôjdem do diskusie s tými menami, o ktorých ste hovorili," povedal Pellegrini a pokračoval: "Pretože ak k vám prídem, bol by som rád, keby tá diskusia bola kultúrna, bola odborná..., a nie o osočovaní, urážaní a neodbornosti, pri ktorej som pri opozícii, žiaľbohu často svedkom.“