Viacerí redaktori RTVS sa vzopreli odporúčaniu vedenia, s #allforjan šli pred kameru aj na facebook

Viacerí redaktori RTVS sa vzopreli odporúčaniu vedenia, s #allforjan šli pred kameru aj na facebook Foto: FB Pavol Kalinský

Vedenie spravodajstva RTVS nechce, aby redaktori nosili odznak #allforjan, ktorý je prejavom spolupatričnosti médií a súcitu s rodinami zavraždeného novinára Jána Kuciaka a archeologičky Martiny Kušnírovej.

 Nový riaditeľ Sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Vahram Chuguryan odporučil redaktorom, aby tieto odznaky vo vysielaní už nenosili.

Podrobnosti: Vedenie spravodajstva RTVS nechce, aby redaktori nosili odznak #allforjan

NIektorí redaktori sa však tomuto odporúčaniu vzopreli.

V stredu po porade, na ktorej dostali takéto odporúčanie, si viacerí redaktori RTVS upravili profilové fotografie na facebooku tak, aby na nich bolo vidieť odznak #allforjan.

 

Facebookové profilové fotky redaktorov RTVS

 „Počujte, ak nám zabili kolegu novinára a kompetentní v tom vidia súvislosť s jeho prácou, nemôžeme ako novinári nevyjadriť svoju spolupatričnosť. Nič iné nech v tom nik nehľadá. A ak...tak... Kto sa nás zastane, ak nie my sami,“ napísal redaktor Jaroslav Barborák pod vlastnú fotku s odznakom.

Zuzana Kovačič Hanzelová Reprofoto Správy RTVS

Fotku si zmenil aj redaktori Matúš David, Zuzana Kovačič Hanzelová, Michal Katuška, Lucia Osvaldová, Barbora Školoutová a mnohí ďalší.

Pavol Kalinský Reprofoto Správy RTVS

Viacerí mali odznak aj počas večerných hlavných správ.

Michal Katuška Reprofoto Správy RTVS

„#allforjan nie je politika, nie je to názor, je to naša úcta voči Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej,“ napísala k vlastnej fotke s odznakom redaktorka Gabriela Kajtárová.

Odporúčame aj: Šéf spravodajstva RTVS ku kauze odznakov #allforjan: Som strašne sklamaný a znechutený

 Autorom hashtagu #allforjan je vydavateľstvo Ringier Axel Springer, kam patrí aj web Aktuality.sk, pre ktorý Kuciak písal. "Hashtag #allforjan pre nás symbolizuje spoluprácu médií v boji za spravodlivú spoločnosť a pokračovanie v práci Jána Kuciaka - teda boji proti korupcii," povedal Peter Bardy šéfredaktor webu Aktuality.sk.